Logo De Belofte

GROESBEEK - De eerste twintig ondernemers uit Berg en Dal die zich aanmelden voor de app Ongehinderd, krijgen 50 procent korting van de gemeente. Berg en Dal wil op die manier een toegankelijke toeristische regio worden voor iedereen, dus ook mensen met rolstoel of rollator.

De korting voor ondernemers geldt voor twee jaar deelname aan het traject Ongehinderd.

Dat traject bestaat uit:

  • Een toegankelijkheidstoets waarmee de ondernemer inzicht krijgt in de toegankelijkheid van zijn bedrijf. Bijvoorbeeld of mensen met een rolstoel makkelijk in en uit kunnen rijden en of er een toegankelijk toilet is.
  • Een adviesrapport over het verbeteren van die toegankelijkheid.
  • Opname in de app, zodat mensen met een beperking kunnen zien waar ze terechtkunnen en training van de gastvrijheid.

'Ook economisch interessant'

Wethouder Sylvia Fleuren geeft aan dat Berg en Dal meedoet aan de app omdat de gemeente graag gastvrij wil zijn voor iedereen. Maar ook voor ondernemers is het interessant omdat zo'n 15 procent van de mensen problemen heeft met bewegen.

Fleuren: 'Dit aantal neemt toe omdat er steeds meer ouderen zijn. Voor de toeristische sector van Berg en Dal is het daarom ook economisch interessant om toegankelijk te zijn voor deze groeiende doelgroep. Het project is niet alleen goed voor toeristen, maar ook voor onze eigen toeristische ondernemers en daarmee onze eigen inwoners.'

Zie ook: Met de rolstoel op vakantie? In het Rijk van Nijmegen willen ze je graag helpen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend