Logo De Belofte

WIJCHEN - Hier had je hem toch neergezet? En óók nog op slot. Verdwaasd kijk je om je heen waar je fiets toch is gebleven. In Wijchen kan het zijn dat de gemeente hem heeft meegenomen. Ze zijn het wildparkeren daar zat.

Parkeren van je stalen ros in het centrum van Wijchen op plekken waar dat niet kan en mag, zorgt voor ergernissen. Op de Markt geeft het bijvoorbeeld echt problemen, stelt de gemeente Wijchen.

Winkeliers en het winkelend publiek balen steeds vaker van fietsen die maar lukraak her en der worden neergezet. Ook hulpdiensten als ambulances en brandweerwagens hebben er veel last van. Die kunnen er simpelweg niet door.

Gaat geld kosten

Vandaar dat de gemeente onlangs met borden heeft aangegeven waar je geen fietsen mag plaatsen. Tot nu toe hebben toezichthouders alleen maar waarschuwingen gegeven aan mensen die hun fiets verkeerd hadden neergezet. Maar vanaf deze week is dat anders.

Nu wordt er echt gehandhaafd. Fietsen die verkeerd staan, worden weggehaald en naar de gemeentewerf gebracht. Wie zijn of haar fiets terug wil, moet daar naartoe, 10 euro betalen en een legitimatiebewijs en/of fietssleutel kunnen laten zien.

Door: Rob Haverkamp

Het laatste nieuws uit Wijchen

Overig verkiezingsnieuws

 • Wethouder financiën West Betuwe is een blij man

  14 oktober 2019
  GELDERMALSEN - Hij wil optimisme uitstralen, wethouder Govert van Bezooijen van West Betuwe. Hij presenteerde maandag de programmabegroting tijdens het eerste persgesprek ooit van de nog jonge gemeente.
 • Waar zijn de mails van oud-burgemeester Zevenaar over tabaksfabrikant?

  14 oktober 2019
  ZEVENAAR - Waar is de mailbox van oud-burgemeester Jan de Ruiter van Zevenaar gebleven? Is het waar dat die gewist is, kort nadat onderzoeksjournalisten naar de rechter stapten om de mailbox boven tafel te krijgen? Daarover heeft de raadsfractie van Lokaal Belang in Zevenaar maandag vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders in Zevenaar.
 • Kritiek op nieuw parkeerbeleid in Doetinchem: 'Niet goed voor het imago'

  14 oktober 2019
  DOETINCHEM - Parkeren in het centrum van Doetinchem wordt duurder. Daarnaast voert de gemeente ook betaald parkeren in de avonduren in.
 • Harderwijk pakt fietspaden aan

  14 oktober 2019
  - Harderwijk heeft ingestemd met een nieuw fietsbeleid voor de komende jaren. De gemeente wil inzetten op snelfietsroutes, fietsknooppuntennetwerk en voorzieningen voor scootmobielen.
 • Lachgas in de ban in Tiel

  14 oktober 2019
  TIEL - 'Het is afgelopen met lachgas in de binnenstad', oppert Tielse burgemeester Hans Beenakker. Woensdagavond besluit de gemeenteraad of het goedje definitief in de ban wordt gedaan.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend