Logo De Belofte

DOETINCHEM - Doetinchem borduurt met het nieuwe coalitieakkoord voort op de huidige duurzame koers van de gemeente. Dat maakten de fractievoorzitters maandagmiddag bekend. Tevens zijn Rens Steintjes van het CDA en Jorik Huizinga van D66 twee nieuwe gezichten in het beoogde college.

'Het is ontzettend prettig om te merken dat de vijf partijen die nu de coalitie gaan vormen - CDA, VVD, ChristenUnie-SGP, D66 en GroenLinks - elkaar op de inhoud heel soepel vonden', vertelt Ingrid Lambregts van het CDA. 'Dat komt mede omdat we er wederom voor gekozen hebben om niet te werken aan een dichtgetimmerd akkoord waar alle details in vastgelegd zijn, maar aan een coalitieagenda op hoofdlijnen.'

De drie thema's die centraal staan in het coalitieakkoord zijn Doetinchem centrumstad, sterke samenleving en een veranderende leefomgeving. Volgens Lambregts liggen er concrete ideeën op tafel. Zo is er vanuit het Rijk de kans om een pilot over aardgasloze wijken op te gaan pakken. 'Steeds vaker zul je zien dat wij niet als gemeente alleen, maar in samenspraak met provincie, Rijk en nadrukkelijk ook Duitsland en andere regio's, onderwerpen gaan oppakken', laat Lambregts weten. 'En die ruimte biedt deze agenda.'

D66'er Huizinga heeft er zin in

Beoogd wethouder Jorik Huizinga van D66 heeft zin om aan de slag te gaan met zijn nieuwe functie. 'Ik zie er naar uit om het goede te gaan doen voor de inwoners van Doetinchem', zegt Huizinga. Even zag het er naar uit dat oud-wethouder Kees Telder in het college terug zou keren, maar Telder besloot na gesprekken over de portefeuilles toch niet aan de slag te gaan voor Doetinchem.

Huizinga zal zich vooral op een hoofdthema gaan richten. 'De meeste onderdelen van mijn portefeuille zitten in het thema sterke samenleving, aldus de politicus. 'Ik zei het net al, ik wil het goede doen voor de inwoners van Doetinchem. En vooral willen we aan de voorkant preventief ervoor zorgen dat mensen in hun kracht staan en het goede zelf kunnen beslissen en doen.'

Donderdag installatie college

Het nieuwe college wordt donderdag geïnstalleerd. Naast Lambregts en Huizinga zullen ook Rens Steintjes, Maureen Sluiter, Frans Langeveld en Henk Bulten zitting nemen.

Bekijk hier een special over de verkiezingsuitslag in Doetinchem.

Door: Mediapartner REGIO8

Het laatste nieuws uit Doetinchem

 • Doetinchem wil fietsveilige stad worden, maar lukt dat ook?

  22 mei 2020
  DOETINCHEM - Doetinchem brengt de komende tijd knelpunten voor de fietsveiligheid in beeld met als doel om de huidige fietsinfrastructuur te verbeteren. Daarmee wil de gemeente toewerken naar de ambitie om een fietsvriendelijke stad te zijn.
 • Groot verschil van inzicht over vertrek Oude IJsselstreek uit Laborijn

  08 mei 2020
  DOETINCHEM - Er bestaan grote verschillen van inzicht over de uittreding van de gemeente Oude IJsselstreek uit de sociale dienst Laborijn. Aalten, Doetinchem en Montferland willen het op hoofdpunten snel eens worden over het uittredingsvoorstel, terwijl er voor Oude IJsselstreek nog teveel onduidelijkheden zijn.
 • Herstel gevel schouwburg Amphion start na bouwvak

  07 mei 2020
  DOETINCHEM - De herstelwerkzaamheden aan de gevel van schouwburg Amphion in Doetinchem starten na de bouwvak. De werkzaamheden zullen een jaar in beslag nemen.
 • Miljoenenproject moet van binnenstad Doetinchem dagje uit maken

  23 april 2020
  DOETINCHEM - Een stadsboulevard en een park als verbinding tussen de Oude IJssel en het centrum van Doetinchem moet van een bezoek aan de binnenstad een dagje uit maken. 'We willen van een halve dag Doetinchem een hele dag Doetinchem maken. Daarom is het belangrijk het water aan de binnenstad te verbinden', zegt wethouder Ingrid Lambregts.
 • Doetinchem wil lokaal verbod op gebruik van lachgas

  07 april 2020
  DOETINCHEM - Doetinchem wil de verkoop en het gebruik van lachgas verbieden in de openbare ruimte en tijdens evenementen. Het voorstel wordt in juni voorgelegd aan de gemeenteraad.

Overig verkiezingsnieuws

 • Watervrienden willen voor de zomer duidelijkheid over zwembad De Hoevert

  27 mei 2020
  DIDAM - Zwemvereniging De Watervrienden hoopt voor de zomer op duidelijkheid over de toekomst van zwembad De Hoevert in Didam. De gemeente heeft geen partij bereid gevonden om het bad over te nemen, waardoor sluiting van het zwembad aan het einde van het jaar dreigt.
 • Marathonvergaderingen en geen barbecue, het is afzien voor de Arnhemse politiek

  27 mei 2020
  ARNHEM - Alle debatten in de Arnhemse politiek vinden de komende tijd weer fysiek plaats. Om het stuwmeer aan onderwerpen nog voor de zomer weg te werken, zullen enkele bijeenkomsten worden opgerekt tot 'marathonvergaderingen'. Ook de jaarlijkse raadsbarbecue begin juli, zal waarschijnlijk plaats moeten maken voor politieke besluitvorming.
 • Kadernota Winterswijk: 'winstwaarschuwing' voor 2021

  27 mei 2020
  WINTERSWIJK - Het college van B & W van Winterswijk noemt de kadernota 2021 – 2024 zelf een 'winstwaarschuwing'. De kadernota biedt het financiële perspectief van de gemeente in de komende jaren. Door het een winstwaarschuwing te noemen geeft het college aan dat er nagenoeg geen ruimte is voor nieuw beleid. Uit de nota blijft overigens dat ook al vastgesteld beleid niet zonder meer uitgevoerd kan worden.
 • Hulp voor huurders in binnenstad: 'Over een maand is het te laat'

  27 mei 2020
  NIJMEGEN - Om in deze coronatijd een leegloop in de binnenstad te voorkomen, hebben verhuurders samenwerking gezocht met onder meer de gemeente en Koninklijke Horeca Nederland. De bedoeling is om huurders die financieel klem zitten tegemoet te komen.
 • Nieuw zorgcomplex op plek van oude peuterspeelzaal

  27 mei 2020
  BRUMMEN - Op de plek van de oude peuterspeelzaal in Brummen komen waarschijnlijk woningen voor mensen met dementie. De gemeente heeft daarover een principebesluit bereikt met zorginstelling Dagelijks Leven. Het idee is om twintig studio's te realiseren.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend