Logo De Belofte

GELDERMALSEN - Onderhandelaars in West Betuwe denken volgende week een akkoord op hoofdlijnen rond te hebben voor een nieuw college. West Betuwe bestaat sinds 1 januari na een gemeentelijke herindeling, maar heeft nog geen college van burgemeester en wethouders.

Over één van de lastigste onderhandelingspunten, de zondagsopenstelling, is volgens de SGP een compromis mogelijk. Hoe dat compromis eruitziet is onduidelijk, maar een breekpunt hoeft het wat de partij betreft niet te zijn.

Stuurloos

De SGP liet eerder weten dat het de verantwoordelijkheid wil nemen voor bestuur van de gemeente West Betuwe, die sinds de oprichting dit jaar weliswaar een gekozen gemeenteraad heeft, maar dus nog geen college.

Volgens de SGP is de sfeer onderling goed. De partij nam opnieuw plaats aan de onderhandelingstafel met de ChristenUnie, Dorpsbelangen en Lokaal en Leefbaar Belang, nadat GroenLinks en CDA er uit stapten omdat zij het niet eens werden over het windmolenbeleid.

Kleine meerderheid

Ed Goossens, fractievoorzitter van Dorpsbelangen, denkt aan het einde van de maand een lijst van wethouders te kunnen presenteren. Mocht de combinatie CU-Dorpsbelangen-LLB-SGP doorgang vinden, dan nemen zij 16 van de 31 zetels in.

De gemeente West Betuwe ontstond na een fusie van Geldermalsen, Lingewaal en Neerijnen. De kersverse burgemeester is Harry Keereweer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

Het laatste nieuws uit West Betuwe

 • Grote zorgen in Waardenburg om verbreding snelweg A2

  08 september 2021
  WAARDENBURG - Als de snelweg A2 twee keer zo breed wordt, wat betekent dat dan voor de leefbaarheid in het dorp Waardenburg? Gemeenteraadsleden legden hun oren te luister bij inwoners die grote zorgen hebben over hun toekomst.
 • Bomen naar begraafplaats om gered te worden

  01 juni 2021
  GELDERMALSEN - Bij het gemeentehuis van West Betuwe in Geldermalsen staan, vanwege de komende verbouwing, zes katsurabomen in de weg. Daarom werden ze dinsdag verplaatst naar een begraafplaats om daar de verbouwing, als het goed is, te overleven.
 • Het woonwagenkamp zit bomvol, onderzoek naar nieuwe locaties

  11 mei 2021
  WAARDENBURG - De gemeente West Betuwe kijkt naar drie mogelijk nieuwe locaties voor woonwagens in Waardenburg en Tuil. Nu is woonwagenlocatie De Griend in Waardenburg overvol. Op deze plek is plaats voor zes woonwagens, maar er staan er een stuk meer.
 • Teunis verbouwt eigen groenten op zorglandgoed: 'Ik hoop zo de honderd te halen'

  09 augustus 2020
  RUMPT - Linge's Zorglandgoed opende precies een jaar geleden in het Betuwse Rumpt. Een verpleeghuis voor ouderen waar een huiselijke sfeer en buitenleven voorop staan. Omliggende gemeenten zijn enthousiast en zelfs vanuit Brussel is belangstelling.
 • Bijna heel Asperen tekent petitie over oude gemeentehuis

  30 juni 2020
  ASPEREN - Burgemeester Stoop van West Betuwe heeft dinsdag 1100 handtekeningen in ontvangst genomen van inwoners van Asperen. "Dat zijn alle inwoners", stelde de ChristenUnie vast. De inwoners willen dat het oude gemeentehuis in hun kern in de huidige staat behouden blijft. Het college wil het oude gemeentehuis verkopen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend