Logo De Belofte

DE STEEG - Het college van B en W heeft in het coalitie-akkoord beschreven welke plannen ze de komende vier jaar wil uit voeren. Hieronder kunt u een samenvatting lezen uit het bestuursakkoord over duurzaamheid.

Uit het bestuursakkoord: 

Het college belooft:

'Minimaliseren van het energieverbruik, onder andere door preventie, isolatie en energie besparende maatregelen. De gemeente bekijkt of voor minder draagkrachtige inwoners betaalbare financiering mogelijk is, bijvoorbeeld in de vorm van een duurzaamheidslening.'

 • De focus ligt op de verduurzaming van de woningvoorraad en het realiseren van ten minste één bestaande wijk naar een aardgasloze wijk voor 2023 (transformatie). Nieuwe woningen en gebouwen worden - voor zover juridisch mogelijk - vanaf nu al energieneutraal en aardgasloos gebouwd.
 • De productie van schone, duurzame (niet-fossiele) energie: de voorgestane energietransitie is uitsluitend mogelijk met een mix van alle vormen van duurzame energie (incl. windenergie).
 • Klimaatadaptatie bestaande uit maatregelen ter bestrijding wateroverlast, droogte, hittestress, en dergelijke. In dit licht streven wij onder andere naar verregaande afkoppeling van hemelwaterafvoer van het riool en naar 20% minder verharding bij het onderhoud en de herinrichting van de openbare ruimte. We doen dit zoveel mogelijk binnen bestaande budgetten en afgestemd op de doelstellingen en voorgenomen activiteiten in het “Watertakenplan Olburgen 2018-2022”.
 • Reductie van CO2 emissie door het optimaliseren van infrastructurele voorzieningen, zoals het plaatsen van elektrische laadpalen voor zowel auto als fiets in alle dorpen.  

Het laatste nieuws uit Rheden

Overig verkiezingsnieuws

 • Stel weer thuis na corona-avontuur op cruiseschip

  26 februari 2020
  WINTERSWIJK - Henk Kortes (81) en zijn partner Reini van Loon (77) zijn weer terug in Winterswijk na een cruise met als eindbestemming Japan. Alleen kwamen ze daar nooit aan. Als gevolg van het coronavirus dobberde het stel een kleine twee weken als ongewenste vakantiegangers op de Zuid-Chinese Zee.
 • Nijmeegse partijen luiden noodklok: 'Controleer brandgevaarlijke panden'

  26 februari 2020
  NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen zou panden met een verhoogd risico op brand fysiek moeten gaan controleren. Dat is de oproep van Stadspartij DNF en de lokale PvdA. Er is een lijst met 63 risicopanden, maar de gemeente legt de verantwoordelijkheid veelal bij pandeigenaren zelf neer.
 • Van rechts naar links, Beuningen wil snel nieuw college

  26 februari 2020
  BEUNINGEN - Beuningen wil snel een nieuw college. Afgelopen donderdag klapte de coalitie in de gemeente door onenigheid. De grootste partij, Beuningen Nu & Morgen (BN&M), trok de stekker uit de samenwerking met CDA en VVD. Het dossier zon en wind was de boosdoener.
 • Ondergrondse container voor plastic in Druten

  26 februari 2020
  DRUTEN - Flatbewoners in Druten moeten vanaf deze week hun plastic in ondergrondse containers deponeren.
 • Online iets melden bij de gemeente Nunspeet heeft voordelen

  26 februari 2020
  NUNSPEET - Al ruim 1,5 jaar is het nieuwe online systeem van de gemeente Nunspeet ‘iets melden’ actief. De gemeente is blij dat inwoners de weg naar het gemeentehuis weten te vinden, maar online invullen heeft voordelen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend