Logo De Belofte

BEMMEL - De gemeente Lingewaard wil onderzoeken of afval van evenementen voortaan gescheiden kan worden ingezameld en verwerkt. De gemeente moet tot haar schaamte bekennen dat het afval bij de Bemmelse dweildag dit jaar weliswaar netjes gescheiden werd ingezameld, maar vervolgens op een grote hoop naar de verbrandingsoven ging.De kwestie werd aangezwengeld door D66 in Lingewaard.

Alles op één grote hoop de oven in

De partij vroeg het college of het klopt dat afval op 'de dweilcamping' gescheiden wordt ingezameld en daarna wordt verwerkt als ongescheiden restafval (verbrand).  Het college antwoordde daarop: 'Dat moet helaas bevestigd worden.'

Proef op Huissense dag

Het college zegt verder dat afval van evenementen tot op heden niet gescheiden wordt ingezameld of verwerkt.  Maar komend jaar wil Lingewaard wel onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om afval bij evenementen gescheiden in te zamelen en te verwerken.

Dat gebeurt door een proef met gescheiden inzamelen en verwerken van afval dat ontstaat tijdens de Huissense dag in 2019.  Waar mogelijk zal ook worden gekeken naar het voorkomen van evenementenafval.

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend