WINTERSWIJK - Veel vragen in de commissievergadering van Winterswijk over de plannen voor de kleiput. De gemeente wil de afgraving tussen de Vreehorstweg en de Driemarkweg minder diep maken, zodat natuur meer kans krijgt om zich te ontwikkelen.
Toch is niet iedereen hier blij mee. Sommige mensen maken zich namelijk zorgen over de Japanse duizendknoop die in het zand zit dat de gemeente in de put wil storten.
Groen van de duizendknoop
De wethouder heeft beloofd meer duidelijkheid te geven over de kwaliteit van de grond die gestort moet worden in de kleiput. De gemeente wil onder andere zand verplaatsen vanuit het eigen gronddepot naar de put. Die berg zand ziet inmiddels groen van de Japanse duizendknoop, een woekerplant.
De angst is dat die plant dus wordt meegenomen naar de kleiput. Tijdens de volgende raadsvergadering, aan het einde van deze maand, wordt het onderwerp opnieuw besproken.
💬 WhatsApp ons!Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op
06 - 220 543 52 of stuur een mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!
Het laatste nieuws uit Winterswijk
Overig verkiezingsnieuws
-
NUNSPEET - JONG&Politiek krijgt dit jaar vanuit de gemeente Nunspeet maximaal 3000 euro te besteden voor hun activiteiten. Hiermee is de ondersteuning vanuit de gemeente een feit. Eerder kregen de jongeren financiering vanuit Den Haag, maar dat is gestopt.
-
NIJMEGEN - Een kleine meerderheid van de gemeenteraad lijkt niet te gaan instemmen met het verlengen van de gebiedsaanwijzing voor selectieve woningtoewijzing op de woonwagenlocaties Teersdijk en Ackerbroekweg. Dit gebeurt middels de inzet van artikel 10 van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp), ook bekend als de ‘Rotterdamwet’. Het college wil deze gebiedsaanwijzing, die ook geldt voor Zwanenveld (40-er straten), met vier jaar verlengen. Het middel wordt door woonwagenbewoners als stigmatiserend ervaren.
-
TIEL - Het duurt zeker tot medio november voor het onderhoud van groen in Tiel weer helemaal op orde is. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Frank Groen. Het onkruid in de stad tiert welig en er zijn in de afgelopen maanden grote achterstanden ontstaan in het beheer.
-
ARNHEM - Arnhem maakt volgend jaar in de begroting 6,6 miljoen euro vrij voor een jeugdfonds. In de jaren erna komt daar telkens een miljoen euro bij, vertelt wethouder financiën Ronald Paping. Het geld is breed inzetbaar op meerdere beleidsterreinen om 'te doen wat nodig is' voor de jeugd.
-
ARNHEM - Ten opzichte van de rest van het land, is Arnhem een steeds voordeligere gemeente als het om woonbelastingen gaat. Dat blijkt uit de nieuwe meerjarenbegroting van de stad. De afgelopen jaren liet Arnhem de belasting voor huizenbezitters ook niet of nauwelijks stijgen.