Logo De Belofte

DIDAM - Montferland stelt naar aanleiding van een vraag van raadslid Henk Groote alles in het werk om informatie te achterhalen omtrent het NK Wielrennen dat in 2017 meer dan vier ton over het beschikbare budget ging. Hoewel er aanvankelijk weerstand bestond tegen de zoektocht, ging het college uiteindelijk akkoord.

'Het college is bereid om alles in het werk te stellen dat informatie beschikbaar wordt gesteld', zo liet burgemeester Peter de Baat donderdagavond weten tijdens de raadsvergadering. De zoektocht gaat naar verwachting twee maanden duren, waarbij wel kanttekeningen worden gemaakt. 'Naar personen herleidbare informatie wordt geanonimiseerd beschikbaar gesteld', aldus De Baat, die aangaf dat alleen voorbereidende stukken tot de start van het NK beschikbaar komen. Aanvankelijk waren naast het college ook D66, Lokaal Belang, VVD en het CDA tegen de zoektocht. Alle vier gaven aan een dikke streep onder het NK Wielrennen te willen zetten, maar kwamen hier na een lange schorsing alsnog op terug.

'Democratie mag geen prijskaartje hebben'
Raadslid Groote van Lijst Groot Montferland had bij het college aangedrongen om ‘alles’ omtrent het NK Wielrennen beschikbaar te stellen en vond gehoor bij mede-oppositiepartij PvdA. 'Ik wil dat weten en u hoeft niet te weten waarom ik dat wil weten', aldus Groote, die door de raad kritisch werd ondervraagd over het belang van de zoektocht naar informatie. Zo zou het volgens de coalitie geld kosten en vertrouwelijkheid kunnen schaden. 'Maar democratie mag geen prijskaartje hebben', vindt Groote, die geen duidelijk doel van zijn informatievraag kon aangeven. 'Ik neem mijn controlerende taak als raadslid serieus en daarom wil ik dat weten.'

NK Wielrennen fors over budget
Het NK Wielrennen vond in 2017 plaats in Montferland. Ondanks enthousiasme over de promotie voor de gemeente, bleek het beschikbare budget uiteindelijk meer dan vier ton te zijn overschreden. Dat leidde tot flinke kritiek van raadsleden.

 

Door: Mediapartner REGIO8

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend