Logo De Belofte

WIJCHEN - Het centrum van Wijchen moet opgefleurd worden, vindt de gemeente. Daarom is een selectie gemaakt van vijf partijen waarmee de gemeente samen gaat kijken hoe dit het beste gedaan kan worden.

Uiteindelijk blijft één bedrijf over dat Wijchen gaat helpen bij de toekomstige inrichting van het gebied tussen Kasteel Wijchen en het Wijchens Meer.

Verbinding maken

Met het project Tussen Kasteel en Wijchens Meer wil de gemeente ervoor zorgen dat het gebied tussen de twee herkenningspunten 'goed is ingericht voor de toekomst'. Dat betekent volgens de gemeente dat een verbinding gemaakt wordt tussen de geschiedenis van Wijchen en 'het bloeiende centrum'.

De planning is om het project eind 2020 of begin 2021 uit te voeren.

'Mooie oogst'

Van de zeven bedrijven die zich aanmeldden, zijn er vijf overgebleven. 'Zeven aanmeldingen is een mooie oogst', zegt Geert Gerrits, de Wijchense wethouder van ruimtelijke ordening.

Twee daarvan vielen vrij snel af. De vijf partijen die nu nog in de running zijn, zijn: Dura Vermeer, Explorius-Nijhuis, Heijmans Vastgoed, Synchroon en Trebbe en Team Ter Steege.

Uitdaging

De gemeente gaat met de bedrijven om de tafel om te peilen wat hun plannen zijn voor het gebied en in welke mate lokale ondernemers betrokken kunnen worden bij dat project.

Na die fase blijven nog drie kandidaten over. Met de partij die vervolgens het beste bod doet, wordt een overeenkomst gesloten.

De wethouder noemt het bouwproject 'één van de meest uitdagende en belangrijke projecten voor het centrum'.

Het laatste nieuws uit Wijchen

Overig verkiezingsnieuws

 • Wethouder financiën West Betuwe is een blij man

  14 oktober 2019
  GELDERMALSEN - Hij wil optimisme uitstralen, wethouder Govert van Bezooijen van West Betuwe. Hij presenteerde maandag de programmabegroting tijdens het eerste persgesprek ooit van de nog jonge gemeente.
 • Waar zijn de mails van oud-burgemeester Zevenaar over tabaksfabrikant?

  14 oktober 2019
  ZEVENAAR - Waar is de mailbox van oud-burgemeester Jan de Ruiter van Zevenaar gebleven? Is het waar dat die gewist is, kort nadat onderzoeksjournalisten naar de rechter stapten om de mailbox boven tafel te krijgen? Daarover heeft de raadsfractie van Lokaal Belang in Zevenaar maandag vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders in Zevenaar.
 • Kritiek op nieuw parkeerbeleid in Doetinchem: 'Niet goed voor het imago'

  14 oktober 2019
  DOETINCHEM - Parkeren in het centrum van Doetinchem wordt duurder. Daarnaast voert de gemeente ook betaald parkeren in de avonduren in.
 • Harderwijk pakt fietspaden aan

  14 oktober 2019
  - Harderwijk heeft ingestemd met een nieuw fietsbeleid voor de komende jaren. De gemeente wil inzetten op snelfietsroutes, fietsknooppuntennetwerk en voorzieningen voor scootmobielen.
 • Lachgas in de ban in Tiel

  14 oktober 2019
  TIEL - 'Het is afgelopen met lachgas in de binnenstad', oppert Tielse burgemeester Hans Beenakker. Woensdagavond besluit de gemeenteraad of het goedje definitief in de ban wordt gedaan.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend