Logo De Belofte

BEEK - Omwonenden van het voormalige gemeentehuis in Beek hebben gewonnen in hun strijd tegen de nieuwbouwplannen voor de monumentale villa. Donderdagavond besloot de gemeenteraad van Berg en Dal dat rondom het pand minder appartementen mogen komen dan in het voorstel van het college stond.

Het voormalige gemeentehuis werd eind 2014 verkocht aan Ton Hendriks. Die wil in en rondom de historische villa appartementen bouwen.

Verzet

De afgelopen jaren kwamen omwonenden in verzet tegen de nieuwbouwplannen die in hun ogen geen recht doen aan de historische villa en de omgeving. Afgelopen weekend verzamelden zijn nog 300 handtekeningen van tegenstanders in Beek.

Lelijk bijgebouw

Wethouder Nelson Verheul waarschuwde vooraf nog dat het aannemen van het amendement kan betekenen dat omwonenden nog jaren aankijken tegen het lelijke bijgebouw naast de historische villa, omdat de projectontwikkelaar niet van plan is om zijn plannen aan te passen.

'Liever oude mastodont dan nieuwe'

Maar de bewoners hadden vooraf al laten weten dat zij liever nog jaren tegen deze mastodont aankijken dan dat er nu een nieuwe mastodont gecreëerd wordt.

Hoe projectontwikkelaar Hendriks aankijkt tegen deze forse inperking van het bestemmingsplan is nog onbekend.

Door: Karel de Jong

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend