HEUMEN - Als het aan de Partij van de Arbeid Heumen ligt worden er ook in de komende bestuursperiode geen huizen gebouwd in het Lierdal. ‘Wat de PvdA Heumen betreft is dat een breekpunt in de coalitieonderhandelingen', zegt lijsttrekker Ans Stunnenberg.
Met de stellingname reageert Stunnenberg op de ingezonden brief naar omroep GL8, van de hand van oud-voorzitter Jean Paul Bevoort van Bos en Kuil. Daarin stelt hij dat er sprake zou zijn van ‘vrijage’ tussen VVD en PvdA die kan leiden tot bebouwing in het Lierdal.
Geen sprake van
De oud-voorzitter en nummer 22 op de lijst van DGH geeft aan bang te zijn dat de PvdA het standpunt met betrekking tot het niet bouwen in het Lierdal tijdens coalitieonderhandeling zal inruilen. 'Daar zal absoluut geen sprake van zijn’, aldus Stunnenberg.
Zij vervolgt: 'De PvdA is altijd tegen bebouwing van het Lierdal geweest en staat daar nog steeds voor. Nu en in de toekomst.' De PvdA Heumen gaf, in tegenstelling tot de partij DGH van de oud-voorzitter, ook in de stemwijzer van Vereniging Bos en Kuil al aan niet te willen onderhandelen over eventuele bebouwing in het Lierdal.
Geslaagd voorbeeld
Stunnenberg: 'De afgelopen jaren hebben wij ons ingezet om gronden in het Lierdal te verwerven. Er zijn daar mooie initiatieven ontstaan, zoals de aanleg van wandelpaden, lage hagen en een plukboomgaard voor de buurt: een geslaagd voorbeeld van participatie in onze gemeente. De groene structuur van het Lierdal is wat onze gemeente uniek maakt.'
Door: Mediapartner Omroep gl8
Het laatste nieuws uit Heumen
-
DRUTEN - Om het Land van Maas en Waal op de kaart te zetten, hoopt Druten vijf gemeenten in de regio zover te krijgen om mee te werken aan een nieuwe toeristische visie. Volgens de lokale politiek is de streek tot op heden altijd een beetje vergeten. Een nieuw online portaal en een promotiecampagne met plaatselijke ondernemers moet daar verandering in brengen.
-
WAGENINGEN - GroenLinks Wageningen schuift Leo Bosland naar voren als nieuwe wethouder voor de stad. Hij werd onlangs in de gemeente Heumen nog weggestuurd na een crisis in de coalitie.
-
HEUMEN - Schaats- en skeelerliefhebbers in Heumen zijn de wanhoop nabij. De contouren van een skeelerbaan liggen al sinds 2009 klaar, maar zo lang die baan niet geasfalteerd is kunnen ze skeeleren wel vergeten. En het college van Heumen is niet van plan om 50.000 euro neer te tellen voor het asfalteren.
-
ARNHEM - Het is het paradepaardje van de voormalige Stadsregio Arnhem Nijmegen: het RijnWaalpad. Een snelle fietsverbinding die forensen een alternatief biedt voor de dichtslibbende autowegen. Toch maakt de Fietsersbond zich grote zorgen over de kwaliteit van het pad. Ook de toenemende snelheidsverschillen vragen volgens de bond om actie.
-
NIJMEGEN - 'Luister naar Weezenhof voor de windmolens langs de A73.' Met die tekst is Nijmegenaar Bart Huitsing een petitie gestart, die al bijna 200 keer is ondertekend. Huitsing maakt zich zorgen over de geplande windmolens langs de A73 in buurgemeente Heumen. 'Om onze mening is niet gevraagd', zegt hij. De gemeente Heumen vindt op haar beurt dat Huitsing voor zijn beurt praat: 'Maandag staat er een bewonersbijeenkomst in de Nijmeegse wijk Weezenhof gepland.'
Overig verkiezingsnieuws
-
NUNSPEET - JONG&Politiek krijgt dit jaar vanuit de gemeente Nunspeet maximaal 3000 euro te besteden voor hun activiteiten. Hiermee is de ondersteuning vanuit de gemeente een feit. Eerder kregen de jongeren financiering vanuit Den Haag, maar dat is gestopt.
-
NIJMEGEN - Een kleine meerderheid van de gemeenteraad lijkt niet te gaan instemmen met het verlengen van de gebiedsaanwijzing voor selectieve woningtoewijzing op de woonwagenlocaties Teersdijk en Ackerbroekweg. Dit gebeurt middels de inzet van artikel 10 van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp), ook bekend als de ‘Rotterdamwet’. Het college wil deze gebiedsaanwijzing, die ook geldt voor Zwanenveld (40-er straten), met vier jaar verlengen. Het middel wordt door woonwagenbewoners als stigmatiserend ervaren.
-
TIEL - Het duurt zeker tot medio november voor het onderhoud van groen in Tiel weer helemaal op orde is. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Frank Groen. Het onkruid in de stad tiert welig en er zijn in de afgelopen maanden grote achterstanden ontstaan in het beheer.
-
ARNHEM - Arnhem maakt volgend jaar in de begroting 6,6 miljoen euro vrij voor een jeugdfonds. In de jaren erna komt daar telkens een miljoen euro bij, vertelt wethouder financiën Ronald Paping. Het geld is breed inzetbaar op meerdere beleidsterreinen om 'te doen wat nodig is' voor de jeugd.
-
ARNHEM - Ten opzichte van de rest van het land, is Arnhem een steeds voordeligere gemeente als het om woonbelastingen gaat. Dat blijkt uit de nieuwe meerjarenbegroting van de stad. De afgelopen jaren liet Arnhem de belasting voor huizenbezitters ook niet of nauwelijks stijgen.