Logo De Belofte

WINTERSWIJK - Alle media-aandacht legt de stoelschoppende lijsttrekker van Kansrijk Winterswijk geen windeieren. 'Toen ik vanmorgen naar het station ging, waren er wel drie mensen die naar me toeterden en hun duim opstaken. Eentje deed zelfs zijn raam open en zei: 'Mijn stem heb je Paul'. Dus ja, je zou het er bijna om gaan doen', lacht Paul Hijink.

Hijink haalde zaterdag het nieuws toen op Dumpert een filmpje van hem viral ging. In de video is te zien hoe hij tijdens een debat zijn woorden niet kan vinden. Als hij terug naar zijn plek loopt, trapt hij hard tegen zijn stoel. Dat filmpje is inmiddels bijna 620.000 keer bekeken.

Zie ook: VIDEO: Lijsttrekker trapt hard tegen stoel na black-out

Vooralsnog verwacht Hijink vooral profijt te hebben van zijn schop tegen de stoel. 'Waarschijnlijk konden we wel één zetel halen, maar dat lijkt nu zo goed als zeker. Misschien halen we er nu wel twee', zei hij dinsdagmorgen op Radio Gelderland.

Baaldag

Wat ging er mis? Hij had zijn dag niet. 'Iedereen heeft zo'n twee keer per jaar een echte baaldag. Zo'n dag waarop echt alles misgaat. Als je geluk hebt valt die dag op je vrije zondag, maar dat had ik dus de dag van het debat. Eigenlijk begon het de dag daarvoor al', legt de lijsttrekker uit.

Kijk hier het gesprek terug tussen Rob Kleijs en Paul Hijink van Kansrijk Winterswijk:

'Ik hoorde een halve dag van tevoren dat ik dit debat zou gaan voeren. Eigenlijk zou de nummer twee van de lijst dit doen, maar hij moest als mantelzorger plotseling elders zijn.'

Zie ook: Schoppende lijsttrekker: politiek is een vak en ik heb het onderschat

'Nou, toen liep mijn computer vast, en de printer deed het niet. Alles zat tegen', legt hij uit. 'Het is veel meer werk dan ik dacht. Ik dacht dat zo'n campagne bestond uit een beetje media, veel flyeren en af en toe debatteren.'

Hijink denkt dat hij het wel aankan

Toch maakt hij zich geen zorgen over of hij het werk in de gemeenteraad aankan. 'Kijk, nu moet je alles tegelijk doen; flyeren, debatten voorbereiden, in gesprek gaan met mensen. En dat moet ook allemaal ongeveer op hetzelfde moment.'

De lijsttrekker van Kansrijk Winterswijk verwacht dat de drukte na de verkiezingen afneemt.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Overig verkiezingsnieuws

 • Grote veranderingen raadsfractie PvdA Hattem

  12 augustus 2020
  HATTEM - De raadsfractie van de PvdA zal na het zomerreces een behoorlijke verandering ondergaan. De huidige fractievoorzitter, Marie-Lupe Stapper, heeft te kennen gegeven -wegens drukke werkzaamheden in combinatie met een nieuwe studie- te stoppen als fractievoorzitter en raadslid. Ook Geert Winkel heeft, na eigen afweging, besloten om zijn raadslidmaatschap te beƫindigen.
 • Teunis verbouwt eigen groenten op zorglandgoed: 'Ik hoop zo de honderd te halen'

  09 augustus 2020
  RUMPT - Linge's Zorglandgoed opende precies een jaar geleden in het Betuwse Rumpt. Een verpleeghuis voor ouderen waar een huiselijke sfeer en buitenleven voorop staan. Omliggende gemeenten zijn enthousiast en zelfs vanuit Brussel is belangstelling.
 • Snelle oplossing in zicht voor lekkende vaten

  07 augustus 2020
  DOETINCHEM - Doetinchem streeft er naar om begin september te kunnen beginnen met het opruimen van 1300 vaten met giftig blusschuim op industrieterrein De Huet. Volgens burgemeester Mark Boumans is er zicht op een snelle oplossing door het water te filteren van de giftige PFOS-stoffen.
 • Arnhem haalt tijdens hittegolf meer afval op tegen de stank

  05 augustus 2020
  ARNHEM - Arnhem zal tijdens de verwachte hittegolf vaker afval ophalen. Dat laat de gemeente weten. Warme periodes met broeierigheid kunnen namelijk extra stankoverlast veroorzaken, vooral bij groente-, fruit- en tuinafval (gft).
 • Buurt wint: 'Mensen met onbegrepen gedrag' niet naar Doornspijk

  05 augustus 2020
  DOORNSPIJK - Een opluchting voor bewoners van de Berkenweg in Doornspijk: het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag besloten dat er geen 'mensen met onbegrepen gedrag' bij hen in de straat geplaatst mogen worden. Een vergunningsaanvraag van Stuyvenzand werd daarom afgewezen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend