Logo De Belofte

WIJCHEN - VVD Wijchen heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over de invoering van een lokale MKB-toets. De partij is voorstander van de invoering omdat lokale ondernemers volgens de VVD te vaak worden overdonderd door gemeentelijke beleidswijzigingen.

Dat lokale ondernemers teveel belemmerd worden door gemeentelijke rompslomp, blijkt volgens de lokale VVD-fractie uit resultaten van een ondernemerspeiling uit 2017. Daarin wordt de manier waarop de gemeente Wijchen lokale ondernemers betrekt bij besluitvorming en samenwerking met hen zoekt, beoordeeld met een 5,8.

Daarom wil de partij nu dat de gemeente gaat nadenken over het invoeren van een lokale MKB-toets.

Steun Tweede Kamer

De invoering van een lokale MKB-toets werd eind vorig jaar voorgesteld door Jacco Vonhof, de voorzitter van MKB-Nederland. Waar de algemene MKB-toets controleert of een organisatie een MKB-onderneming is, gaat de lokale toets specifiek in op de effectiviteit en impact van nieuw beleid voor lokale ondernemers.

Het doel van de toets zou zijn om de lokale economie te versterken en de samenwerking tussen lokale bedrijven en de gemeente te versterken.

De Wijchense VVD haalt aan dat een motie van VVD-Kamerlid Martin Wörsdörfer met de oproep tot invoering van de lokale toets, vorig jaar unanieme steun kreeg van de Tweede Kamer.

Schriftelijke vragen

De lokale VVD-fractie heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over het issue. Zij wil weten in hoeverre Wijchense ondernemers momenteel worden betrokken bij gemeentelijke beleidsvorming en of het college bereid is om de ondernemers actiever te betrekken door middel van een lokale MKB-toets.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

Het laatste nieuws uit Wijchen

Overig verkiezingsnieuws

 • Gemeente helpt honderd inwoners alsnog aan werk: 'Te grote groep doet niet mee'

  25 februari 2020
  SILVOLDE - De gemeente Oude IJsselstreek vindt dat een grote groep inwoners niet meedoet en daarom kiest ze voor een andere wijze om de participatiewet uit te voeren. Met het project 'Meedoen Werkt' moeten honderd inwoners die nu nog thuis zitten naar een betaalde baan worden geholpen.
 • Verkeersdrukte valt mee in Wageningen, buurt wil rondweg niet

  24 februari 2020
  WAGENINGEN - De Campusroute in Wageningen is niet nodig. Dat zeggen omwonenden en lokale politici op basis van nieuwe verkeerscijfers. Daaruit blijkt dat de verkeersdrukte op provinciale wegen in Wageningen achterblijft bij de voorspellingen.
 • Weer geen groen licht voor GGZ-instelling

  24 februari 2020
  ELST - Zorginstelling Safehouse-Schoonschip heeft weer geen groen licht gekregen om een tweede tehuis voor ex-verslaafden te openen in Elst. Wethouder Rob Engels reageert teleurgesteld: ‘Ik heb een hoge pet op van deze zorgpartij, jammer dat ze zo lastig een tweede plek vindt.’
 • Personeel afvalverwerker Avri bedreigd, gemoederen lopen hoog op over boetes

  23 februari 2020
  GELDERMALSEN - Goed bedoelende Rivierenlanders die een klein foutje maken in het scheiden van hun afval krijgen daar geen bekeuring voor. Dat stelt directeur van Avri Walter Brouwer. De organisatie ligt onder vuur vanwege afvalcontroles bij inwoners. De gemoederen lopen dusdanig hoog op dat Avri aangifte doet van bedreiging van een handhaver.
 • Carnavalsfeest in Druten gaat niet door

  22 februari 2020
  DRUTEN - Feestorganisatie Active Partyworld had alles al klaar staan voor hét carnavalsfeest van Druten, gehouden op zaterdag, maandag en dinsdag. Met artiesten als Snelle en Bram Krikke beloofde het een knaller te worden. Maar nu heeft de gemeente de aanvraag voor de megafuif afgewezen en ligt de traditie volledig in diggelen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend