Logo De Belofte

ELBURG - Het college van de gemeente Elburg is tevreden over het resultaat van het collegeprogramma 2014-2018. Vrijwel alle voorgenomen activiteiten zijn daadwerkelijk uitgevoerd of zijn in uitvoering. Hierdoor kan het volgende college met een schone lei aan het werk, schrijft het scheidend college van burgemeester en wethouders.

'Er zijn de afgelopen periode heel veel mooie dingen tot stand gekomen. Als voorbeelden daarvan kunnen worden genoemd: de tot op heden succesvol verlopen transities in het Sociaal Domein, realisering fase II van winkelcentrum ’t Harde, afronding van de woningbouwlocaties Rehoboth en Burg. Folkerts, het na jarenlange stagnatie als gevolg van de economische- en woningmarktcrisis weer starten van woningnieuwbouwprojecten, opening Scola van Kinsbergen in Elburg, realisering parkeerterrein ‘De Oude Vos’ en nieuw havenkantoor, uitbreiding haven Elburg, aansluiting van Elburg bij de economische regio Zwolle, succesvolle kaveluitgifte op bedrijventerrein Broeklanden, nieuwe nota VAB-beleid, vaststelling en implementatie van het informatiebeveiligingsbeleid, het op de kaart zetten van de Hanze en de start en groei van de NEO-samenwerking'.

Tegenvallers

Er zijn natuurlijk ook zaken die niet geheel naar wens of verwachting zijn verlopen en er zijn ook tegenvallers geweest, zo besluit het huidige college. In de Eindevaluatie Collegeprogramma 2014-2018 staat een overzicht van alle activiteiten van het collegeprogramma 2014-2018, per onderwerp wordt de stand van zaken aangegeven.

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

Het laatste nieuws uit Elburg

 • Elburgse raad: tweede tankautospuit mag niet verdwijnen bij brandweer

  18 november 2019
  ELBURG - De Elburgse gemeenteraad is bang dat de bezuinigingen bij de Veiligheidsregio Noord-Oost Gelderland ten koste gaan van de veiligheid in de gemeente. De optie dat de tweede Tankautospuit (TAS) van de lokale brandweer wordt wegbezuinigd, is onbespreekbaar, volgens de raadsleden. De fracties riepen daarom unaniem het college op om zich in te zetten voor het behoud van die tweede TAS.
 • VVD-voorman Elburg splitst zich af: 'ik moet mijn hart volgen'

  18 november 2019
  ELBURG - VVD-raadsfractievoorzitter Rick van Velthuysen stapt uit de fractie, en gaat verder als eenmanspartij. 'Ik moet mijn hart volgen, en dat betekent dat ik uit de fractie moet stappen.' Van Velthuysen, die 454 stemmen behaalde tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen, maakte zijn opstappen maandagavond tijdens de raadsvergadering bekend, direct na de beëdiging van Udo Koerselman als nieuw fractielid van zijn partij.
 • Elburger raadslid opgelucht over uitkomsten integriteitsonderzoek

  12 november 2019
  ELBURG - Oud-wethouder en huidig SGP-raadslid Jan Polinder is blij met de uitkomsten van het onderzoek naar zijn integriteit. Uit dat onderzoek blijkt dat hij niet in strijd met de gemeentewet heeft gehandeld, toen hij werkte als adviseur van een ondernemer. Wel had hij meer moeten doen de schijn van belangenverstrengeling te voorkomen.
 • Elburgs raadslid wekte schijn van belangenverstrengeling

  12 november 2019
  ELBURG - Raadslid Jan Polinder heeft niet in strijd met de wet gehandeld, maar wekte wel de schijn van belangenverstrengeling. Dat is de conclusie van een onafhankelijk onderzoeksbureau, dat de afgelopen maanden de adviserende rol van het raadslid voor een ondernemer onderzocht.
 • Drama is compleet: Marga Schoots mag niet terugkeren in gemeenteraad Elburg

  08 november 2019
  ELBURG - Raadslid Marga Schoots mag toch niet terugkeren in de gemeenteraad van Elburg. Dat heeft burgemeester Jan Nathan Rozendaal vrijdagochtend bekendgemaakt. Schoots diende in september haar ontslag in, omdat ze ook namens de VVD in de Statenfractie plaatsnam. Ze trok dat ontslag later weer in, maar dat blijkt in strijd met de Kieswet. Het gevolg: geen plek in de Provinciale Staten én geen plek meer in de gemeenteraad.

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend