Logo De Belofte

VELP - De gemeente Rheden gaat tussen 15 en 21 februari bij inwoners, ondernemers en winkelend publiek toetsen wat zij ervan vinden als betaald parkeren in Velp helemaal wordt afgeschaft. In 2015 besloot de gemeenteraad het al voor een groot deel af te schaffen, behalve op het terrein achter Albert Heijn.

De betaalde parkeerplaatsen die in 2015 werden afgeschaft, toverde de gemeente Rheden om in blauwe zones; parkeerplaatsen waar je met parkeerschijf twee uur gratis mag staan. De parkeerplaatsen op de Vlashofstraat en de Wilhelminastraat kregen deze behandeling niet, omdat het afschaffen van betaald parkeren toen maximaal 100.000 euro mocht kosten.

In het huidige coalitieakkoord laat het college weten dat het weer gaat kijken of de locaties aan de twee Velpse straten ook blauwe zones kunnen worden. Voordat het college definitief een besluit neemt, wil het eerst een draagvlakpeiling houden onder degenen die direct te maken krijgen met de eventuele aangepaste parkeervoorzieningen.

College beslist in april

Onderzoekers van het bedrijf Opiniepijlers uit Wehl gaat testen wat mensen ervan vinden. Het college zegt dat de uitkomsten van het onderzoek meeneemt in het uiteindelijke besluit. Het college verwacht dat er in april beslist wordt wat er gedaan wordt met de parkeerplaatsen.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend