Logo De Belofte

AZEWIJN - Dorpsraad Azewijn wil dat de gemeente Montferland voorlopig niet meewerkt aan de komst van een tweede zonnepark op de voormalige vuilstortplaats in Azewijn. Eerst moet er met de omgeving gesproken worden. Dat laat de dorpsraad weten in een brief aan de gemeente.

Ook moet er onderzoek komen naar de mogelijke effecten die het plaatsen van zonnepanelen kan hebben op de ondergrond van de stortplaats. De dorpsraad vindt dat de effecten bekend moeten zijn voordat er toestemming wordt gegeven om de zonnepanelen op de stortplaats te plaatsen.

Initiatiefnemer Solar Provider Group wil een solarpark realiseren in het buitengebied van Azewijn achter de voormalige zandwinplas het Reeven. Er moeten 8000 zonnepanelen komen die stroom moeten leveren aan ruim 750 huishoudens.

'Solarpark mag niet, de bestemming is natuur'

De bestemming van de oude stortplaats is natuur. 'Het is niet toegestaan om een solarpark te plaatsen op grond met de bestemming natuur. Voordat de panelen kunnen worden geplaatst, moet het bestemmingsplan worden gewijzigd door de gemeenteraad', schrijft Henk Wassing, voorzitter van de Stichting Dorpsraad Azewijn in de brief. 

'Besloten is ook dat de omgeving moet worden betrokken bij de plannen. Maar dat is niet gebeurd. Niemand weet ervan! De dorpsraad vindt dat dit wel moet gebeuren', schrijft Wassing. Een woordvoerder van de gemeente Montferland laat weten dat er geen definitief besluit genomen wordt zonder de bewoners in het traject te betrekken.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend