Logo De Belofte

ARNHEM - Een van de belangrijkste politieke items in de gemeenteraad deze maand is de financiële meerjarenprogrammabegroting 2019-2022. In deze meerjarenbegroting kan men veel van wat in het coalitieakkoord stond terugzien. Ook geeft het een beeld van de financiële positie van Arnhem.

Twee weken geleden lieten we de burgers aan het woord tijdens de rondetafelgesprekken en stelden we vragen aan het college. In dit interview vragen we de fractievoorzitters van de coalitiepartijen GroenLinks, VVD, D66 en PvdA naar hun visie op de meerjarenbegroting. De komende weken zijn we erg benieuwd naar de reacties van de oppositie.

RTV Arnhem-verslaggever Huibert Veth sprak met fractievoorzitters Mark Coenders (GroenLinks), Leendert Combee (VVD), Sabine Andeweg (D66) en Eric Greving (PvdA):

Mark Coenders is erg blij met het klimaatfonds van 10 miljoen euro, de duurzaamheidsmaatregelen en armoedegelden. Leendert Combee vindt voor zijn partij aandacht voor werk, klimaat, bereikbaarheid en de lage lasten belangrijk. Sabine Andeweg is blij met de investeringen in Museum Arnhem. Eric Greving benoemt het belang van de afspraken over werk, armoede en burgerparticipatie. Verder wordt er volgens Leendert Combee nu in goede tijden geprobeerd te investeren in een meer solide begroting.

 

Door: Mediapartner RTV Arnhem

Het laatste nieuws uit Arnhem

Overig verkiezingsnieuws

 • Wethouder financiën West Betuwe is een blij man

  14 oktober 2019
  GELDERMALSEN - Hij wil optimisme uitstralen, wethouder Govert van Bezooijen van West Betuwe. Hij presenteerde maandag de programmabegroting tijdens het eerste persgesprek ooit van de nog jonge gemeente.
 • Waar zijn de mails van oud-burgemeester Zevenaar over tabaksfabrikant?

  14 oktober 2019
  ZEVENAAR - Waar is de mailbox van oud-burgemeester Jan de Ruiter van Zevenaar gebleven? Is het waar dat die gewist is, kort nadat onderzoeksjournalisten naar de rechter stapten om de mailbox boven tafel te krijgen? Daarover heeft de raadsfractie van Lokaal Belang in Zevenaar maandag vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders in Zevenaar.
 • Kritiek op nieuw parkeerbeleid in Doetinchem: 'Niet goed voor het imago'

  14 oktober 2019
  DOETINCHEM - Parkeren in het centrum van Doetinchem wordt duurder. Daarnaast voert de gemeente ook betaald parkeren in de avonduren in.
 • Harderwijk pakt fietspaden aan

  14 oktober 2019
  - Harderwijk heeft ingestemd met een nieuw fietsbeleid voor de komende jaren. De gemeente wil inzetten op snelfietsroutes, fietsknooppuntennetwerk en voorzieningen voor scootmobielen.
 • Lachgas in de ban in Tiel

  14 oktober 2019
  TIEL - 'Het is afgelopen met lachgas in de binnenstad', oppert Tielse burgemeester Hans Beenakker. Woensdagavond besluit de gemeenteraad of het goedje definitief in de ban wordt gedaan.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend