Logo De Belofte

ARNHEM - Het wordt weer mogelijk om de auto voor korte tijd in de binnenstad van Arnhem te parkeren, bijvoorbeeld voor een korte boodschap.

De gemeente Arnhem neemt de proef op de som door op twee locaties flitsparkeren toe te staan. Ook staat de parkeerplaatsen een opknapbeurt te wachten.

De twee locaties komen in de nabijheid van het voetgangersgebied in het centrum. Op die plekken mogen auto’s korte tijd parkeren. De gemeente is van plan om in het voorjaar met een uitgewerkt plan te komen. Is de proef een succes, dan zullen er meer flitsparkeerplaatsen volgen.

De parkeergarages van Musis, Rozet en Centraal worden ook opgeknapt. Zo komt er betere verlichting, betere bewegwijzering, en worden de ontvangstruimtes verbouwd of opnieuw geschilderd. Ook moeten duidelijker borden de herkenbaarheid van de garages vanaf de straat vergroten.

Met deze verbeteringen hoopt de gemeente de gastvrijheid van de Arnhemse binnenstad voor het winkelend publiek te vergroten. Dat doel komt voort uit een afspraak, vorig jaar opgenomen in het coalitieakkoord tussen VVD GroenLinks, D66 en PvdA.

 

Door: Mediapartner RTV Arnhem

Het laatste nieuws uit Arnhem

Overig verkiezingsnieuws

 • Wethouder financiën West Betuwe is een blij man

  14 oktober 2019
  GELDERMALSEN - Hij wil optimisme uitstralen, wethouder Govert van Bezooijen van West Betuwe. Hij presenteerde maandag de programmabegroting tijdens het eerste persgesprek ooit van de nog jonge gemeente.
 • Waar zijn de mails van oud-burgemeester Zevenaar over tabaksfabrikant?

  14 oktober 2019
  ZEVENAAR - Waar is de mailbox van oud-burgemeester Jan de Ruiter van Zevenaar gebleven? Is het waar dat die gewist is, kort nadat onderzoeksjournalisten naar de rechter stapten om de mailbox boven tafel te krijgen? Daarover heeft de raadsfractie van Lokaal Belang in Zevenaar maandag vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders in Zevenaar.
 • Kritiek op nieuw parkeerbeleid in Doetinchem: 'Niet goed voor het imago'

  14 oktober 2019
  DOETINCHEM - Parkeren in het centrum van Doetinchem wordt duurder. Daarnaast voert de gemeente ook betaald parkeren in de avonduren in.
 • Harderwijk pakt fietspaden aan

  14 oktober 2019
  - Harderwijk heeft ingestemd met een nieuw fietsbeleid voor de komende jaren. De gemeente wil inzetten op snelfietsroutes, fietsknooppuntennetwerk en voorzieningen voor scootmobielen.
 • Lachgas in de ban in Tiel

  14 oktober 2019
  TIEL - 'Het is afgelopen met lachgas in de binnenstad', oppert Tielse burgemeester Hans Beenakker. Woensdagavond besluit de gemeenteraad of het goedje definitief in de ban wordt gedaan.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend