Logo De Belofte

WIJCHEN - VVD Wijchen heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over de invoering van een lokale MKB-toets. De partij is voorstander van de invoering omdat lokale ondernemers volgens de VVD te vaak worden overdonderd door gemeentelijke beleidswijzigingen.

Dat lokale ondernemers teveel belemmerd worden door gemeentelijke rompslomp, blijkt volgens de lokale VVD-fractie uit resultaten van een ondernemerspeiling uit 2017. Daarin wordt de manier waarop de gemeente Wijchen lokale ondernemers betrekt bij besluitvorming en samenwerking met hen zoekt, beoordeeld met een 5,8.

Daarom wil de partij nu dat de gemeente gaat nadenken over het invoeren van een lokale MKB-toets.

Steun Tweede Kamer

De invoering van een lokale MKB-toets werd eind vorig jaar voorgesteld door Jacco Vonhof, de voorzitter van MKB-Nederland. Waar de algemene MKB-toets controleert of een organisatie een MKB-onderneming is, gaat de lokale toets specifiek in op de effectiviteit en impact van nieuw beleid voor lokale ondernemers.

Het doel van de toets zou zijn om de lokale economie te versterken en de samenwerking tussen lokale bedrijven en de gemeente te versterken.

De Wijchense VVD haalt aan dat een motie van VVD-Kamerlid Martin Wörsdörfer met de oproep tot invoering van de lokale toets, vorig jaar unanieme steun kreeg van de Tweede Kamer.

Schriftelijke vragen

De lokale VVD-fractie heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over het issue. Zij wil weten in hoeverre Wijchense ondernemers momenteel worden betrokken bij gemeentelijke beleidsvorming en of het college bereid is om de ondernemers actiever te betrekken door middel van een lokale MKB-toets.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

Het laatste nieuws uit Wijchen

Overig verkiezingsnieuws

 • Verstandelijk beperkte kiezer wil duidelijke politieke taal

  27 februari 2021
  NIJMEGEN - In aanloop naar de verkiezingen je stem bepalen. Voor veel mensen is dat al ingewikkeld genoeg, maar met een verstandelijke beperking helemaal. Door vooroordelen en onwetendheid wordt de moeite niet genomen om informatie begrijpelijker aan te bieden, stelt Anne Stomph van het Arnhems Platform Chronisch Zieken en Gehandicapten (APCG).
 • Bouw nieuw ziekenhuis tussen Arnhem en Nijmegen voor de zomer van start

  26 februari 2021
  ELST - Rijnstate start in juni met de bouw van een ziekenhuis in Elst. De nieuwe vestiging vervangt de verouderdere locaties in Velp en Arnhem-Zuid. Begin 2023 hoopt de kliniek haar deuren te kunnen openen.
 • 'We zijn altijd een beetje vergeten', politiek wil Land van Maas en Waal op de kaart zetten

  26 februari 2021
  DRUTEN - Het Land van Maas en Waal moet prominent op de kaart worden gezet, vinden Drutense raadsleden. Plannen van het regionale toerismebureau zetten de streek volgens hen onterecht weg als een saai gebied met weinig unieke hotspots. Om daar verandering in te brengen, komt de lokale politiek met een nieuwe strategie.
 • Wethouders blijven zitten na discriminatierel: 'Ik snap niet dat je met zo weinig vertrouwen doorgaat'

  25 februari 2021
  ARNHEM - De verantwoordelijk wethouders in de Arnhemse discriminatieaffaire, Jan van Dellen (VVD) en Martien Louwers (PvdA), blijven zitten. Dat is de uitkomst van een heftig en slepend debat op donderdagochtend na een lange nacht vergaderen. Louwers kon daarbij slechts op steun van een kleine meerderheid rekenen.
 • Overbetuwe wil woningzoekers helpen aan betaalbare huizen

  24 februari 2021
  ELST - Er moeten honderden nieuwe huizen verrijzen in Overbetuwe. Een prima streven, vindt de gemeenteraad. Maar voor veel politici mag de langetermijnplanning wel wat scherper. Zo willen ze dat er meer sociale huur komt en hopen ze dat creatieve woonvormen zoals tiny houses een prominent plekje krijgen in de gemeente.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend