Logo De Belofte

WARNSVELD - Het college van Zutphen heeft de gemeenteraad toegezegd er alles aan te zullen doen om 't Warnshuus en een bibliotheek in Warnsveld te behouden. De gemeenteraad heeft, in een volle burgerzaal, opnieuw over het onderwerp gesproken.

Vorige week maakte wethouder Werger al bekend dat de gemeente het bestuur van 't Warnshuus overneemt en dat er gekeken gaat worden naar behoud van een een bibliotheek in afgeslankte vorm.

De oppositie legde nog een motie op tafel waarin verschillende eisen aan het college werden gesteld om maar de zekerheid te creëren dat 't Warnshuus overeind blijft mét een bibliotheek. Die motie werd aangehouden nadat de wethouder kon toezeggen dat ze er alles aan doet om de voorzieningen in Warnsveld in stand te houden.

Inwoners hebben de afgelopen weken volop actie gevoerd voor behoud van de bibliotheek in het dorp, nadat de bibliotheek bekend maakte de huur op te zeggen. De bibliotheek is de belangrijkste huurder in 't Warnshuus en door het vertrek van de bieb staat de exploitatie onder druk.

Zie ook:

Door: Melanie Lokate

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend