Logo De Belofte

GENDRINGEN - Wethouder Peter van de Wardt van Oude IJsselstreek heeft donderdag in de raadsvergadering opgeroepen tot een onafhankelijk onderzoek over de klachten binnen sociale dienst Laborijn. Het onderzoek is bedoeld om te onderzoeken wat er mis gaat binnen de werkwijze van het bedrijf.

'Ik ben geschokt door de zaken die aan het licht zijn gekomen', aldus Van de Wardt. 'Ik neem de klachten zeer serieus en vind het een kwalijke zaak dat kwetsbare mensen onheus bejegend worden. Het lostrekken van de koelkast of controleren van tandenborstels is geen werkwijze waar wij voor staan.'

Gemeenteraad: nog een stapje verder

Van de Wardt roept op tot een onafhankelijk onderzoek binnen het dagelijks bestuur van Laborijn waar hij lid van is. Voor de zomer moeten de eerste resultaten en aanbevelingen bekend zijn. De gemeenteraad staat positief tegenover een onafhankelijk onderzoek, maar wil nog een stapje verder. Een onderzoekscommissie waar raadsleden zitting in gaan nemen, moeten medewerkers en cliënten van Laborijn gaan horen om de onderste steen boven te krijgen.

Wethouder van de Wardt benadrukte tijdens de raadsvergadering dat Laborijn de sociale dienstverlening uitvoert binnen drie gemeenten (Aalten, Doetinchem en Oude IJsselstreek) en dat ook de gemeenteraden daar wat van een onderzoekscommissie moeten vinden.

Vragen over klachten

Donderdag zullen er in de raad van Doetinchem vragen worden gesteld over de klachten en werkwijze binnen de sociale dienst. De eerstvolgende raadsvergadering in Aalten is op 19 maart en dan zal ook over Laborijn worden gesproken. Het is nog niet duidelijk of de andere gemeenten zich aan willen sluiten bij een onderzoekscommissie.

Zie ook: 

 

Door: Mediapartner REGIO8

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend