Logo De Belofte

WEHL - Cliënten van Elver uit Nieuw-Wehl konden woensdag tijdens een inloopbijeenkomst kennis maken met stemmen. De opkomst viel echter nogal tegen, ondanks dat er politieke partijen aanwezig waren om mee ze in gesprek te gaan en de stemgang gedemonstreerd werd. In Elver wonen mensen met een verstandelijke beperking.


"Ik vind het heel belangrijk om te stemmen", aldus cliënt Lisa Meijer. "Ik zeg altijd maar zo, als je niet stemt mag je ook niet zeuren." Meijer demonstreerde het stemmen, en baalde van de lage opkomst van andere cliënten. "Ik had gehoopt dat er meer mensen zouden komen", stelt ze. In tegenstelling tot het verleden, is Elver heden ten dage van mening dat de stem van de cliënten wel degelijk van belang is voor de gemeentepolitiek.

Hoop

"We willen proberen het ze makkelijk te maken en te ondersteunen om die keuze te maken", vertelt manager Martine de Zoeten. Meijer is wel tevreden met het feit dat de dag georganiseerd werd en houdt hoop voor de toekomst. "Je weet van tevoren nooit wie er komt. Als je het niet had georganiseerd, was er helemaal niemand gekomen."

Boodschap

Politieke partijen waren uitgenodigd om uit te leggen wat zij voor de doelgroep konden betekenen. "Denk bijvoorbeeld aan sociaal vervoer", aldus De Zoeten. "Of aan allerlei activiteiten die voor mensen met een beperking georganiseerd worden. Maar ook aan openbaar vervoer, veiligheid op straat. Dat soort items die voor onze mensen heel belangrijk zijn, zijn vaak gemeentelijke items." Meijer erkent dat en wilde graag meehelpen aan het uitdragen van de boodschap dat stemmen belangrijk is. "Ik hoop dat doordat ik het voordoe, anderen het ook gaan doen."

Foto: REGIO8

Door: Mediapartner REGIO8

Het laatste nieuws uit Doetinchem

Overig verkiezingsnieuws

 • Arnhemse raad spreekt ongenoegen over college uit, excuses wethouder

  10 juli 2020
  ARNHEM - De Arnhemse gemeenteraad sprak donderdagavond in grote meerderheid haar ongenoegen uit over het handelen van het college. Er zou sprake zijn van gebrekkige ondersteuning en informatievoorziening en te weinig transparantie.
 • Fractie DENK verlaat uit protest Arnhemse raadszaal

  10 juli 2020
  ARNHEM - De fractie van DENK Verenigd Arnhem heeft donderdagavond uit protest de Arnhemse raadszaal verlaten. In hun ogen werd het hen niet gegund om een voorstel kort toe te lichten, omdat ze door hun spreektijd heen waren. Later op de avond werd wel aan alle fracties extra tijd toegekend. "Zo ga je niet met elkaar om", zegt fractievoorzitter Yildirim Usta, nadat hij boos de zaal uitliep.
 • Lagere huur en een aardgasvrije woning, bewoners hoeven alleen maar 'ja' te zeggen

  10 juli 2020
  NIJMEGEN - De 220 nieuwe huurwoningen in de Nijmeegse volkswijk Jerusalem kunnen toch aardgasvrij gebouwd worden. Woningcorporatie Talis, de gemeente Nijmegen en de provincie Gelderland hebben de handen ineen geslagen.
 • Scherpenzeel wil zelfstandig blijven: acht stemmen voor, vijf tegen

  10 juli 2020
  SCHERPENZEEL - De gemeente Scherpenzeel wil zelfstandig blijven. Dat werd donderdagavond duidelijk in een beslissende raadsvergadering. De gemeenteraad nam de Kadernota aan, waarin staat hoe het dorp zelfstandig wil blijven opereren, met acht stemmen voor en vijf stemmen tegen.
 • Achterkamertjespolitiek in Ede, besluit over zonnepark uitgesteld

  10 juli 2020
  EDE - Er zou donderdagavond definitief duidelijkheid komen over zonnepark Nergena in Bennekom. Maar dat kwam er niet. De gemeenteraad besloot - na bijna drie uur overleg in Edese achterkamertjes - de cruciale stemming uit te stellen. Er komt eerst een integriteitsonderzoek naar raadslid Bram van der Beek (ChristenUnie).
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend