Logo De Belofte

WINTERSWIJK - De coalitie in Winterswijk is geklapt. Na een raadsvergadering tot diep in de nacht trok het CDA vrijdagochtend de stekker eruit door het vertrouwen in coalitiepartij Winterswijks Belang op te zeggen. Een wethouder en fractievoorzitter die publiekelijk werden uitgemaakt voor leugenaar, dat was voor het CDA de druppel.

Het CDA heeft zeven zetels in de raad en Winterswijks Belang vijf. Het college bestaat uit twee wethouders van het CDA en één van Winterswijks Belang. 

Niet over één nacht ijs 

Het liep al langer niet zo lekker tussen de twee coalitiepartijen. Volgens fractievoorzitter Wim Wassink van het CDA liep de spanning de afgelopen maanden steeds meer op. Toch klapte het niet donderdagavond, maar zegde het CDA vrijdagochtend pas het vertrouwen op. 'Zoiets doe je niet zomaar, daar hebben we goed over nagedacht', verklaart Wassink.

'De fractie van Winterswijks Belang betreurt de beslissing van het CDA om te breken', stelt fractievoorzitter Henk-Jan Tannemaat in een verklaring. 'Er ligt een machtig mooi akkoord met veel ambitie. Daar staan we nog steeds voor 100% achter.' Ook zegt hij: 'Wij stappen niet op. We willen met iedereen samen verder.'

Nieuwe coalitie

Maar voor het CDA is het klaar. Die stelt aan de fracties in de gemeenteraad voor dat de partij op zoek gaat naar een nieuwe, stabiele en werkbare coalitie voor Winterswijk. Volgens Wim Wassink zijn er nog mogelijkheden genoeg om een nieuwe coalitie te vormen. 'We gaan daar ook zo snel mogelijk mee aan de slag. ' Zondagavond komen alle fractievoorzitters bij elkaar om over de ontstane situatie te praten. 

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

Overig verkiezingsnieuws

 • JONG&Politiek krijgt nu geld vanuit de gemeente

  30 september 2021
  NUNSPEET - JONG&Politiek krijgt dit jaar vanuit de gemeente Nunspeet maximaal 3000 euro te besteden voor hun activiteiten. Hiermee is de ondersteuning vanuit de gemeente een feit. Eerder kregen de jongeren financiering vanuit Den Haag, maar dat is gestopt.
 • Meerderheid tekent zich af tegen verlengen selectieve woningtoewijzing woonwagenkampen

  29 september 2021
  NIJMEGEN - Een kleine meerderheid van de gemeenteraad lijkt niet te gaan instemmen met het verlengen van de gebiedsaanwijzing voor selectieve woningtoewijzing op de woonwagenlocaties Teersdijk en Ackerbroekweg. Dit gebeurt middels de inzet van artikel 10 van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp), ook bekend als de ‘Rotterdamwet’. Het college wil deze gebiedsaanwijzing, die ook geldt voor Zwanenveld (40-er straten), met vier jaar verlengen. Het middel wordt door woonwagenbewoners als stigmatiserend ervaren.
 • Tiel krijgt het onkruid nog niet onder controle

  29 september 2021
  TIEL - Het duurt zeker tot medio november voor het onderhoud van groen in Tiel weer helemaal op orde is. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Frank Groen. Het onkruid in de stad tiert welig en er zijn in de afgelopen maanden grote achterstanden ontstaan in het beheer.
 • Arnhem pompt miljoenen in jeugdfonds

  29 september 2021
  ARNHEM - Arnhem maakt volgend jaar in de begroting 6,6 miljoen euro vrij voor een jeugdfonds. In de jaren erna komt daar telkens een miljoen euro bij, vertelt wethouder financiën Ronald Paping. Het geld is breed inzetbaar op meerdere beleidsterreinen om 'te doen wat nodig is' voor de jeugd.
 • Arnhem duikt verder onder landelijk gemiddelde met woonbelastingen

  29 september 2021
  ARNHEM - Ten opzichte van de rest van het land, is Arnhem een steeds voordeligere gemeente als het om woonbelastingen gaat. Dat blijkt uit de nieuwe meerjarenbegroting van de stad. De afgelopen jaren liet Arnhem de belasting voor huizenbezitters ook niet of nauwelijks stijgen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend