RENKUM - De gemeente Renkum gaat aan zogeheten 'klimaattafels' brainstormen met inwoners en organisaties om samen te bepalen hoe zij Renkum duurzamer kunnen maken. De gemeente laat weten dat de plannen die voortvloeien uit deze gesprekken de komende jaren de basis van het Renkumse klimaatbeleid zullen vormen.
De gemeente Renkum verkondigt dat zij onder het motto 'Renkum verduurzaamt samen' aan de slag wil gaan om Renkum klimaatneutraal te maken. Daarom heeft zij een 'lokaal klimaatakkoord' ontwikkeld. Om dit akkoord te realiseren, organiseert de gemeente haar 'klimaattafels'.
'Iedereen die een bijdrage kan en wil leveren, kan zitting nemen aan deze klimaattafels', aldus de gemeente Renkum.
Burgers bepalen het beleid
De gemeente nodigt inwoners, bedrijven, jongeren en andere partijen uit om 'een groeiend en lerend netwerk op te zetten'. Het plan is dat er door middel van de brainstormsessies thema's worden vormgegeven en worden uitgewerkt.
Resultaten van de klimaattafels worden tijdens de afrondende klimaattop in het voorjaar of de zomer van 2019 gepresenteerd. Volgens de gemeente Renkum zullen de resultaten de basis vormen voor het klimaatbeleid van de komende jaren.
De kick-off van de klimaattafels vindt plaats op donderdag 21 februari.
💬 WhatsApp ons!Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op
06 - 220 543 52 of stuur een mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!
Het laatste nieuws uit Renkum
-
RENKUM - De overlast die omwonenden van papierfabriek Parenco in Renkum ervaren van de geur die bij de productie verspreid wordt, is onwenselijk voor hun gezondheid. Die conclusie trekt de GGD op basis van verschillende onderzoeken.
-
RENKUM - De Renkumse inwoner gaat volgend jaar fors meer belasting betaling. Met een totale verhoging van ruim 21 procent op de onroerende zaakbelasting (ozb) voor huizenbezitters wil de gemeente 1,5 miljoen euro ophalen. Dat kost een burger met een woning van rond de 300.000 euro jaarlijks zo'n 68 euro extra.
-
RENKUM - Het raam van de werkkamer zet Marion Blees niet open in haar Renkumse woning. Dat komt door de vieze geur die papierfabriek Parenco verspreidt. Hoe erg die is? Daar moet onderzoek snel duidelijkheid over geven.
-
RENKUM - Inwoners van de gemeente Renkum moeten 'nu bloeden' om de financiële problemen op te lossen. Dat stelt fractievoorzitter Wouter Hoge (VVD) in een overleg met alle raadsfracties over de bestuurscrisis in de gemeente. Hij doelt daarmee op de 'forse belastingverhogingen' die in zijn ogen onvermijdelijk zijn om uit de malaise te komen.
-
RENKUM - D66 heeft maandagmiddag de samenwerking opgezegd met coalitiepartners VVD, GroenLinks en PvdA. Hun wethouder Jasper Verstand liet onlangs weten zijn functie neer te leggen en D66 wilde hem vervangen. Dat zouden de andere partijen niet gewild hebben. En dus trekken de sociaal-liberalen de stekker eruit. Maar de overige fracties hebben een hele andere lezing van de gang van zaken.
Overig verkiezingsnieuws
-
NUNSPEET - JONG&Politiek krijgt dit jaar vanuit de gemeente Nunspeet maximaal 3000 euro te besteden voor hun activiteiten. Hiermee is de ondersteuning vanuit de gemeente een feit. Eerder kregen de jongeren financiering vanuit Den Haag, maar dat is gestopt.
-
NIJMEGEN - Een kleine meerderheid van de gemeenteraad lijkt niet te gaan instemmen met het verlengen van de gebiedsaanwijzing voor selectieve woningtoewijzing op de woonwagenlocaties Teersdijk en Ackerbroekweg. Dit gebeurt middels de inzet van artikel 10 van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp), ook bekend als de ‘Rotterdamwet’. Het college wil deze gebiedsaanwijzing, die ook geldt voor Zwanenveld (40-er straten), met vier jaar verlengen. Het middel wordt door woonwagenbewoners als stigmatiserend ervaren.
-
TIEL - Het duurt zeker tot medio november voor het onderhoud van groen in Tiel weer helemaal op orde is. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Frank Groen. Het onkruid in de stad tiert welig en er zijn in de afgelopen maanden grote achterstanden ontstaan in het beheer.
-
ARNHEM - Arnhem maakt volgend jaar in de begroting 6,6 miljoen euro vrij voor een jeugdfonds. In de jaren erna komt daar telkens een miljoen euro bij, vertelt wethouder financiën Ronald Paping. Het geld is breed inzetbaar op meerdere beleidsterreinen om 'te doen wat nodig is' voor de jeugd.
-
ARNHEM - Ten opzichte van de rest van het land, is Arnhem een steeds voordeligere gemeente als het om woonbelastingen gaat. Dat blijkt uit de nieuwe meerjarenbegroting van de stad. De afgelopen jaren liet Arnhem de belasting voor huizenbezitters ook niet of nauwelijks stijgen.