Logo De Belofte

WIJCHEN - VVD Wijchen heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over de invoering van een lokale MKB-toets. De partij is voorstander van de invoering omdat lokale ondernemers volgens de VVD te vaak worden overdonderd door gemeentelijke beleidswijzigingen.

Dat lokale ondernemers teveel belemmerd worden door gemeentelijke rompslomp, blijkt volgens de lokale VVD-fractie uit resultaten van een ondernemerspeiling uit 2017. Daarin wordt de manier waarop de gemeente Wijchen lokale ondernemers betrekt bij besluitvorming en samenwerking met hen zoekt, beoordeeld met een 5,8.

Daarom wil de partij nu dat de gemeente gaat nadenken over het invoeren van een lokale MKB-toets.

Steun Tweede Kamer

De invoering van een lokale MKB-toets werd eind vorig jaar voorgesteld door Jacco Vonhof, de voorzitter van MKB-Nederland. Waar de algemene MKB-toets controleert of een organisatie een MKB-onderneming is, gaat de lokale toets specifiek in op de effectiviteit en impact van nieuw beleid voor lokale ondernemers.

Het doel van de toets zou zijn om de lokale economie te versterken en de samenwerking tussen lokale bedrijven en de gemeente te versterken.

De Wijchense VVD haalt aan dat een motie van VVD-Kamerlid Martin Wörsdörfer met de oproep tot invoering van de lokale toets, vorig jaar unanieme steun kreeg van de Tweede Kamer.

Schriftelijke vragen

De lokale VVD-fractie heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over het issue. Zij wil weten in hoeverre Wijchense ondernemers momenteel worden betrokken bij gemeentelijke beleidsvorming en of het college bereid is om de ondernemers actiever te betrekken door middel van een lokale MKB-toets.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

Het laatste nieuws uit Wijchen

Overig verkiezingsnieuws

 • Opgestapte wethouder wordt niet vervangen

  14 augustus 2020
  WESTERVOORT - De gemeente Westervoort gaat verder met drie wethouders in plaats van vier. De in juli opgestapte Theo Kampschreur (CDA) krijgt geen opvolger. Dat heeft fractievoorzitter Marcel Tap van het CDA laten weten.
 • Grote veranderingen raadsfractie PvdA Hattem

  12 augustus 2020
  HATTEM - De raadsfractie van de PvdA zal na het zomerreces een behoorlijke verandering ondergaan. De huidige fractievoorzitter, Marie-Lupe Stapper, heeft te kennen gegeven -wegens drukke werkzaamheden in combinatie met een nieuwe studie- te stoppen als fractievoorzitter en raadslid. Ook Geert Winkel heeft, na eigen afweging, besloten om zijn raadslidmaatschap te beëindigen.
 • Teunis verbouwt eigen groenten op zorglandgoed: 'Ik hoop zo de honderd te halen'

  09 augustus 2020
  RUMPT - Linge's Zorglandgoed opende precies een jaar geleden in het Betuwse Rumpt. Een verpleeghuis voor ouderen waar een huiselijke sfeer en buitenleven voorop staan. Omliggende gemeenten zijn enthousiast en zelfs vanuit Brussel is belangstelling.
 • Snelle oplossing in zicht voor lekkende vaten

  07 augustus 2020
  DOETINCHEM - Doetinchem streeft er naar om begin september te kunnen beginnen met het opruimen van 1300 vaten met giftig blusschuim op industrieterrein De Huet. Volgens burgemeester Mark Boumans is er zicht op een snelle oplossing door het water te filteren van de giftige PFOS-stoffen.
 • Arnhem haalt tijdens hittegolf meer afval op tegen de stank

  05 augustus 2020
  ARNHEM - Arnhem zal tijdens de verwachte hittegolf vaker afval ophalen. Dat laat de gemeente weten. Warme periodes met broeierigheid kunnen namelijk extra stankoverlast veroorzaken, vooral bij groente-, fruit- en tuinafval (gft).
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend