Logo De Belofte

WINTERSWIJK - Cultuur in Winterswijk moet de komende vier jaar in stand gehouden worden. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders van Winterswijk besloten. Cultuur moet voor een groter publiek toegankelijk zijn en het huidige aanbod moet gehandhaafd blijven. Daarnaast wil het college inzetten op cultuureducatie en participatie. Ook moet er met Duitsland samengewerkt worden.

Eén van de voorstellen is om de subsidieverordening aan te passen, met als doel een goede financiële organisatie bij onze culturele instellingen. Zo wordt het budget voor de 7 Winterswijkse muziekverenigingen verhoogd van € 18.000 naar € 25.000. Ook komt er jaarlijks € 18.500 beschikbaar voor het realiseren van kunst in de openbare ruimte.

Samen met de Duitsers

Ook bevat deze nota voorstellen om de cultuureducatie in Winterswijk en de culturele samenwerking met inwoners van Duitse buurgemeenten te versterken. Het college heeft de afgelopen tijd gesproken met diverse mensen. De ideeën en wensen van inwoners, bezoekers van Winterswijk en van de culturele instellingen zijn gebruikt voor het maken van de nota.

Cultuur belangrijk voor leefbaarheid

Volgens het college komt cultuur ten goede aan de leefbaarheid voor de Winterswijkers en draagt het bij aan het welbevinden van Winterswijkers en bezoekers van Winterswijk. 'Het cultuuraanbod maakt van Winterswijk mede een aantrekkelijke vestigingsgemeente', aldus het college.

De gemeenteraad van Winterswijk praat op 23 oktober over de nieuwe cultuurnota.

Door: Melanie Lokate

Overig verkiezingsnieuws

 • JONG&Politiek krijgt nu geld vanuit de gemeente

  30 september 2021
  NUNSPEET - JONG&Politiek krijgt dit jaar vanuit de gemeente Nunspeet maximaal 3000 euro te besteden voor hun activiteiten. Hiermee is de ondersteuning vanuit de gemeente een feit. Eerder kregen de jongeren financiering vanuit Den Haag, maar dat is gestopt.
 • Meerderheid tekent zich af tegen verlengen selectieve woningtoewijzing woonwagenkampen

  29 september 2021
  NIJMEGEN - Een kleine meerderheid van de gemeenteraad lijkt niet te gaan instemmen met het verlengen van de gebiedsaanwijzing voor selectieve woningtoewijzing op de woonwagenlocaties Teersdijk en Ackerbroekweg. Dit gebeurt middels de inzet van artikel 10 van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp), ook bekend als de ‘Rotterdamwet’. Het college wil deze gebiedsaanwijzing, die ook geldt voor Zwanenveld (40-er straten), met vier jaar verlengen. Het middel wordt door woonwagenbewoners als stigmatiserend ervaren.
 • Tiel krijgt het onkruid nog niet onder controle

  29 september 2021
  TIEL - Het duurt zeker tot medio november voor het onderhoud van groen in Tiel weer helemaal op orde is. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Frank Groen. Het onkruid in de stad tiert welig en er zijn in de afgelopen maanden grote achterstanden ontstaan in het beheer.
 • Arnhem pompt miljoenen in jeugdfonds

  29 september 2021
  ARNHEM - Arnhem maakt volgend jaar in de begroting 6,6 miljoen euro vrij voor een jeugdfonds. In de jaren erna komt daar telkens een miljoen euro bij, vertelt wethouder financiën Ronald Paping. Het geld is breed inzetbaar op meerdere beleidsterreinen om 'te doen wat nodig is' voor de jeugd.
 • Arnhem duikt verder onder landelijk gemiddelde met woonbelastingen

  29 september 2021
  ARNHEM - Ten opzichte van de rest van het land, is Arnhem een steeds voordeligere gemeente als het om woonbelastingen gaat. Dat blijkt uit de nieuwe meerjarenbegroting van de stad. De afgelopen jaren liet Arnhem de belasting voor huizenbezitters ook niet of nauwelijks stijgen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend