Logo De Belofte

EDE - De buurt is er klaar mee, het lijkt erop of de overlast steeds erger wordt. Hangjongeren, vervuiling en overlast, om enkele gehoorde klachten te noemen. Volgens de ChristenUnie-fractie moet er iets gebeuren om dit alles tegen te gaan rondom het Huygenspark in Ede. Daarom stelde de partij raadsvragen.

EDE TV Nieuws sprak over de problemen in het park met ChristenUnie-gemeenteraadslid Sandra Kooij. ‘Het begon allemaal met een artikel in De Gelderlander van 17 oktober, naar aanleiding daarvan hebben we eens door het park gewandeld en met de bewoners gesproken.’

Onveilige gevoel bewoners vooral in avonduren

De bewoners voelen zich vooral in de avond onveilig in het park. ‘De parkbezoekers worden door grote groepen jongeren niet altijd even vriendelijk benaderd’, zo stelt Sandra Kooij. Hardrijdende scooters verstoren volgens het raadslid de avondwandeling van bezoekers behoorlijk. ‘Het kan intimiderend overkomen.’ Bovendien laten de jongeren volgens sommige bewoners een grote hoeveel afval als souvenir achter na een avondje parkhangen.

Meer communicatie onderling nodig

Sandra Kooij denkt dat betere communicatie tussen wijkbewoners, de gemeente en handhavers de situatie een heel stuk zou verbeteren. ‘We willen vooropstellen dat we dankbaar zijn voor het werk van Malkander en de handhavers. We vinden het echter jammer dat een grote groep bewoners zich door de gemeente niet gehoord en serieus genomen voelt.’ De ChristenUnie wil graag dat het college een stukje vertrouwen en communicatie herstelt. ‘Zo kunnen we gezamenlijk bouwen aan een mooie wijk’, besluit het gemeenteraadslid.

Bekijk het hele gesprek met Sandra Kooij hier.

Zie ook: Gemeente reageert op overlast Huygenspark

Door: Mediapartner Omroep Ede

Het laatste nieuws uit Ede

Overig verkiezingsnieuws

 • Omwonenden niet blij met groot zonnepark: 'Misschien meer lawaai moeten maken'

  06 maart 2021
  LOENEN - Weerstand tegen zonneparken in de gemeente Apeldoorn is eerder regel dan uitzondering. In Loenen probeerden dorpsbewoners constructief mee te denken, maar dat hielp hen niet. "Misschien hebben we niet genoeg lawaai gemaakt."
 • 'Een langzame, pijnlijke dood', dat wenst een Arnhemse politicus alle SGP'ers toe

  06 maart 2021
  ARNHEM - "Lieve God, wil je alle SGP'ers een ziekte geven waardoor ze uiterst pijnlijk en zonder uitzicht op genezing heel langzaam uitsterven?" Dat schreef fractievolger Peter Verdijk van lokale partij Arnhem Centraal onlangs op zijn Facebook-pagina. De politicus heeft zijn post inmiddels verwijderd en vervangen voor excuses.
 • Kritiek op priklocatie in Wijchen: 'Hoe kunnen we dit verbeteren?'

  05 maart 2021
  WIJCHEN - Een aantal kritische raadsleden wil dat de gemeente Wijchen nauwer samenwerkt met de GGD om de lokale priklocatie effectief te laten vaccineren. De partij Kernachtig Wijchen roept op om de vinger goed aan de pols te houden, zodat er binnenkort genoeg spuiten zijn voor iedereen.
 • 'We mochten geen kritische vragen stellen', D66 reageert op Arnhemse coalitiebreuk

  05 maart 2021
  ARNHEM - Volgens D66-fractievoorzitter Mattijs Loor ging de kritiek van zijn voormalig coalitiepartners, die hem donderdag aan de kant zetten, niet alleen over toon en houding. Er werd zijn partij wel degelijk gevraagd minder kritische vragen te stellen, vertelt hij vrijdag aan Omroep Gelderland.
 • Partijen voor breuk al in gesprek over nieuwe Arnhemse coalitie

  05 maart 2021
  ARNHEM - GroenLinks, VVD en PvdA spraken afgelopen zondag al met Arnhem Centraal over een mogelijke nieuwe coalitie. Dat de samenwerking met D66 werd stopgezet, werd hen donderdagmiddag vlak voor het nieuws naar buiten kwam in een zoommeeting medegedeeld. Fractievoorzitter Mattijs Loor was teleurgesteld en verrast, vertelt Leendert Combee (VVD).
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend