Logo De Belofte

DOETINCHEM - In Doetinchem krijgen mensen in de wijk Dichteren alsnog een kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Een deel van de wijk kreeg de lijst niet, omdat er bij het bezorgbedrijf iets mis ging met een zieke medewerker. Nu gebeurt dat met spoed alsnog.

Eigenlijk horen de lijsten minimaal vier dagen voor de verkiezingen bezorgd te worden. Volgens De Gelderlander gaat het behalve om de wijk Dichteren ook om De Huet, het buitengebied van Wehl en het gebied De Wrange gaan.

Of er ook in die gebieden iets mis is gegaan weet de gemeente niet zeker. 'We hebben geen signalen gekregen dat mensen daar de lijst niet gehad hebben, dus ondernemen we nu geen actie. Maar helemaal zeker weten we het niet', zegt een woordvoerder van de gemeente.

Wel online

Het gaat om de lijsten met de namen van de kandidaten van alle fracties die woensdag meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Over de stempassen, die mensen nodig hebben om te mogen stemmen, zijn geen klachten bekend. De kandidatenlijst staat wel sinds 5 februari op de website. 

'Of we daarmee voldoen aan de informatieplicht uit de Kieswet weten we niet zeker', aldus de gemeente. 

 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het laatste nieuws uit Doetinchem

Overig verkiezingsnieuws

 • Rozendaal was al rijk, maar is nu nóg rijker

  19 oktober 2019
  ROZENDAAL - Rozendaal kan de komende jaren miljoenen aan haar reservepotjes toevoegen. Bezuinigingen zoals in veel omliggende gemeentes zijn niet nodig. De gemeente kiest ervoor de belastingen niet te verhogen.
 • Deze slimme veegwagen veegt het hele jaar door de straten van Tiel

  18 oktober 2019
  TIEL - Tiel heeft een eigen veegwagen aangeschaft om het hele jaar door de straten vrij te houden van blad, zwerfvuil en onkruid. De veegwagen was vorig jaar een uitdrukkelijke wens bij het aantreden van het nieuwe stadsbestuur. Tiel gaat niet per se meer, maar vooral slimmer vegen, door precies bij te houden wanneer het nodig is om in welke straat te vegen.
 • Tientallen euro's belastingverhoging voor inwoners Renkum

  18 oktober 2019
  OOSTERBEEK - Een inwoner van de gemeente Renkum gaat volgend jaar tientallen euro's meer belasting betalen, als het aan het college ligt. Om extra bezuinigingen op voorzieningen te voorkomen, moet de burger volgens het voorstel meer bijdragen. Desondanks gaat de financiële positie van de gemeente verder achteruit.
 • Zevenaar wiste e-mails na Wob-verzoek volgens 'gebruikelijke procedure'

  18 oktober 2019
  ZEVENAAR - De e-mails van oud-burgemeester Jan de Ruiter zijn inderdaad gewist en niet meer terug te halen. Dit wissen is gebeurd volgens de gebruikelijke procedure en staat los van het Wob-verzoek van De Onderzoeksredactie. Dat laat het college van Zevenaar weten in de antwoorden op raadsvragen, die Lokaal Belang stelde naar aanleiding van de kwestie.
 • Wat drijft politici en wat doen ze? ExtraFM zoekt het uit (aflevering 4)

  18 oktober 2019
  WAMEL - Het zomerreces zit er ook in de gemeente West Maas en Waal nu wel echt op. Daarom heeft ExtraFM de draad weer opgepakt, met een nieuwe aflevering van 'De Belofte'.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend