Logo De Belofte

WEHL - Cliënten van Elver uit Nieuw-Wehl konden woensdag tijdens een inloopbijeenkomst kennis maken met stemmen. De opkomst viel echter nogal tegen, ondanks dat er politieke partijen aanwezig waren om mee ze in gesprek te gaan en de stemgang gedemonstreerd werd. In Elver wonen mensen met een verstandelijke beperking.


"Ik vind het heel belangrijk om te stemmen", aldus cliënt Lisa Meijer. "Ik zeg altijd maar zo, als je niet stemt mag je ook niet zeuren." Meijer demonstreerde het stemmen, en baalde van de lage opkomst van andere cliënten. "Ik had gehoopt dat er meer mensen zouden komen", stelt ze. In tegenstelling tot het verleden, is Elver heden ten dage van mening dat de stem van de cliënten wel degelijk van belang is voor de gemeentepolitiek.

Hoop

"We willen proberen het ze makkelijk te maken en te ondersteunen om die keuze te maken", vertelt manager Martine de Zoeten. Meijer is wel tevreden met het feit dat de dag georganiseerd werd en houdt hoop voor de toekomst. "Je weet van tevoren nooit wie er komt. Als je het niet had georganiseerd, was er helemaal niemand gekomen."

Boodschap

Politieke partijen waren uitgenodigd om uit te leggen wat zij voor de doelgroep konden betekenen. "Denk bijvoorbeeld aan sociaal vervoer", aldus De Zoeten. "Of aan allerlei activiteiten die voor mensen met een beperking georganiseerd worden. Maar ook aan openbaar vervoer, veiligheid op straat. Dat soort items die voor onze mensen heel belangrijk zijn, zijn vaak gemeentelijke items." Meijer erkent dat en wilde graag meehelpen aan het uitdragen van de boodschap dat stemmen belangrijk is. "Ik hoop dat doordat ik het voordoe, anderen het ook gaan doen."

Foto: REGIO8

Door: Mediapartner REGIO8

Het laatste nieuws uit Doetinchem

 • Bestuur Laborijn houdt raad Oude IJsselstreek 'ander perspectief' voor

  11 december 2019
  GENDRINGEN - De gemeenteraad van Oude IJsselstreek moet donderdagavond een beslissing nemen over de door het college voorgestelde uittreding van Laborijn. De sociale dienst heeft de raadsleden echter bewust nog een brief gestuurd, want 'het raadsvoorstel geeft een beeld vanuit slechts één perspectief'.
 • Oude IJsselstreek denkt voor afkoopsom 'tussen 2 en 4 miljoen' uit Laborijn te kunnen stappen

  06 december 2019
  GENDRINGEN - Oude IJsselstreek denkt voor een afkoopsom 'tussen de 2 en 4 miljoen euro' uit Laborijn te kunnen stappen, daar waar adviesbureau BDO uitgaat van een richtbedrag van 8,9 miljoen euro. 'Maar dat is een brutobedrag, de daadwerkelijke som zal lager zijn', zegt wethouder Ben Hiddinga van Oude IJsselstreek.
 • Schoolbestuurder noemt situatie basisschool Hogenkamp in Doetinchem perspectiefloos

  05 december 2019
  DOETINCHEM - Petra Krajenbrink, voorzitter van scholengroep IJsselgraaf, noemt de situatie waarin basisschool Hogenkamp in Doetinchem zit perspectiefloos. Ondanks een groeiend leerlingenaantal mag de basisschool van de gemeente niet uitbreiden op de huidige locatie en is een structurele oplossing ook niet in zicht.
 • Snel nieuwe controle voor seksclub Escape

  29 november 2019
  DOETINCHEM - Seksclub Escape in Doetinchem kan nog dit jaar een nieuwe controle tegemoet zien. Burgemeester Mark Boumans gaf donderdagavond tijdens de raadsvergadering aan bij constatering van overtredingen over te gaan tot sluiting.
 • Onderzoek naar kosten uittreding Oude IJsselstreek uit sociale dienst Laborijn

  22 november 2019
  DOETINCHEM - Op korte termijn moet middels een onderzoek duidelijk worden wat de kosten zijn van uittreding van Oude IJsselstreek uit de sociale dienst Laborijn. Dat heeft het algemeen bestuur van Laborijn vrijdagochtend besloten. Oude IJsselstreek moet hier voor het einde van het jaar een besluit over nemen.

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend