Logo De Belofte

ELST - De spoorlijn Tiel-Elst ombouwen tot een dubbele busbaan met snelfietsroute is volgens de gemeente Overbetuwe mogelijk een stuk beter voor de bereikbaarheid in de regio. De Provincie Gelderland onderzoekt of reizigers dan sneller, duurzamer en makkelijker van punt A naar B kunnen reizen.

De gemeente was in eerste instantie van plan om zelf een onderzoeksbureau in te huren om dit te toetsen, maar dat is inmiddels overbodig. De provincie Gelderland is namelijk gestart met een onderzoek naar onder andere de spoorlijn Tiel-Arnhem onder de naam 'verkenning spoor 2.0'.

Voor dat onderzoek wordt gekeken hoe de bereikbaarheid via het spoor vanuit het Rivierenland naar Arnhem, Nijmegen, Utrecht en Den Bosch verbeterd kan worden.

De gemeente Overbetuwe heeft nu met de provincie afgesproken dat voor deze verkenning ook wordt onderzocht of de ombouw van de spoorlijn tot dubbele busbaan de bereikbaarheid van de regio vergroot.

'Verbinding kan een stuk beter'

De provincie vindt dat het momenteel met de spoorverbinding Tiel-Elst 'redelijk' gesteld is, maar dat door een hoop omstandigheden - zoals een dubbele overstap richting Nijmegen - het gebruik een stuk beter kan. 

Overbetuwe geeft voor het onderzoek informatie over de gemeente aan de provincie. Ook de andere betrokken gemeenten en de vervoersbedrijven worden bij het onderzoek betrokken. Dan kan uiteindelijk worden besloten of zo'n nieuwe verbinding ook daadwerkelijk de reismogelijkheden in de regio verbetert.

De provincie kon vrijdag nog geen toelichting geven.

Door: Thomas Overdijk

Het laatste nieuws uit Overbetuwe

Overig verkiezingsnieuws

 • Arnhemmer voelt zich niet zo veilig als inwoner van grote stad

  03 augustus 2020
  ARNHEM - Het gevoel van veiligheid in Arnhem is slechter dan in vergelijkbare gemeenten en de grote steden. Dat blijkt uit onderzoek onder de bevolking in opdracht van de gemeente. De veiligheidsbeleving steeg over de jaren iets, maar niet harder dan elders. Daardoor blijft de Rijnstad onderaan de lijstjes bungelen.
 • 'Doofpotcultuur' binnen D66 Arnhem

  31 juli 2020
  ARNHEM - Bij D66 in Arnhem is sprake van een brede doofpotcultuur. Dat zegt Jeroen Poot, voorzitter van de commissie die de verkiezingen evalueerde. Dat rapport moest niet naar buiten worden gebracht, blijkt uit e-mails die diverse partijprominenten verstuurden en die in handen zijn van Omroep Gelderland. Onder deze druk zou het vervolgens zijn aangepast. De fractie ontkent en zegt dat de commissie het rapport na wederhoor zelf heeft gewijzigd.
 • Van Halteren wordt wethouder Montferland

  30 juli 2020
  DIDAM - Jan van Halteren is vanaf 10 september de nieuwe wethouder van Montferland. Hij volgt Wim Sinderdinck op, die begin mei aftrad vanwege gezondheidsredenen.
 • 75.000 euro voor aanleg van moestuintjes

  29 juli 2020
  ARNHEM - Arnhem stelt subsidie beschikbaar voor het telen van lokaal voedsel. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om de aanleg van buurtmoestuinen of pluktuinen. De komende drie jaar is daar 25.000 euro per jaar voor beschikbaar.
 • Arnhem wil besparen op welzijnswerk

  29 juli 2020
  ARNHEM - Arnhem wil haar welzijnswerk anders organiseren. Dat moet structureel ruim een half miljoen euro per jaar besparen, stelt het college voor. Functies moeten worden gecombineerd en er wordt meer gekeken naar de daadwerkelijke behoefte.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend