Logo De Belofte

OPHEUSDEN - De gemeenteraad van Neder-Betuwe wil RegioTV als lokale omroep. Dat gaat de gemeente nu ook adviseren aan het Commissariaat voor de Media, die formeel de beslissing neemt over de licentie.

De raad neemt hierin een ander standpunt in dan het college. B&W wilde Nova Media voordragen als lokale omroep. Nova Media zendt op dit moment geen programma's uit, maar is voor het college een goede kandidaat omdat het om een echt lokaal initiatief gaat. RegioTV zendt al jaren tv uit. Een meerderheid in de raad heeft meer vertrouwen in de ervaring van TV Tiel. Bovendien denkt de raad dat een sterke omroep voor de streek gewenst is.

Ook de samenwerking van RegioTV Tiel met Omroep Gelderland geeft veel vertrouwen. Bij Nova Media zitten mensen die uit het verleden radio-ervaring hebben. Nova Media wilde ook met radio beginnen, dit gaat nu niet gebeuren.

Alleen de SGP loopt in het algemeen niet warm voor een lokale omroep. 'Op media, zoals televisie, wordt vaak gescholden en vunzige taal gebruikt', aldus SGP-woordvoerder Jan Eerbeek. Hij gaf daarbij wel aan dat beide kandidaten zich hieraan niet schuldig hebben gemaakt. De SGP hoopt dat de nieuwe lokale omroep zich 'beschaafd en beleefd' zal gedragen en steunt uiteindelijk ook de voordracht van RegioTV Tiel.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend