Logo De Belofte

NIJMEGEN - De Nijmeegse buslijn 4 zal niet tot aan Hatert en het Canisusziekenhuis gaan rijden. Een meerderheid van de provinciale statenleden stemde woensdag tegen dat voorstel van de SP. Bewoners van de Aldenhof blijven strijden.

De SP diende een voorstel in om lijn 4 door te trekken naar Hatert en het Canisius Wilhelminaziekenhuis. Zo kunnen bewoners van de Aldenhof het CWZ bezoeken en gebruik maken van de winkelvoorzieningen in Hatert. De Provinciale Staten stemden echter in meerderheid tegen. Het voorstel kreeg alleen steun van SP, GroenLinks, 50 plus en Partij voor de Dieren.

Schoen met Sinterklaaswens

De bewoners van de Aldenhof hebben tot het laatst actie gevoerd voor herstel van de oude dienstregeling van bus 4. Voorafgaand aan de stemming deelden ze schoenen uit, gevuld met wortel, snoepgoed en met een Sinterklaaswens. ‘Vol verwachting’ keken zij uit naar de stemming in provinciale staten. Buurtbewoner Robertjan van Putten: 'Kennelijk gaat het bij Breng en de provincie vooral om rendement in plaats van sociaal maatschappelijk belang en een gezond milieu. De reiziger staat duidelijk niet op nummer 1, maar lijkt een economische lastpost.'

Strijd gaat door

Maar ook na dit besluit van de provincie leggen de bewoners zich er niet bij neer. Robertjan van Putten:  'We blijven gewoon doorgaan, bij de verkiezingen worden de kaarten opnieuw geschud en ook volgend jaar komt er weer een dienstregeling.'

Volgens Van Putten hebben de acties wel degelijk nut gehad. 'Lijn 4 zou dit jaar oorspronkelijk ’s avonds en ‘s weekends niet meer rijden, wat op het laatste moment is teruggedraaid. En zonder verzet uit de buurt was lijn 4 in de komende dienstregeling waarschijnlijk al helemaal  verdwenen. Actievoeren werkt dus en daar gaan we gewoon mee door, zodat we in 2020 wel een goede bus hebben. Breng en de provincie zijn nog niet van ons af.'

Zie ook: 

Door: Karel de Jong

Het laatste nieuws uit Nijmegen

 • Vier zomervakantie in autoloze straten, zegt D66 Nijmegen

  25 mei 2020
  NIJMEGEN - D66 Nijmegen wil dat het deze zomer mogelijk wordt om zogenoemde 'vakantiestraten’ in te richten, waarin verkeer tijdelijk wordt geweerd. Hiermee moet meer ruimte geboden worden aan buurtbewoners die door de coronacrisis noodgedwongen in eigen stad vakantie vieren.
 • ‘Meerderheid raad Nijmegen gaat voor twee rijbanen en een busbaan bij herinrichting Graafseweg’

  20 mei 2020
  NIJMEGEN - Een kleine meerderheid van de Nijmeegse gemeenteraad wil dat bij de herinrichting van de Graafseweg tussen de Rozenstraat en de Wolfskuilseweg gekozen wordt voor een variant met één rijstrook in beide richtingen en een busbaan stadinwaarts. Dat laat PvdA-fractievoorzitter Ammar Selman dinsdagavond weten.
 • SP Nijmegen wil metingen geluidsoverlast en uitstoot Prins Mauritssingel

  19 mei 2020
  NIJMEGEN - Ga eens meten hoe echt zit met de uitstoot van fijnstof en geluidsoverlast bij de Prins Mauritssingel. Die oproep doet de SP aan het college van Nijmegen. Sinds eind 2019 vragen aanwonenden al om maatregelen, maar tot nu toe krijgen ze steeds nul op het rekest.
 • Raad Nijmegen: laat roeivereniging niet dobberen

  14 mei 2020
  NIJMEGEN - Roeivereniging De Waal verdient beter. Dat vindt een grote meerderheid van de Nijmeegse gemeenteraad, die woensdagavond stemde over het bestemmingsplan voor watersportcentrum Bastion bij de Spiegelwaal. De Waal heeft een drijvend botenhuis gekocht, maar kreeg van wethouder Vergunst geen vergunning om die in de Spiegelwaal te leggen. De wethouder moet er nu van de raad alles aan doen om de roeivereniging alsnog tegemoet te komen.
 • Wethouder Nijmegen: 'Raad niet gepasseerd over brandgevaarlijke panden'

  13 mei 2020
  NIJMEGEN - Wethouder Noël Vergunst van Nijmegen vindt niet dat hij de gemeenteraad heeft gepasseerd. Dat zegt hij in antwoord op vragen van de PvdA en Stadspartij DNF. Die partijen vroegen al eerder tevergeefs om een lijst met mogelijk brandgevaarllijke panden. Een Nijmeegse burger kreeg de lijst vorige week wél na een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB).

Overig verkiezingsnieuws

 • Online fraude komt steeds vaker voor, aantal woninginbraken neemt juist af

  25 mei 2020
  EDE - Het aantal woninginbraken in de gemeente Ede is fors gedaald. Maar online fraude met bankgegevens komt helaas steeds meer voor. Dat staat in het jaarverslag van de politie Ede.
 • Vier zomervakantie in autoloze straten, zegt D66 Nijmegen

  25 mei 2020
  NIJMEGEN - D66 Nijmegen wil dat het deze zomer mogelijk wordt om zogenoemde 'vakantiestraten’ in te richten, waarin verkeer tijdelijk wordt geweerd. Hiermee moet meer ruimte geboden worden aan buurtbewoners die door de coronacrisis noodgedwongen in eigen stad vakantie vieren.
 • De Betuwe knapt schietbaan op voor mondiaal toernooi

  23 mei 2020
  OMMEREN - Apetrots is schietvereniging De Betuwe op het binnenslepen van de World Police and Firegames. Maar eerst wil de club de accommodatie nog een flinke opknapbeurt geven. Deze week is een belangrijke horde genomen: de gemeenteraad stemt in met de plannen.
 • Ondernemers christelijk Elburg maken statement: Eerste Pinksterdag koopzondag

  23 mei 2020
  ELBURG - Maar liefst 23 ondernemers in de Vesting van Elburg nemen het heft in eigen handen. Nu de gemeenteraad van het christelijke bolwerk geen tijdelijke koopzondag lijkt goed te keuren, openen zij op 31 mei - Eerste Pinksterdag - hun winkels. Buiten kerktijden, tussen 13:00 en 17:00 uur. ‘Het is tijd voor burgerlijke ongehoorzaamheid.’
 • Twee informateurs in West Betuwe

  23 mei 2020
  GELDERMALSEN - In West Betuwe gaan twee informateurs aan de slag om de politieke problemen op te lossen. Het college verloor deze week de steun van een meerderheid van de raad, nadat drie coalitiepartijen hadden gebroken met de vierde coalitiepartner Leefbaar Lokaal Belang.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend