GROESBEEK - Het college van B en W heeft in het coalitie-akkoord beschreven welke plannen ze de komende vier jaar wil uit voeren. Hieronder kunt u een samenvatting lezen uit het bestuursakkoord over zorg.
Uit het bestuursakkoord:
Het college belooft: 'Wij willen de komende vier jaar de transformatie in het Sociaal Domein verder vormgeven door:
- Vast te houden aan het uitgangspunt van een kwalitatief goede, toegankelijke en betaalbare zorg voor inwoners, die het hard nodig hebben;
- Voorlichting aan inwoners en ketenpartners met als doel begrip te krijgen voor de keuzes in de zorg; Een efficiënter en effectiever werkende organisatie;
- Transformatie van de zorg naar een aanpak gericht op preventie, vroegtijdige signalering en betaalbaarheid.
Hoe? Instelling van een werkgroep Sociaal Domein vanuit de gemeenteraad en carrousel om te bezuinigen op zorg waar mogelijk en acceptabel; Bevorderen van een effectievere en efficiëntere organisatie waarbij binnen 4 jaar de inhuur/formatie met € 400.000,- wordt teruggebracht.'
Het laatste nieuws uit Berg en Dal
-
BERG EN DAL - De spaarpot van de gemeente Berg en Dal krimpt in anderhalf jaar tijd met ruim 5,5 miljoen euro. Waar er in mei vorig jaar nog bijna 13 miljoen in kas zat, komt de zogenoemde algemene reserve eind 2019 uit op net iets meer dan 7 miljoen euro.
-
KEKERDOM - De sfeer in Kekerdom wordt erdoor verziekt: parkeeroverlast van bezoekers die bijvoorbeeld gaan wandelen in de Millingerwaard. De gemeente Berg en Dal grijpt nu in met een tijdelijke maatregel. Er komt een totaal parkeerverbod in een deel van het dorp. Bewoners kunnen een ontheffing krijgen.
-
GROESBEEK - 'Stop de massale kaalslag in onze Groesbeekse bossen', staat er boven de petitie die door Hans Peters is opgezet. Inmiddels zijn er al ruim 400 handtekeningen verzameld. Peters maakt zich zorgen over de werkwijze van Staatsbosbeheer: 'Ik ben in Groesbeek opgegroeid met de bossen. Je ziet je jeugd verdwijnen.'
-
GROESBEEK - Volgens de eerste berekeningen is naar schatting 6 miljoen euro nodig om Breedeweg te bevrijden van wateroverlast na hevige regenval. Inwoners van het dorp bij Groesbeek worden al jaren geplaagd door water dat hun huizen in kolkt, omdat het riool het niet meer aankan.
-
GROESBEEK - Wateroverlast door hevige regenval. Het blijft een groot probleem in de heuvelachtige gemeente Berg en Dal. Er wordt geprobeerd op allerlei manieren het tij te keren, maar opgelost is het probleem voor de geplaagde inwoners nog lang niet. Maandagavond worden inwoners van het dorp Breedeweg bijgepraat.
Overig verkiezingsnieuws
-
ZUTPHEN - De Stichting Vrienden van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix heeft een brief aan minister Bruno Bruins van Medische Zorg gestuurd om in te grijpen en de nieuwbouwplannen van het Slingeland Ziekenhuis af te blazen.
-
EDE - De gemeenteraad van Ede heeft donderdagavond raadsbreed ingestemd met het voorliggende handhavingsbeleid tegen bijstandsfraude. Dat betekent dat bijstandsgerechtigden voortaan strenger gecontroleerd worden om misbruik van de uitkering te voorkomen.
-
ELST - Weinig Overbetuwenaren gebruiken lachgas en dus acht de gemeente het niet nodig een verbod op het gebruik ervan in te stellen. Wél blijft Overbetuwe waakzaam voor een waterbedeffect vanuit Arnhem en Nijmegen, waar lachgas sinds kort niet meer is toegestaan.
-
ARNHEM - Het voorstel om de eigenaren van de vijftien woonboten aan de Westervoortsedijk in Arnhem uit te kopen, lijkt op politieke steun te kunnen rekenen. De Nieuwe Haven, waar de boten liggen, moet een bedrijfshaven worden. In Arnhem en omgeving is geen plek voor de woonboten.
-
EDE - Stel je kind heeft psychische klachten en moet daarvoor behandeld worden. Wil je dan weten hoeveel die zorg de gemeente kost? En is het überhaupt goed voor mensen om die informatie te hebben? Daarover discussieerden raadsleden in Ede.