Logo De Belofte

WINTERSWIJK MEDDO - De bedrijven die op voormalig woonwagenkamp Dennenoord in het buurtschap Meddo bij Winterswijk zitten, kunnen daar blijven.

Het terrein wordt herverkaveld zodat de bedrijven bij elkaar komen en de geluidsoverlast voor omwonenden minder zal zijn. Dat heeft het college van burgemeesters en wethouders besloten.

Bekijk hier de reportage, de tekst loopt door onder de video

Omwonenden klagen, maar geen geld voor saneren

Buren klagen al jaren over Dennenoord. De gemeente wilde het terrein saneren, maar daarvoor is geld van de provincie Gelderland nodig. Die liet afgelopen zomer weten niet mee te willen betalen. Afgelopen maanden is de situatie opnieuw bekeken en herverkaveling lijkt nu de beste optie. 'Ik denk dat dit binnen de kaders de meeste optimale situatie oplevert', zegt wethouder Wim Elferdink van Winterswijk.

Plannen voor zonnepark

Bij herverkaveling komt een deel van de grond vrij. Hierop moet een zonnepark verrijzen. Daarover is de gemeente in gesprek met de Achterhoekse energiemaatschappij AGEM. Éen van de bedrijven is recyclebedrijf Verhaegh Trading. Ze laat weten de stukken van de gemeente te willen doornemen. Volgende week dinsdag zullen ze inspreken tijdens de commissievergadering. De gemeenteraad moet eind deze maand een definitief besluit nemen.

 

Door: Melanie Lokate

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend