Logo De Belofte

GROESBEEK - Het college van B en W heeft in het coalitie-akkoord beschreven welke plannen ze de komende vier jaar wil uit voeren. Hieronder kunt u een samenvatting lezen uit het bestuursakkoord over wonen.

Uit het bestuursakkoord:

Het college belooft:

 • De bestaande woningvoorraad kwalitatief verbeteren en verduurzamen;
 • Aandacht voor diversiteit in bestaande en nieuwe plannen;
 • Bouw nieuwe toekomstbestendige en dus energieneutrale woningen.'

Wat gaan we daarvoor doen? 'Uitvoering geven aan de vastgestelde Woonagenda en woonvisie; Bij bouwplannen van vijf woningen of meer gasloos en energieneutraal wonen als uitgangspunt nemen;  Bouw van 620 woningen in Berg en Dal van 2018 tot 2027;  Nieuwe, van de woonvisie afwijkende initiatieven niet bij voorbaat afwijzen, maar toetsen op haalbaarheid en toegevoegde waarde; Wij willen de mogelijkheden voor vrije bouwkavels nadrukkelijk verkennen.

Het laatste nieuws uit Berg en Dal

 • Carrouselvergaderingen Berg en Dal weer in het gemeentehuis; Raadsvergadering volgt waarschijnlijk in juli

  03 juni 2021
  GROESBEEK - De gemeenteraad van Berg en Dal vergadert vanwege de coronasituatie al één jaar lang digitaal. De politieke partijen geven aan graag weer fysiek te willen gaan vergaderen. Inmiddels laten de omstandigheden en maatregelen het toe om weer samen te komen. Hierbij moeten uiteraard wel de geldende regels van het RIVM gevolgd worden.
 • Berg en Dal versoepelt voorwaarden TONK en aanvragen kan nu tot 1 oktober.

  27 mei 2021
  GROESBEEK - De Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) is een coronasteunmaatregel voor huishoudens die door omstandigheden in ernstige financiële problemen dreigen te komen. Daarmee kan de gemeente inwoners helpen met het betalen van hun woonkosten zoals huur, hypotheek, gas, water en licht.
 • Berg en Dal breidt ondersteuning voor ondernemers uit

  13 november 2020
  BERG EN DAL - De gemeente Berg en Dal gaat vanaf 16 november een breder steunpakket aanbieden aan ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis. Hiermee wil de gemeente ondernemers helpen om zich voor te bereiden op de toekomst.
 • Zorgen om krimpende spaarpot Berg en Dal

  06 augustus 2019
  BERG EN DAL - De spaarpot van de gemeente Berg en Dal krimpt in anderhalf jaar tijd met ruim 5,5 miljoen euro. Waar er in mei vorig jaar nog bijna 13 miljoen in kas zat, komt de zogenoemde algemene reserve eind 2019 uit op net iets meer dan 7 miljoen euro.
 • VIDEO | Parkeerverbod moet einde maken aan verziekte sfeer in Kekerdom

  30 juli 2019
  KEKERDOM - De sfeer in Kekerdom wordt erdoor verziekt: parkeeroverlast van bezoekers die bijvoorbeeld gaan wandelen in de Millingerwaard. De gemeente Berg en Dal grijpt nu in met een tijdelijke maatregel. Er komt een totaal parkeerverbod in een deel van het dorp. Bewoners kunnen een ontheffing krijgen.

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend