Logo De Belofte

BEMMEL - D66 Lingewaard wil vuurwerkvrije zones instellen. Uit een poll op de Facebookpagina van D66 blijkt dat 64 procent van degenen die hebben gereageerd dit een goed idee vindt.

Fractievoorzitter Leon Dekkers van D66 is de eerste om toe te geven dat de poll verre van representatief is voor Lingewaard; de poll bereikte een kleine 500 mensen. Toch is het volgens hem wel een indicatie. 

'Leuk, maar ook overlast'

Dekkers: 'Vuurwerk kan leuk zijn, maar het veroorzaakt óók ontzettend veel overlast.' Daarbij denkt Dekkers overigens niet aan het incident van afgelopen oud en nieuw waarbij een man uit Haalderen in Bemmel voor het oog van zijn vrouw en kinderen bewusteloos werd geslagen na een opmerking tegen jongeren die vuurwerk gooiden. 'Hoe vreselijk ook, dat incident heeft niets te maken met mijn voorstel.'

Geen algeheel vuurwerkverbod

Dekkers benadrukt ook dat hij niet voor een algeheel verbod op vuurwerk is. 'Als milieukundige zou het mij wel wat waard zijn als er alleen nog maar gecontroleerd vuurwerk zou worden afgestoken, maar dat is niet de insteek van onze fractie.'

Burgemeester Schuurmans liet vorige week ook weten dat zo'n algeheel vuurwerkverbod wat haar betreft niet aan de orde is omdat dat nauwelijks te handhaven is. 

Het is nog niet bekend wanneer D66 het plan voor vuurwerkvrije zones indient. Ook is nog niet duidelijk om welke gebieden het dan zou moeten gaan.

Door: Karel de Jong

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend