Logo De Belofte

WIJCHEN - Namens de Wijchense VVD heeft lijsttrekker Nick Derks het verkiezingsprogramma in eenvoudig Nederlands aangeboden aan ROC-docent Nederlands Mia Pouwels. Na de politieke successen van de afgelopen raadsperiode wil de VVD wil ook de komende vier jaar aandacht blijven houden voor mensen met een schrijf- en leesprobleem.

In Wijchen zijn naar schatting 3400 inwoners met een schrijf- of leesprobleem. Zij kunnen hierdoor niet volledig meedoen in de maatschappij. ‘’Met een digitaliserende samenleving is het belangrijker dan ooit dat we hier meer aandacht aan gaan besteden. Acceptatie van dit probleem en het volgen van cursussen kan mensen écht verder helpen,’’ aldus Mia Pouwels.

Zijlijn

De Wijchense VVD wil dat mensen meedoen in de maatschappij en niet langs de zijlijn staan. Als mensen willen werken, moeten ze ook kunnen werken en op dit moment is er een te grote groep dat door een schrijf- en leesprobleem niet volledig mee kan doen. Door de bewegwijzering in het nieuwe Huis van de Gemeente en gemeentelijke brieven eenvoudiger op te stellen zijn de eerste stappen gezet volgens de VVD.

Toegankelijk

Nick Derks: ‘’We hebben de laatste jaren aandacht gevraagd voor laaggeletterdheid en dit blijven we doen. Met het herschrijven van ons verkiezingsprogramma vragen wij wederom aandacht voor dit probleem en proberen we onze ideeën voor Wijchen voor iedereen toegankelijk te maken.’’ Het programma in eenvoudig Nederlands is te vinden op www.wijchen.vvd.nl.

Door: Mediapartner Wijchense Omroep

Het laatste nieuws uit Wijchen

Overig verkiezingsnieuws

 • Daklozen worden opgevangen op een cruiseschip

  02 april 2020
  ARNHEM - Arnhemse daklozen kunnen vanaf donderdag ook terecht op cruiseschip 'Serenade I'. Door de corona-maatregelen was er minder plek in de reguliere opvang.
 • 'Ik ga ervan uit dat de Nijmeegse Vierdaagse doorgaat', zegt burgemeester Bruls

  01 april 2020
  NIJMEGEN - De Nijmeegse Vierdaagse gaat vooralsnog door. Dat zei burgemeester Bruls woensdagavond tegen gemeenteraadsleden die zo snel mogelijk duidelijkheid willen hebben over het evenement, dat van groot economisch belang is voor ondernemers in Nijmegen.
 • Wethouders Beuningen ondanks protest geïnstalleerd

  01 april 2020
  BEUNINGEN - Ondanks protesten vooraf is dinsdagavond tijdens een raadsvergadering het nieuwe college van de gemeente Beuningen geïnstalleerd en het coalitieakkoord besproken. Verschillende raadsleden noemden de samenkomst onverantwoord vanwege het risico op coronabesmetting.
 • Overbetuwe stelt betalingen aan gemeente uit tot en met de zomer

  01 april 2020
  ELST - Inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties hoeven tot en met de zomer hun portemonnee niet te trekken voor betalingen aan de gemeente Overbetuwe. Daarnaast worden subsidies voor sociale, maatschappelijke en culturele verenigingen nog wel uitgedeeld.
 • Noodopvang voor kinderen in kwetsbare thuissituaties

  31 maart 2020
  NIJMEGEN - Burgemeester Bruls breidt de noodopvang uit voor kinderen die tijdens de schoolsluiting tot 6 april niet thuis kunnen blijven. Hij maakt hiermee een uitzondering op de regel dat alleen kinderen van ouders met cruciale beroepen opvang krijgen. Dat doet hij vanwege het risico op escalerende thuissituaties voor sommige kinderen..
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend