Logo De Belofte

NUNSPEET - Na 28 jaar raadslidmaatschap neemt Michel Verheijdt afscheid van de Nunspeetse politiek. Verheijdt trad aan als raadslid in april 1990.

In zijn beginjaren in de gemeente Nunspeet was Michel vakbondswerker bij Nestlé. Zijn tomeloze en enthousiaste inzet ontging de Partij van de Arbeid niet, waardoor hij al snel gevraagd werd voor de steunfractie. Korte tijd daarna volgde zijn benoeming tot raadslid.

Ambtsgebed

Die benoeming had nog wel wat voeten in de aarde. Omdat Michel niet verplicht wilde worden om op te staan voor het ambtsgebed, weigerde toenmalig burgemeester Kees de Kovel hem in eerste instantie te beëdigen. De langste tijd van zijn politieke carrière is Michel fractievoorzitter geweest. In zijn rol als nestor van de gemeenteraad kon Michel putten uit jarenlange ervaring en uitmuntende dossierkennis. Zijn mening, meestal met een kwinkslag, werd hoog gewaardeerd. Eerlijkheid, rechtvaardigheid, solidariteit en integriteit waren zijn belangrijkste uitgangspunten in de politiek.

Basisinkomen

Een laatste politiek betoog doet Michel voor het basisinkomen: “Ik vind het jammer dat Nunspeet aarzelt over deelname aan een proef met een basisinkomen voor onbemiddelbare bijstandsgerechtigden. Dat gaat mij echt aan mijn sociale hart! Hans Thijmes, ons burgerraadslid, heeft meerdere malen gepleit voor deelname. Andere en ook omliggende gemeenten hebben die stap wel gemaakt en ik vind dat het progressieve deel van de gemeenteraad juist op moet komen voor de kwetsbaren in onze gemeente. Ik vertrouw er op dat mijn opvolgers de nieuwe raad kunnen overtuigen van het belang van het basisinkomen en deelname aan de proef. Epe en Apeldoorn doen al mee, aansluiten moeten we!"

Michel Verheijdt spreekt zijn vertrouwen uit in zijn opvolgers André Timmerman, Sander Kouwenberg en Anne Rutgers. Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen staat hij als lijstduwer op plaats 20 van PvdA GroenLinks. Hij zet in op minimaal een verdubbeling van zijn huidige aantal zetels. Dan gaat hij welverdiend, na 21 maart, met een goed gevoel vaker naar zijn zo geliefde Terschelling.

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

Het laatste nieuws uit Nunspeet

 • CU Nunspeet roept op: 'politie, werk mee aan Handle with Care!'

  07 juli 2020
  NUNSPEET - Op advies van de landelijke politie werkt de politie op de Noord-Veluwe niet mee aan Handle with Care. Dat vindt de ChristenUnie (CU), evenals het college van burgemeester en wethouders, teleurstellend. De lokale fractie trekt daarom aan de bel bij de fractie in de Tweede Kamer. “Misschien kan de landelijke politie vanuit het kabinet aangespoord worden dit standpunt te herzien,” vindt CU-raadslid Jennifer Elskamp.
 • 'Tankstation moet plaatsmaken voor nieuw stationsgebied Nunspeet'

  17 juni 2020
  NUNSPEET - Er gaan steeds meer stemmen op binnen de gemeenteraad van Nunspeet om het tankstation aan de Nijverheidsweg op te laten kopen door de gemeente. Daarmee zou er meer ruimte moeten komen voor de ingrijpende verbouwing van het stationsgebied in Nunspeet. Dat blijkt tijdens een technische bespreking van de plannen. 
 • Wethouder Gert van den Berg van Nunspeet stopt

  17 juni 2020
  NUNSPEET - Gert van den Berg heeft de gemeenteraad van Nunspeet meegedeeld per 1 augustus te stoppen als wethouder van de gemeente Nunspeet. Per 1 augustus 2020 wordt hij Manager Jeugd GGZ & Wmo bij de Dimence Groep.
 • SGP stelt vragen over betrokkenheid bedrijven bij onderhoud Elspeet

  29 mei 2020
  ELSPEET - Op dit moment is de gemeente Nunspeet bezig met onderhoud aan het kruispunt Nachtegaalweg-Staverdenseweg in Elspeet. Dat onderhoud is hard nodig. Hierdoor is de doorgaande weg afgesloten. Wat de SGP steekt is de communicatie met de betrokken ondernemers.
 • 'Hier wachten de mensen al jaren op', ingrijpende verbouwing stationsgebied Nunspeet

  28 mei 2020
  NUNSPEET - De kogel is door de kerk: het stationsgebied in Nunspeet gaat volledig op de schop. Na jaren van praten en debatteren heeft de gemeenteraad van Nunspeet donderdag unaniem ingestemd met de verbouwplannen.

Overig verkiezingsnieuws

 • Dierenambulance bouwt opvang om minder ver te hoeven rijden

  12 juli 2020
  TIEL - Van aangereden huisdieren tot vogeltjes die uit het nest zijn gevallen. De Tielse dierenambulance rukt zo'n tweeduizend keer per jaar uit. De organisatie heeft zelf geen goede opvang voor de dieren en dat kost veel tijd en geld. Maar als het goed is komt daar binnenkort verandering in.
 • Pizzadozen tussen het papier: afval inzamelen gaat steeds beter, maar nog niet perfect

  11 juli 2020
  GELDERMALSEN - Ruim een kwart van het ingezamelde plastic en drankkartons in Rivierenland bestaat uit stoffen die daar niet in thuis horen. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Nedvang. De regio Rivierenland levert sinds de invoering van een nieuw afvalsysteem wel zo'n 45 procent minder restafval aan.
 • Arnhemse raad spreekt ongenoegen over college uit, excuses wethouder

  10 juli 2020
  ARNHEM - De Arnhemse gemeenteraad sprak donderdagavond in grote meerderheid haar ongenoegen uit over het handelen van het college. Er zou sprake zijn van gebrekkige ondersteuning en informatievoorziening en te weinig transparantie.
 • Fractie DENK verlaat uit protest Arnhemse raadszaal

  10 juli 2020
  ARNHEM - De fractie van DENK Verenigd Arnhem heeft donderdagavond uit protest de Arnhemse raadszaal verlaten. In hun ogen werd het hen niet gegund om een voorstel kort toe te lichten, omdat ze door hun spreektijd heen waren. Later op de avond werd wel aan alle fracties extra tijd toegekend. "Zo ga je niet met elkaar om", zegt fractievoorzitter Yildirim Usta, nadat hij boos de zaal uitliep.
 • Lagere huur en een aardgasvrije woning, bewoners hoeven alleen maar 'ja' te zeggen

  10 juli 2020
  NIJMEGEN - De 220 nieuwe huurwoningen in de Nijmeegse volkswijk Jerusalem kunnen toch aardgasvrij gebouwd worden. Woningcorporatie Talis, de gemeente Nijmegen en de provincie Gelderland hebben de handen ineen geslagen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend