Logo De Belofte

WIJCHEN - Namens de Wijchense VVD heeft lijsttrekker Nick Derks het verkiezingsprogramma in eenvoudig Nederlands aangeboden aan ROC-docent Nederlands Mia Pouwels. Na de politieke successen van de afgelopen raadsperiode wil de VVD wil ook de komende vier jaar aandacht blijven houden voor mensen met een schrijf- en leesprobleem.

In Wijchen zijn naar schatting 3400 inwoners met een schrijf- of leesprobleem. Zij kunnen hierdoor niet volledig meedoen in de maatschappij. ‘’Met een digitaliserende samenleving is het belangrijker dan ooit dat we hier meer aandacht aan gaan besteden. Acceptatie van dit probleem en het volgen van cursussen kan mensen écht verder helpen,’’ aldus Mia Pouwels.

Zijlijn

De Wijchense VVD wil dat mensen meedoen in de maatschappij en niet langs de zijlijn staan. Als mensen willen werken, moeten ze ook kunnen werken en op dit moment is er een te grote groep dat door een schrijf- en leesprobleem niet volledig mee kan doen. Door de bewegwijzering in het nieuwe Huis van de Gemeente en gemeentelijke brieven eenvoudiger op te stellen zijn de eerste stappen gezet volgens de VVD.

Toegankelijk

Nick Derks: ‘’We hebben de laatste jaren aandacht gevraagd voor laaggeletterdheid en dit blijven we doen. Met het herschrijven van ons verkiezingsprogramma vragen wij wederom aandacht voor dit probleem en proberen we onze ideeën voor Wijchen voor iedereen toegankelijk te maken.’’ Het programma in eenvoudig Nederlands is te vinden op www.wijchen.vvd.nl.

Door: Mediapartner Wijchense Omroep

Het laatste nieuws uit Wijchen

Overig verkiezingsnieuws

 • Duizend woningen in groen gebied, inwoners gruwelen ervan

  20 februari 2020
  MALDEN - Woningbouw zorgt voor ophef in Malden. Plannen om tot duizend woningen te realiseren zijn onderwerp van besluitvorming tijdens de raadsvergadering, donderdagavond. Veel inwoners maken zich grote zorgen dat de bouwdrift ten koste gaat van een groen gebied ten zuiden van Malden.
 • Opgerolde cocaïnewasserij zat verstopt in varkensschuur

  19 februari 2020
  VRAGENDER - De cocaïnewasserij die eind vorige maand werd ontdekt in Vragender (gemeente Oost Gelre), zat in een afgetimmerd deel achterin een varkensschuur van een boerderij aan de Oude Winterswijkseweg. Het was ook ingericht als woonruimte.
 • Arnhem gaat ondernemers met schulden beter helpen

  19 februari 2020
  ARNHEM - De gemeente Arnhem wil ondernemers met schulden beter helpen. Het ondersteuningspunt dat er nu is, werkt niet goed genoeg. Er komt daarom een nieuw ondernemersloket en gratis financiële hulp voor kleine zelfstandigen. Het gaat vooralsnog om een proef waar ongeveer 175 ondernemers in mee gaan doen.
 • Ambtenaren leren vriendelijker met vragen van burgers om te gaan

  19 februari 2020
  LICHTENVOORDE - Ambtenaren van de gemeente Oost Gelre worden op cursus gestuurd om vriendelijker met vragen van burgers om te gaan. 'Het gaat om houding en gedrag', zegt wethouder Karel Bonsen.
 • Overbetuwe start onderzoek naar gastarbeiders: ‘Nederland is geen luilekkerland voor ze’

  19 februari 2020
  ELST - Overbetuwe start volgende maand een onderzoek naar de hoeveelheid gastarbeiders in de regio. Daarmee controleert ze ook hoe afhankelijk lokale bedrijven zijn van hun werk. Naar aanleiding van de resultaten moet er nieuw beleid worden gemaakt voor de huisvesting van deze werkers.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend