Logo De Belofte

ARNHEM - Gerrie Elfrink wil na de raadsverkiezingen het liefst in een coalitie met PvdA en GroenLinks. De SP-lijsttrekker heeft dat gezegd na het RTV Arnhem tv-debat. 'Een stem op de SP is een stem op PvdA en GroenLinks.'

Elfrink deed zijn uitspraken, omdat PvdA-lijsttrekker Martien Louwers hem een zogeheten Rode Pinokkio uit wilde reiken. Daarmee wilde Louwers zeggen dat haar SP-collega 'een beetje heeft gelogen'. Daarmee verwees ze naar de standpunten van de SP, zoals die in online stemhulp Kieskompas voorkomen.

Teleurgesteld  

De partij pleit voor meer vast werk, terwijl de vroegere wethouder Alex Mink wel mensen via een payrollbedrijf had laten inhuren. Elfrink reageerde teleurgesteld. 'Ik ben deze week met de dood bedreigd. Ik had wel meer steun verwacht.'

De SP-voorman hamerde op de punten die de linkse partijen PvdA, GroenLinks en SP binden, zoals de bestrijding van armoede. Hij nam de 'prijs', een artistiek vormgegeven tegeltje, uiteindelijk niet aan. Wat gaat Louwers nu doen met de Rode Pinokkio? 'Ik hang hem op in de badkamer', reageerde zij. 

Door: Mediapartner RTV Arnhem

Het laatste nieuws uit Arnhem

Overig verkiezingsnieuws

 • Wethouder financiën West Betuwe is een blij man

  14 oktober 2019
  GELDERMALSEN - Hij wil optimisme uitstralen, wethouder Govert van Bezooijen van West Betuwe. Hij presenteerde maandag de programmabegroting tijdens het eerste persgesprek ooit van de nog jonge gemeente.
 • Waar zijn de mails van oud-burgemeester Zevenaar over tabaksfabrikant?

  14 oktober 2019
  ZEVENAAR - Waar is de mailbox van oud-burgemeester Jan de Ruiter van Zevenaar gebleven? Is het waar dat die gewist is, kort nadat onderzoeksjournalisten naar de rechter stapten om de mailbox boven tafel te krijgen? Daarover heeft de raadsfractie van Lokaal Belang in Zevenaar maandag vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders in Zevenaar.
 • Kritiek op nieuw parkeerbeleid in Doetinchem: 'Niet goed voor het imago'

  14 oktober 2019
  DOETINCHEM - Parkeren in het centrum van Doetinchem wordt duurder. Daarnaast voert de gemeente ook betaald parkeren in de avonduren in.
 • Harderwijk pakt fietspaden aan

  14 oktober 2019
  - Harderwijk heeft ingestemd met een nieuw fietsbeleid voor de komende jaren. De gemeente wil inzetten op snelfietsroutes, fietsknooppuntennetwerk en voorzieningen voor scootmobielen.
 • Lachgas in de ban in Tiel

  14 oktober 2019
  TIEL - 'Het is afgelopen met lachgas in de binnenstad', oppert Tielse burgemeester Hans Beenakker. Woensdagavond besluit de gemeenteraad of het goedje definitief in de ban wordt gedaan.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend