Logo De Belofte

ELST - De spoorlijn Tiel-Elst ombouwen tot een dubbele busbaan met snelfietsroute is volgens de gemeente Overbetuwe mogelijk een stuk beter voor de bereikbaarheid in de regio. De Provincie Gelderland onderzoekt of reizigers dan sneller, duurzamer en makkelijker van punt A naar B kunnen reizen.

De gemeente was in eerste instantie van plan om zelf een onderzoeksbureau in te huren om dit te toetsen, maar dat is inmiddels overbodig. De provincie Gelderland is namelijk gestart met een onderzoek naar onder andere de spoorlijn Tiel-Arnhem onder de naam 'verkenning spoor 2.0'.

Voor dat onderzoek wordt gekeken hoe de bereikbaarheid via het spoor vanuit het Rivierenland naar Arnhem, Nijmegen, Utrecht en Den Bosch verbeterd kan worden.

De gemeente Overbetuwe heeft nu met de provincie afgesproken dat voor deze verkenning ook wordt onderzocht of de ombouw van de spoorlijn tot dubbele busbaan de bereikbaarheid van de regio vergroot.

'Verbinding kan een stuk beter'

De provincie vindt dat het momenteel met de spoorverbinding Tiel-Elst 'redelijk' gesteld is, maar dat door een hoop omstandigheden - zoals een dubbele overstap richting Nijmegen - het gebruik een stuk beter kan. 

Overbetuwe geeft voor het onderzoek informatie over de gemeente aan de provincie. Ook de andere betrokken gemeenten en de vervoersbedrijven worden bij het onderzoek betrokken. Dan kan uiteindelijk worden besloten of zo'n nieuwe verbinding ook daadwerkelijk de reismogelijkheden in de regio verbetert.

De provincie kon vrijdag nog geen toelichting geven.

Door: Thomas Overdijk

Het laatste nieuws uit Overbetuwe

Overig verkiezingsnieuws

 • Vier zomervakantie in autoloze straten, zegt D66 Nijmegen

  25 mei 2020
  NIJMEGEN - D66 Nijmegen wil dat het deze zomer mogelijk wordt om zogenoemde 'vakantiestraten’ in te richten, waarin verkeer tijdelijk wordt geweerd. Hiermee moet meer ruimte geboden worden aan buurtbewoners die door de coronacrisis noodgedwongen in eigen stad vakantie vieren.
 • De Betuwe knapt schietbaan op voor mondiaal toernooi

  23 mei 2020
  OMMEREN - Apetrots is schietvereniging De Betuwe op het binnenslepen van de World Police and Firegames. Maar eerst wil de club de accommodatie nog een flinke opknapbeurt geven. Deze week is een belangrijke horde genomen: de gemeenteraad stemt in met de plannen.
 • Ondernemers christelijk Elburg maken statement: Eerste Pinksterdag koopzondag

  23 mei 2020
  ELBURG - Maar liefst 23 ondernemers in de Vesting van Elburg nemen het heft in eigen handen. Nu de gemeenteraad van het christelijke bolwerk geen tijdelijke koopzondag lijkt goed te keuren, openen zij op 31 mei - Eerste Pinksterdag - hun winkels. Buiten kerktijden, tussen 13:00 en 17:00 uur. ‘Het is tijd voor burgerlijke ongehoorzaamheid.’
 • Twee informateurs in West Betuwe

  23 mei 2020
  GELDERMALSEN - In West Betuwe gaan twee informateurs aan de slag om de politieke problemen op te lossen. Het college verloor deze week de steun van een meerderheid van de raad, nadat drie coalitiepartijen hadden gebroken met de vierde coalitiepartner Leefbaar Lokaal Belang.
 • Dit middel werkt fantastisch, maar het gebruiken mag niet

  22 mei 2020
  GROESBEEK - De provincie Gelderland is met anderen in gesprek met Den Haag om de Gelderse bodem vruchtbaarder te kunnen maken voor landbouw. Er zijn allerlei bodemverbeteraars voor niet zelden gortdroge, dorre aarde. Maar de wet staat niet toe dat ze worden toegepast. Dat moet anders vinden velen, bijvoorbeeld in de gemeente Berg en Dal.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend