Logo De Belofte

WIJCHEN - Het centrum van Wijchen moet opgefleurd worden, vindt de gemeente. Daarom is een selectie gemaakt van vijf partijen waarmee de gemeente samen gaat kijken hoe dit het beste gedaan kan worden.

Uiteindelijk blijft één bedrijf over dat Wijchen gaat helpen bij de toekomstige inrichting van het gebied tussen Kasteel Wijchen en het Wijchens Meer.

Verbinding maken

Met het project Tussen Kasteel en Wijchens Meer wil de gemeente ervoor zorgen dat het gebied tussen de twee herkenningspunten 'goed is ingericht voor de toekomst'. Dat betekent volgens de gemeente dat een verbinding gemaakt wordt tussen de geschiedenis van Wijchen en 'het bloeiende centrum'.

De planning is om het project eind 2020 of begin 2021 uit te voeren.

'Mooie oogst'

Van de zeven bedrijven die zich aanmeldden, zijn er vijf overgebleven. 'Zeven aanmeldingen is een mooie oogst', zegt Geert Gerrits, de Wijchense wethouder van ruimtelijke ordening.

Twee daarvan vielen vrij snel af. De vijf partijen die nu nog in de running zijn, zijn: Dura Vermeer, Explorius-Nijhuis, Heijmans Vastgoed, Synchroon en Trebbe en Team Ter Steege.

Uitdaging

De gemeente gaat met de bedrijven om de tafel om te peilen wat hun plannen zijn voor het gebied en in welke mate lokale ondernemers betrokken kunnen worden bij dat project.

Na die fase blijven nog drie kandidaten over. Met de partij die vervolgens het beste bod doet, wordt een overeenkomst gesloten.

De wethouder noemt het bouwproject 'één van de meest uitdagende en belangrijke projecten voor het centrum'.

Het laatste nieuws uit Wijchen

Overig verkiezingsnieuws

 • Personeel afvalverwerker Avri bedreigd, gemoederen lopen hoog op over boetes

  23 februari 2020
  GELDERMALSEN - Goed bedoelende Rivierenlanders die een klein foutje maken in het scheiden van hun afval krijgen daar geen bekeuring voor. Dat stelt directeur van Avri Walter Brouwer. De organisatie ligt onder vuur vanwege afvalcontroles bij inwoners. De gemoederen lopen dusdanig hoog op dat Avri aangifte doet van bedreiging van een handhaver.
 • Carnavalsfeest in Druten gaat niet door

  22 februari 2020
  DRUTEN - Feestorganisatie Active Partyworld had alles al klaar staan voor hét carnavalsfeest van Druten, gehouden op zaterdag, maandag en dinsdag. Met artiesten als Snelle en Bram Krikke beloofde het een knaller te worden. Maar nu heeft de gemeente de aanvraag voor de megafuif afgewezen en ligt de traditie volledig in diggelen.
 • Arnhemse wethouder over jeugdzorgbezuinigingen: 'Dat gaat pijn doen'

  21 februari 2020
  ARNHEM - 'Ja, dat gaat pijn doen', zegt wethouder Hans de Vroome over de Arnhemse bezuinigingen op jeugdzorg. Hij kwam vrijdag met een pakket aan maatregelen om de opnieuw stijgende kosten op jeugdzorg het hoofd te bieden. Begeleiding op school zullen ouders zelf moeten gaan betalen. Net als 'logeeropvang' voor kinderen om mantelzorgers te ontlasten en bepaalde therapieën.
 • Huub Hieltjes beëdigd als burgemeester van Duiven

  21 februari 2020
  DUIVEN - Huub Hieltjes is vrijdagmiddag geïnstalleerd als burgemeester van Duiven. Tijdens een bijzondere raadsvergadering is de Brabander met Liemerse roots beëdigd.
 • Burgemeester Marcouch staat open voor ministerschap

  21 februari 2020
  ARNHEM - Burgemeester Ahmed Marcouch staat open voor een functie als minister, mocht hij daar in de toekomst voor worden gevraagd. Dat zei de burgervader vrijdag in het radioprogramma 1 op 1 van NPO Radio 1.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend