Logo De Belofte

LICHTENVOORDE - Oost Gelre ziet de groei van bedrijventerrein Lindebrook in Lichtenvoorde halt houden en wil daarom op het braakliggende gedeelte aan de Lievelderweg woningbouw toestaan.

door Domien Esselink 

De kant aan de N18 is vol maar op het middengedeelte van het bedrijventerrein zijn nog enkele kavels te koop. Het plan is om acht woningen neer te zetten, die na een bestemmingsplanwijziging aan de Lievelderweg gebouwd kunnen worden.

Economische crisis

'Aan de overkant staan vrijstaande woningen, dus het zal wel iets in die lijn worden', zegt wethouder Marieke Frank van Oost Gelre over de plannen. 

Bedrijventerrein Lindebrook kende een hoopgevend begin, maar tijdens de economische crisis zakte de verkoop van bedrijfskavels in. Jarenlang bleef het bedrijventerrein leeg, totdat de economie weer aantrok en de ene na de andere kavel bebouwd werd. Op het middenterrein zijn nog een paar kavels vacant.

Problemen voorkomen

Aan de zijde van de Lievelderweg is het echter nog altijd groen en de gemeente denkt dat het bedrijventerrein is 'uitgegroeid'. Daarom mogen er huizen worden gebouwd, met aan de kant van Lindebrook nog ruimte voor kleine bedrijfskavels. 

'Het is heel lang een strak plan geweest, maar dat laten we nu iets los', zegt Frank.  'Vijftien jaar geleden was er nog belangstelling voor de kavels maar nu niet meer. Het is goed om problemen te voorkomen, daarom kiezen we voor woningen.'

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend