Logo De Belofte

NUNSPEET - Het college van B en W heeft in het coalitie-akkoord beschreven welke plannen ze de komende vier jaar wil uit voeren. Hieronder kunt u een samenvatting lezen uit het bestuursakkoord over duurzaamheid.

Uit het bestuursakkoord:

Het college belooft:

'Wij willen een slimme en duurzame gemeente Nunspeet zijn. Dat betekent uiteindelijk geheel fossielvrij en circulair. Vandaar dat we middelen willen ramen om de reeds geformuleerde doelstellingen te ‘upgraden’ door meer te besparen en duurzaam op te wekken, innovatie te stimuleren en investeringen te ondersteunen. Wij willen in dit verband in samenwerking met Nunspeet Verduurzaamt een lokaal energieakkoord stimuleren.'

'Bij nieuwbouw zetten we in op verwarming zonder aardgas.'

Windenergie in regioverband

'Ook windenergie is een belangrijke vorm van duurzame energie. Circa 50% van de groene stroom wordt opgewekt door wind. Tegelijkertijd is het vinden van geschikte locaties vaak gerelateerd aan langdurige processen waarbij aandacht voor de omgeving en draagvlak erg belangrijk zijn. Met het doel zo mogelijk stappen te zetten, willen wij dit thema in regioverband aan de orde stellen.'

'De realisatie van de landelijke ‘Van Afval Naar Grondstof’ (VANG) doelstellingen, te weten 75% afvalscheiding en 100 kg huishoudelijk restafval per inwoner per jaar, is deze periode het uitgangspunt.' 

Het laatste nieuws uit Nunspeet

Overig verkiezingsnieuws

 • Daklozen worden opgevangen op een cruiseschip

  02 april 2020
  ARNHEM - Arnhemse daklozen kunnen vanaf donderdag ook terecht op cruiseschip 'Serenade I'. Door de corona-maatregelen was er minder plek in de reguliere opvang.
 • 'Ik ga ervan uit dat de Nijmeegse Vierdaagse doorgaat', zegt burgemeester Bruls

  01 april 2020
  NIJMEGEN - De Nijmeegse Vierdaagse gaat vooralsnog door. Dat zei burgemeester Bruls woensdagavond tegen gemeenteraadsleden die zo snel mogelijk duidelijkheid willen hebben over het evenement, dat van groot economisch belang is voor ondernemers in Nijmegen.
 • Wethouders Beuningen ondanks protest geïnstalleerd

  01 april 2020
  BEUNINGEN - Ondanks protesten vooraf is dinsdagavond tijdens een raadsvergadering het nieuwe college van de gemeente Beuningen geïnstalleerd en het coalitieakkoord besproken. Verschillende raadsleden noemden de samenkomst onverantwoord vanwege het risico op coronabesmetting.
 • Overbetuwe stelt betalingen aan gemeente uit tot en met de zomer

  01 april 2020
  ELST - Inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties hoeven tot en met de zomer hun portemonnee niet te trekken voor betalingen aan de gemeente Overbetuwe. Daarnaast worden subsidies voor sociale, maatschappelijke en culturele verenigingen nog wel uitgedeeld.
 • Noodopvang voor kinderen in kwetsbare thuissituaties

  31 maart 2020
  NIJMEGEN - Burgemeester Bruls breidt de noodopvang uit voor kinderen die tijdens de schoolsluiting tot 6 april niet thuis kunnen blijven. Hij maakt hiermee een uitzondering op de regel dat alleen kinderen van ouders met cruciale beroepen opvang krijgen. Dat doet hij vanwege het risico op escalerende thuissituaties voor sommige kinderen..
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend