Logo De Belofte

DINXPERLO - De gemeente Aalten neemt de kosten van de bodemsanering op zich, zodat het sterk groeiende bedrijf SABA voor Dinxperlo behouden blijft. Aalten heeft daar een ton voor over.

Het opleveren van schone grond bleek een struikelblok voor SABA om na de sloop van de bestaande gebouwen met nieuwbouw in Dinxperlo te blijven.

Rommel weg, mooier aangezicht

'SABA had ook mogelijkheden naar elders te vertrekken en nu blijft het bedrijf in Dinxperlo, met behoud van de werkgelegenheid die misschien nog wel groeit. Bovendien wordt de oude rommel opgeruimd en krijgt het bedrijventerrein een mooier aanzicht', zegt wethouder Ted Kok.

Het bedrijf is een groeiende lijm- en kitproducent en wil een nieuw kantoor met een productiehal van 6.500 vierkante meter bouwen. Er staan nu nog zes panden die worden gesloopt, waarna een begin kan worden gemaakt met de sanering van de grond.

'Erg blij mee'

De oorspronkelijke eigenaar van het terrein, de Dinxperlose Beleggingsmaatschappij (DBM), sloopt de verouderde gebouwen en levert het terrein bouwrijp op.

Op korte termijn wordt een informatieavond gehouden voor buurtbewoners, aangrenzende bedrijven en overige belanghebbenden. SABA hoopt in het najaar met de bouw van de nieuwe locatie te kunnen beginnen.

'Dit speelt al een tijdje en nu knapt het daar enorm op. Daar zijn we erg blij mee', zegt Kok. 

Internationaal

SABA bestaat al meer dan 75 jaar, heeft internationaal meerdere verkoopkantoren en levert kit en lijm over de hele wereld.  Medio 2016 werkten er in totaal 160 mensen bij SABA, waarvan 125 in Dinxperlo.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend