AALTEN - Het college van B en W heeft in het coalitie-akkoord beschreven welke plannen ze de komende vier jaar wil uit voeren. Hieronder kunt u een samenvatting lezen uit het bestuursakkoord over wonen.
Uit het bestuursakkoord:
Het college belooft:
- De omgevingswet zal in 2021 een feit zijn
- We willen natuur, landschap en landbouw nog meer op elkaar afstemmen, terwijl we oog hebben voor de verdienmodellen van het agrarisch bedrijf en kleinschalige bedrijvigheid die inspeelt op de behoefte van recreanten
- Onacceptabele leegstand moet worden aangepakt met een gemeentelijke belasting of heffing. De opbrengst daarvan kan ten goede komen aan een kwaliteitsfonds voor nieuwe initiatieven
- Leegstand biedt ook kansen. De raad ziet mogelijkheden om leegstaande panden te slopen en/ of om te vormen tot betaalbare woningen voor jongeren, alleenstaanden en ouderen of een combinatie van deze doelgroepen
- Om het voor diverse doelgroepen aantrekkelijk te maken zich in de nieuwe woonvorm te kunnen vestigen, wordt een starters- of een blijverslening ook voor die vormen mogelijk gemaakt
Overig verkiezingsnieuws
-
ELST - Rijnstate start in juni met de bouw van een ziekenhuis in Elst. De nieuwe vestiging vervangt de verouderdere locaties in Velp en Arnhem-Zuid. Begin 2023 hoopt de kliniek haar deuren te kunnen openen.
-
DRUTEN - Het Land van Maas en Waal moet prominent op de kaart worden gezet, vinden Drutense raadsleden. Plannen van het regionale toerismebureau zetten de streek volgens hen onterecht weg als een saai gebied met weinig unieke hotspots. Om daar verandering in te brengen, komt de lokale politiek met een nieuwe strategie.
-
ARNHEM - De verantwoordelijk wethouders in de Arnhemse discriminatieaffaire, Jan van Dellen (VVD) en Martien Louwers (PvdA), blijven zitten. Dat is de uitkomst van een heftig en slepend debat op donderdagochtend na een lange nacht vergaderen. Louwers kon daarbij slechts op steun van een kleine meerderheid rekenen.
-
ELST - Er moeten honderden nieuwe huizen verrijzen in Overbetuwe. Een prima streven, vindt de gemeenteraad. Maar voor veel politici mag de langetermijnplanning wel wat scherper. Zo willen ze dat er meer sociale huur komt en hopen ze dat creatieve woonvormen zoals tiny houses een prominent plekje krijgen in de gemeente.
-
ARNHEM - De discussie rondom de Arnhemse discriminatieaffaire belooft vanavond tot een kookpunt te komen. Dan moeten de betrokken wethouders Jan van Dellen en Martien Louwers zich verantwoorden aan de gemeenteraad over hoe het kon gebeuren dat een rapport dat discriminatie aantoont jarenlang in de la bleef.
Het laatste nieuws uit Aalten
-
AALTEN - Henk Meerdink is dinsdagavond tijdens de raadsvergadering in Aalten onderscheiden met de Aaltense eremedaille. Hij zwaaide na 42 jaar af als raadslid en werd door burgemeester Anton Stapelkamp toegesproken en vereerd met de eremedaille.
-
AALTEN - De gemeente Aalten neemt muziekdocenten van Boogie Woogie in dienst. Dat is het gevolg van de breuk van Aalten met de muziekschool in Winterswijk. Aalten vindt de kosten voor de huisvesting in Winterswijk te duur. De Aaltense muziekverenigingen nemen het onderwijs voor harmonie en fanfare in eigen hand.
-
AALTEN - De gemeenteraad van Aalten kiest voor een fietspad 'met twee richtingen' aan de dorpszijde op de Ringweg (N318) in Aalten. Dat betekent dat fietsers op het fietspad vanuit Varsseveld rechtdoor kunnen fietsen op de 'Gesinkbult' richting Winterswijk.
-
AALTEN - Zestig vrouwen in Aalten hebben zich bij burgemeester én cursusleider Anton Stapelkamp opgegeven om meer te weten te komen over de lokale politiek. Vooralsnog heeft één vrouw serieuze ambities in de lokale politiek te gaan.
-
AALTEN - Oost-Achterhoekse leden van de Koninklijke Horeca Nederland slaan de handen ineen om de coronacrisis het hoofd te bieden. 'We moeten zorgen dat we goed voorbereid zijn op de kaalslag die gaat komen. Het wordt leeg in onze bedrijven', zegt regiobestuurder Martin Huning van de Koninlijke Horeca Nederland.