Logo De Belofte

ARNHEM - Minister Arie Slob (Mediazaken) brengt vanmiddag een bezoek aan de live televisie-uitzending GldStemt van Omroep Gelderland. De minister wil meer weten over het samenwerkingsproject van Omroep Gelderland met 33 lokale omroepen.

De omroep toert zes weken lang met een grote verkiezingsbus door de provincie om aandacht te vragen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Omroep Gelderland doet dit samen met 33 lokale omroepen, een unieke samenwerking waar de minister meer van wil weten. In alle gemeenten maken lokale omroepen programma's die zowel lokaal als op de website GldStemt.nl worden uitgezonden.

Vanmiddag strijkt de karavaan neer bij Musis in Arnhem. Vanaf 16.00 uur zendt Radio Gelderland uit vanuit de bus, binnenin Musis wordt tussen 17.00 uur en 18.00 uur een televisieprogramma gemaakt met Inge de Jager en Wouke van Scherrenburg.

De tekst gaat door onder de foto.

Foto: Omroep Gelderland

Verschraling

Den Haag vindt al langer dat de publieke omroepen in de provincie moeten samenwerken. Dit om verschraling van de journalistiek in de regio een halt toe te roepen. Door jarenlange bezuinigingen bij kranten en recent bij de regionale omroepen zijn er steeds minder journalisten die de lokale politiek volgen en controleren. Wel worden goedwillende burgers ingezet die hun steentje proberen bij te dragen. 

Vorige week nog lieten lokale omroepen in de uitzending van GldStemt weten dat zij graag lokaal 'een waakhond' willen zijn, maar dat daar wel geld voor nodig is. De meeste lokale omroepen in Gelderland werken met vrijwilligers en kleine budgetten.

Publiek is van harte welkom in Musis om de uitzending bij te wonen.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het laatste nieuws uit Arnhem

Overig verkiezingsnieuws

 • Er zijn fouten gemaakt bij het NK wielrennen in Ede

  15 oktober 2019
  EDE - Er zijn fouten gemaakt bij het NK wielrennen in Ede, blijkt uit een evaluatie van de gemeente. Verkeersregelaars waren slecht geïnstrueerd en de verantwoordelijkheden voor onder meer het schoonhouden van toiletten waren niet helder met de organisatie afgestemd. Ondanks de problemen, vindt burgemeester René Verhulst het evenement voor herhaling vatbaar.
 • Zo'n 20 Wijchense projecten in de knel door stikstofregels

  15 oktober 2019
  WIJCHEN - Zo'n twintig projecten in Wijchen komen mogelijk in de knel door de stikstofregels. Dat zegt het college in antwoord op vragen van de lokale VVD. Om welke projecten het precies gaat en welke gevolgen dat heeft is op dit moment nog niet duidelijk. Daar zijn nieuwe berekeningen voor nodig.
 • Heerde ziet weer licht gloren, na eerder verwachte tekorten

  15 oktober 2019
  HEERDE - Leek de gemeente Heerde dit voorjaar nog richting een financieel tekort te gaan, inmiddels kan de vlag weer uit. Er zijn 'voorzichtige positieve ontwikkelingen', laat de gemeente weten. De balans slaat op dit moment uit richting een overschot van bijna 400.000 euro.
 • Wijchen kampt met tekorten en krikt belastingen omhoog

  15 oktober 2019
  WIJCHEN - Financieel ongezond is Wijchen niet, maar de komende jaren moet de gemeente wel bezuinigen. De zorgkosten zijn hoog en inkomsten van het rijk zijn laag. De gemeente wil dit onder meer aanpakken door de onroerendezaakbelasting op te krikken.
 • Aanleg N303 tussen Putten en Voorthuizen onzeker ondanks lagere snelheid

  15 oktober 2019
  PUTTEN - De nog aan te leggen N303 tussen Putten en Voorthuizen krijgt een maximumsnelheid van 60 kilometer per uur in plaats van 80. Toch is het nog maar de vraag of de weg er ook echt komt. De lagere snelheid vermindert de hoeveelheid schadelijk stikstof, maar de aanleg van de weg zorgt juist voor meer uitstoot. De provincie Gelderland bekijkt de opties.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend