Logo De Belofte

APELDOORN - Apeldoorn heeft woensdagmiddag het coalitie-akkoord gepresenteerd. D66, CDA en GroenLinks leveren weer een wethouder, net als in de vorige periode. VVD en Lokaal Apeldoorn zijn nieuw. Zij vervangen ChristenUnie en PvdA in het college.

De coalitiepartijen hebben 23 van de 39 zetels in de gemeenteraad. Jeroen Joon (VVD), Wim Willems (Lokaal Apeldoorn), Nathan Stukker (CDA), Mark Sandmann (D66) en Detlev Cziesso (GroenLinks) worden de wethouders. De laatste drie waren de afgelopen jaren ook al wethouder.

'Stevige keuzes'

Het coalitie-akkoord richt zich op 2030, een nabije toekomst aldus de coalitie-partijen. Daarbij wordt in de periode 2018-2022 'stevige keuzes' gemaakt. Bijvoorbeeld over de toekomst van een sterk economisch profiel van Apeldoorn, maar ook over de toekomst van het agrarisch buitengebied. 

Inwoners kunnen meedoen

Inwoners, ondernemers en organisaties kunnen op www.apeldoorn2030.nl meedoen met het maken van een Omgevingsvisie. Dat gaat niet alleen over lokale ruimtelijke ordening, maar ook over hoe inwoners in 2030 samen willen leven, over regels en vrijheid, inbreng vanuit de stad en de dorpen.

De coalitiepartijen benadrukken dat het een akkoord op hoofdlijnen is en dat het er voor de gemeenteraad en de samenleving veel ruimte is om mee te denken, mee te praten en mee te doen.

Zie ook:

 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het laatste nieuws uit Apeldoorn

 • Fikse investering in veilige wegen, meerdere plekken worden aangepakt

  12 januari 2021
  APELDOORN - De gemeente Apeldoorn krijgt ruim 615.000 euro van het Rijk om wegen in de stad en de dorpen veiliger te maken. Dat schrijft het college naar aanleiding van vragen vanuit de gemeenteraad. In totaal wordt er dik een miljoen euro uitgetrokken.
 • 'Stadskolos' krijgt eindelijk nieuwe bestemming

  15 oktober 2020
  APELDOORN - De weg ligt vrij voor nieuwe woningen in de stad Apeldoorn. De komende jaren mogen daar een kleine 140 woningen bijkomen. Het gaat om de herinrichting van voormalig stadskantoor Westpoint en een nog braakliggend terrein bij het station.
 • Met déze afvalcontainers zit Apeldoorn flink in de maag

  01 oktober 2020
  APELDOORN - Containers voor plastic, papier en glas bij het Apeldoornse winkelcentrum Anklaar zijn binnenkort verleden tijd. De gemeente beloofde ze weg te halen omdat omwonenden er last van hebben. Maar alternatieven zijn er niet, want ook die stuiten op bezwaren.
 • 'Gevaarlijke' bloembollen doorn in het oog van dorpelingen

  25 september 2020
  WENUM-WIESEL - Op een stuk land aan de Kopermolenweg in Wenum-Wiesel worden op grote schaal gladiolen gekweekt. Terwijl de vergunning daarvoor nog niet rond is. Dorpelingen willen dat de teelt wordt gestaakt, omdat die gevaarlijk zou zijn voor de omliggende natuur.
 • Geen vervoersverbod op lachgas in Apeldoorn

  24 september 2020
  APELDOORN - Lachgas mag voorlopig gewoon vervoerd blijven worden in Apeldoorn. Het college wilde dit verbieden, maar dat blijkt juridisch nog onmogelijk. Wat wel mogelijk wordt, is tijdelijk cameratoezicht op 'onveilige' plekken.

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend