Logo De Belofte

GENDT - De provincie Gelderland en de regiogemeenten zijn akkoord met de voorgenomen plannen voor de nieuwbouwwijk Vleumingen-West in Gendt. De woonwijk van ruim 80 woningen wordt gebouwd aan de westzijde van het dorp.

Het uitgangspunt voor deze nieuwe woonwijk is landelijk wonen in een groene omgeving met een traditionele architectuur.

Grote behoefte

Wethouder Helga Witjes is verheugd: 'Vorig jaar hebben we een zeer druk bezochte eerste inloopavond gehouden, waarin we de plannen hebben gepresenteerd. Het is ontzettend fijn dat de provincie en de regiogemeenten nu akkoord zijn met het plan. In Lingewaard is behoefte aan nieuwe woningen en daar kunnen we nu in Gendt concreet mee aan de slag.' 

Eisen aan klimaatbestendigheid

De provincie en regiogemeenten hebben nog wel extra eisen voor het plan. Die gaan vooral over de soorten woningen en de klimaatbestendigheid. Deze punten worden meegenomen in de verdere uitwerking van het plan.

De komende maanden wordt het stedenbouwkundig plan verder uitgewerkt. Daarna wordt de bestemmingsplanprocedure in gang gezet. Afhankelijk van het verloop van deze procedure wordt dan waarschijnlijk begin 2020 gestart met de bouw van de nieuwe woonwijk.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend