CULEMBORG - Het college van B en W heeft in het coalitie-akkoord beschreven welke plannen ze de komende vier jaar wil uit voeren. Hieronder kunt u een samenvatting lezen uit het bestuursakkoord over wonen.
Uit het bestuursakkoord:
Het college belooft:
- Er wordt een participatieproject gestart om te onderzoeken at mogelijkheden zijn om alle groepen ouderen te betrekken, ook zij die niet zo snel meedoen aan een participatietraject
- Er is aandacht voor het verbeteren van re-integratiekansen van mensen met een uitkering door minder regels te stellen en meer vertrouwen te hebben in keuzes die mensen zelf maken, met aandacht voor maatwerk en nabijheid
- Er wordt een participatietraject gestart om te onderzoeken op welke manier we effectief de basisvaardigheden van onze inwoners kunnen versterken
- We komen met voorstellen zodat inwoners met een beperking in Culemborg kunnen (blijven) wonen
- Er wordt een beleid gemaakt hoe we mensen kunnen helpen (liefst lokaal) die dak- en thuisloos dreigen te worden
- Er wordt een participatietraject gestart om te onderzoeken hoe een actief, lokaal programma eruit zou zien om meer banen te creƫren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt
- Een klimaatbestendigheidsplan voor de stad maken met maatregelen gericht op versterking van het (aanwezige) groen en water(structuren) en het verminderen van het verhard oppervlak
Het laatste nieuws uit Culemborg
-
CULEMBORG - In Culemborg moeten de komende jaren zes nieuwe windmolens gebouwd gaan worden. De molens moeten gaan bijdragen aan het energieneutraal maken van de gemeente in 2040.
-
CULEMBORG - De gemeente Culemborg heeft een sluitende begroting voor het komende jaar. Dat is opmerkelijk, want de stad stond een paar maanden geleden voor een forse bezuiniging.
-
CULEMBORG - Een meerderheid in de Culemborgse gemeenteraad wil dat voetbalclub Fair Play financiƫle genoegdoening krijgt van de gemeente. Daarvoor moet ruim 28.000 euro uit de reserves worden gehaald.
-
CULEMBORG - Dat er geen gemeenteraadsleden zouden komen voor de raadsvergadering, wist burgemeester Gerdo van Grootheest van Culemborg allang. Toch moest hij van de gemeentewet dinsdagavond even in de raadszaal komen kijken of dat echt zo was. Na een kwartier kon ook hij naar huis.
-
CULEMBORG - Culemborg heeft een gegadigde gevonden voor de wethouderspost, die vacant was geraakt door het vrijwillige vertrek van CDA-wethouder Simon Buwalda. Het gaat om Sascha Baggerman, oud-gedeputeerde van de provincie Noord-Holland.
Overig verkiezingsnieuws
-
LOENEN - Weerstand tegen zonneparken in de gemeente Apeldoorn is eerder regel dan uitzondering. In Loenen probeerden dorpsbewoners constructief mee te denken, maar dat hielp hen niet. "Misschien hebben we niet genoeg lawaai gemaakt."
-
ARNHEM - "Lieve God, wil je alle SGP'ers een ziekte geven waardoor ze uiterst pijnlijk en zonder uitzicht op genezing heel langzaam uitsterven?" Dat schreef fractievolger Peter Verdijk van lokale partij Arnhem Centraal onlangs op zijn Facebook-pagina. De politicus heeft zijn post inmiddels verwijderd en vervangen voor excuses.
-
WIJCHEN - Een aantal kritische raadsleden wil dat de gemeente Wijchen nauwer samenwerkt met de GGD om de lokale priklocatie effectief te laten vaccineren. De partij Kernachtig Wijchen roept op om de vinger goed aan de pols te houden, zodat er binnenkort genoeg spuiten zijn voor iedereen.
-
ARNHEM - Volgens D66-fractievoorzitter Mattijs Loor ging de kritiek van zijn voormalig coalitiepartners, die hem donderdag aan de kant zetten, niet alleen over toon en houding. Er werd zijn partij wel degelijk gevraagd minder kritische vragen te stellen, vertelt hij vrijdag aan Omroep Gelderland.
-
ARNHEM - GroenLinks, VVD en PvdA spraken afgelopen zondag al met Arnhem Centraal over een mogelijke nieuwe coalitie. Dat de samenwerking met D66 werd stopgezet, werd hen donderdagmiddag vlak voor het nieuws naar buiten kwam in een zoommeeting medegedeeld. Fractievoorzitter Mattijs Loor was teleurgesteld en verrast, vertelt Leendert Combee (VVD).