Logo De Belofte

GELDERMALSEN - Het college van burgemeester en wethouders heeft in het coalitie-akkoord beschreven welke plannen ze de komende vier jaar wil uit voeren. Hieronder kunt u een samenvatting lezen uit het bestuursakkoord over wonen.

Uit het bestuursakkoord: 

Het college belooft:  

Wij zien woningbouw als een investering in de kwaliteit van de leefomgeving en maken ons sterk om in gesprek met de provincie nieuwe afspraken te maken over het huidige regionale woningbouwprogramma, hierin te anticiperen op de Nationale Woonagenda en het woningbouwprogramma aan te passen aan de wensen die er leven.

 • We voegen de drie huidige woonvisies samen en zoeken naar mogelijkheden deze versneld uit te voeren. Nieuwbouwprojecten moeten aansluiten bij de lokale behoefte.
 • We houden wonen betaalbaar door plaatsing van Tiny Houses op geschikte locaties en door creatief om te gaan met de omvorming van oude wooncomplexen en bedrijfsgebouwen voor eenpersoonshuishoudens en jongeren en kwetsbare doelgroepen als statushouders, slachtoffers van huiselijk geweld, en (ongewenst) zwangere vrouwen.
 • Bij nieuwbouwprojecten willen we een significant percentage sociale woningbouw (huur en koop), rekening houdend met de behoeften van de verschillende kernen.
 • Er komt beleid voor de huisvesting van seizoenarbeiders en arbeidsmigranten, voor kort- en langdurig verblijf, in afstemming met de regiogemeenten. Daarbij houden we rekening met de grootte van de kernen. De arbeiders worden bij voorkeur bij de werklocatie gehuisvest. 

Het laatste nieuws uit West Betuwe

Overig verkiezingsnieuws

 • Marcouch vraagt minuut stilte voor onthoofde Franse leraar

  21 oktober 2020
  ARNHEM - De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch roept inwoners op om woensdagmiddag om 16.30 uur een minuut stilte te houden voor de onthoofde Franse leraar Samuel Paty. Dat doet hij nadat de Franse ambassadeur in Nederland Luis Vassy zijn 'vrienden uit Nederland' vroeg hetzelfde te doen.
 • Fractievoorzitters Ermelo: 'Opzeggen vertrouwen burgemeester niet volgens juiste formele weg'

  21 oktober 2020
  ERMELO - Achteraf gezien is niet de juiste formele weg bewandeld om het vertrouwen op te zeggen in burgemeester André Baars van Ermelo. Dat concluderen alle fractievoorzitters van de gemeenteraad van Ermelo.
 • 'Woningmarkt Arnhem-Nijmegen onder grotere druk, maar oplossing is niet nabij'

  21 oktober 2020
  ARNHEM - De woningmarkt in de regio Arnhem-Nijmegen staat onder toenemende druk. Huizen staan steeds korter te koop, waarbij de prijzen stijgen. Voor de lange termijn zijn er onvoldoende concrete plannen om die problemen het hoofd te bieden. Dat blijkt uit cijfers van adviesbureau Companen.
 • Weerstand is groot tegen komst enorme hoeveelheid zonnepanelen

  20 oktober 2020
  MILLINGEN AAN DE RIJN - Met zonnepanelen hebben ze geen problemen in Millingen aan de Rijn. Met zonneparken ook niet. Maar de schaal waarop nu zonnepanelen neergelegd dreigen te worden is ze toch echt wat te gortig. Het dorp is ruim negen vierkante kilometer groot. Millingenaren die de rekenmachine bij de plannen van de gemeente Berg en Dal pakken, constateren er straks 2 vierkante kilometer aan zonnepanelen naast hun huizen ligt.
 • Gratis mondkapjes voor minima Montferland

  20 oktober 2020
  DIDAM - Minima in Montferland krijgen gratis niet-medische mondkapjes, dat is maandagavond door de gemeenteraad besloten. De regeling geldt voor iedereen met een inkomen tot 120 procent van het minimumloon.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend