Logo De Belofte

MALDEN - De VVD in Heumen grijpt de aanstaande verkiezingen voor Provinciale Staten (20 maart) aan om het probleem van de Rijksweg N844 nog eens onder de aandacht te brengen. De Heumense fractievoorzitter van de VVD Harry Smeets doet een oproep aan partijgenoot Jan Markink om de rondweg op de agenda te zetten bij de onderhandelingen voor een nieuwe coalitie.

door Karel de Jong

De Rijksweg N844 is al jaren een groot probleem in Malden. Het dorpshart wordt doormidden gesneden door de provinciale weg waarover dagelijks 20.000 auto's rijden.

Maatregelen afdwingen via rechter onmogelijk

Afgelopen najaar riep de volledige gemeenteraad van Heumen wethouder René Waas nog op om al het mogelijke te doen voor een provinciale oplossing van de problemen op de N844. Desnoods zouden die maatregelen door de rechter afgedwongen moeten worden bij de provincie.

Vorige week bleek dat de gang naar de rechter er niet inzit, omdat er geen wettelijke normen worden overschreden. Een eerdere poging om de weg over te nemen van de provincie was ook al op niets uitgelopen.

VVD-fractievoorzitter Harry Smeets noemt het in een brief 'een litanie van actieve inwoners, initiatieven, niet ingeloste verwachtingen en halve bestuurlijke toezeggingen.'

Belangrijk punt

'Wij hebben daar als lokale VVD bij de afgelopen raadsverkiezingen een belangrijk punt van gemaakt en recent moeten vaststellen dat het dossier opnieuw dreigt vast te lopen.' Hij wijst ook op rondwegen in andere Gelderse plaatsen die wel zijn gerealiseerd, zoals Winterswijk, Lochem, Voorthuizen en Voorst. 

De VVD Heumen is teleurgesteld in de partijgenoten in Provinciale Staten. De liberalen zeggen dat de leefbaarheid in Malden wordt 'vergeten of geofferd voor de bereikbaarheid van Nijmegen'.

'Beste Jan, doe er dan nu eindelijk eens iets aan'

Hij besluit zijn brief met een directe oproep tot VVD-gedeputeerde Jan Markink: 'Beste Jan, doe er dan nu eindelijk eens iets aan, maak afspraken met ons en met je nieuwe coalitiepartners!'

Zie ook:

 

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend