Logo De Belofte

KEKERDOM - Wonen in een rustig dorpje dat grenst aan een prachtig natuurgebied. Leuk natuurlijk. Totdat het mooi weer wordt. Hordes wandelaars komen dan eerst hun auto bij je voor de deur dumpen.

Vooral op mooie dagen krijgen de ongeveer 500 inwoners van Kekerdom flink wat extra 'blik' te verstouwen. Daar is rekening mee gehouden door een flink stuk gras beschikbaar te stellen voor parkeren. Daar moet je wel voor betalen om de slagboom omhoog te krijgen. En daar hebben de meeste wandelaars duidelijk geen trek in.

Als de zon schijnt is het parkeerterrein half leeg, maar zijn er des te meer auto's te vinden die de stoep én de weg blokkeren. Dat geldt ook voor opritten en de ingang van de Visserstraat, een zijstraatje van de Weverstraat die wandelaars naar de dijk leidt waarachter de populaire Millingerwaard ligt. Ook een parkeerterrein met de naam De Lange Paol aan Millingse kant van het natuurgebied zorgt er niet voor dat mensen hun blik niet overal en nergens in het dorp parkeren.

En het is nog maar net mooi weer

'Mensen, kinderen en honden moeten over straat, automobilisten letten niet op en motorrrijders duwen zich er tussendoor. Inwoners kunnen niet parkeren', schrijft Marlynn van Alpen, inwoonster van Kekerdom, op Facebook gefrustreerd van zich af. De gemeente Berg en Dal moet optreden, vindt ze.

Van Alphen: 'Meldingen en overleg hebben tot nog toe geen oplossing geboden en we zijn jaren verder terwijl de drukte, frustratie bij inwoners en bovenal ook de onveiligheid op dit soort dagen alleen maar toeneemt.' Om er fijntjes aan toe te voegen dat het nog maar de eerste mooie dagen van het jaar zijn en het vooruitzicht van chaotische parkeerweekenden in het dijkdorpje dus nog het hele jaar zal aanhouden 'tot het weer druilerig wordt in de herfst'.

Door: Rob Haverkamp

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend