Logo De Belofte

ARNHEM - Minister Arie Slob (Mediazaken) brengt vanmiddag een bezoek aan de live televisie-uitzending GldStemt van Omroep Gelderland. De minister wil meer weten over het samenwerkingsproject van Omroep Gelderland met 33 lokale omroepen.

De omroep toert zes weken lang met een grote verkiezingsbus door de provincie om aandacht te vragen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Omroep Gelderland doet dit samen met 33 lokale omroepen, een unieke samenwerking waar de minister meer van wil weten. In alle gemeenten maken lokale omroepen programma's die zowel lokaal als op de website GldStemt.nl worden uitgezonden.

Vanmiddag strijkt de karavaan neer bij Musis in Arnhem. Vanaf 16.00 uur zendt Radio Gelderland uit vanuit de bus, binnenin Musis wordt tussen 17.00 uur en 18.00 uur een televisieprogramma gemaakt met Inge de Jager en Wouke van Scherrenburg.

De tekst gaat door onder de foto.

Foto: Omroep Gelderland

Verschraling

Den Haag vindt al langer dat de publieke omroepen in de provincie moeten samenwerken. Dit om verschraling van de journalistiek in de regio een halt toe te roepen. Door jarenlange bezuinigingen bij kranten en recent bij de regionale omroepen zijn er steeds minder journalisten die de lokale politiek volgen en controleren. Wel worden goedwillende burgers ingezet die hun steentje proberen bij te dragen. 

Vorige week nog lieten lokale omroepen in de uitzending van GldStemt weten dat zij graag lokaal 'een waakhond' willen zijn, maar dat daar wel geld voor nodig is. De meeste lokale omroepen in Gelderland werken met vrijwilligers en kleine budgetten.

Publiek is van harte welkom in Musis om de uitzending bij te wonen.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het laatste nieuws uit Arnhem

Overig verkiezingsnieuws

 • Wethouders Beuningen ondanks protest geïnstalleerd

  01 april 2020
  BEUNINGEN - Ondanks protesten vooraf is dinsdagavond tijdens een raadsvergadering het nieuwe college van de gemeente Beuningen geïnstalleerd en het coalitieakkoord besproken. Verschillende raadsleden noemden de samenkomst onverantwoord vanwege het risico op coronabesmetting.
 • Overbetuwe stelt betalingen aan gemeente uit tot en met de zomer

  01 april 2020
  ELST - Inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties hoeven tot en met de zomer hun portemonnee niet te trekken voor betalingen aan de gemeente Overbetuwe. Daarnaast worden subsidies voor sociale, maatschappelijke en culturele verenigingen nog wel uitgedeeld.
 • Noodopvang voor kinderen in kwetsbare thuissituaties

  31 maart 2020
  NIJMEGEN - Burgemeester Bruls breidt de noodopvang uit voor kinderen die tijdens de schoolsluiting tot 6 april niet thuis kunnen blijven. Hij maakt hiermee een uitzondering op de regel dat alleen kinderen van ouders met cruciale beroepen opvang krijgen. Dat doet hij vanwege het risico op escalerende thuissituaties voor sommige kinderen..
 • Nieuwe attracties in Ede centrum als oplossing tegen leegstand

  31 maart 2020
  EDE - De leegstand in het centrum van Ede wordt aangepakt. Er komt een sportschool, een hip wereldrestaurant en misschien ook wel een grote paintball-attractie. Dat meldt Vandenbrink Onroerend Goed, eigenaar van een groot complex aan de Achterdoelen.
 • Wethouder weigert stukken voor onderzoek: 'Je krijgt het gevoel dat ze iets achterhouden'

  29 maart 2020
  ARNHEM - De Arnhemse wethouder financiën Ronald Paping weigert stukken aan te leveren voor onderzoek, laat rekenkamervoorzitter Arie Teeuw weten. Die wil daarmee de kwaliteit van de jaarstukken vaststellen. 'Je krijgt het gevoel dat ze iets achterhouden', zegt oud-voorzitter Piet van Dijk daarover.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend