Logo De Belofte

WIJCHEN - Het CDA Wijchen wil een Wijchens fietsplan. Hierin staan alle zaken opgenomen die met fietsen door de gemeente Wijchen te maken hebben. Hiermee is voor de hele gemeente inzichtelijk welke verbeteringen nodig zijn om fietsen door onze gemeente nog aantrekkelijker én veiliger te maken.

Marlien Joosse (nr. 5 op de CDA-kieslijst) hierover: “Fietsen is niet alleen gezond, maar ook een goede en duurzame manier van mobiliteit. De gemeente Wijchen moet mensen meer verleiden de fiets te pakken. Wij willen dat mensen voor woon-werkverkeer en woon-schoolverkeer zoveel mogelijk de fiets pakken.

De dorpen en voorzieningen moeten bovendien goed bereikbaar zijn. Wij willen het fietsverkeer binnen onze mogelijkheden stimuleren en de bereikbaarheid en veiligheid van het langzamere verkeer centraal stellen.

Snelfietsroutes

Dit vereist veilige, goed onderhouden en waar nodig bredere fietspaden naar onze bedrijventerreinen, snelfietsroutes en goede fietsenstallingen rondom scholen en sportaccommodaties. Hierin kunnen nog wel zaken verbeteren. Daarom willen we een Wijchens fietsplan laten opstellen, zodat inzichtelijk is waar dit nu nog knelt.”, aldus Marlien Joosse.  

Joosse vervolgt: “Omliggende gemeenten, zoals Heumen, hebben al een dergelijk fietsplan. Wijchen nog niet. Het CDA Wijchen vindt dit noodzakelijk, zodat we goede keuzes kunnen maken in de gemeenteraad over het veilig fietsen door onze mooie gemeente en welke extra investeringen hiervoor nodig zijn.” 

Keuzes

De gemeente Wijchen heeft voor het autoverkeer al een gemeentelijk verkeers- en vervoersplan. Op basis hiervan worden investeringskeuzes gemaakt. Het ontbreekt aan een apart, integraal plan voor het fietsen.  

In het verkiezingsprogramma van het CDA Wijchen staan de volgende punten benoemd die in ieder geval in het ‘Wijchens fietsplan’ opgenomen moeten worden: 

-      Fietsstraten aanleggen waarbij auto’s te gast zijn; 

-      Snelle en veilige E-bike routes naar de dorpen en omliggende gemeenten; 

-      Veiligheid verbeteren voor fietsers op rotondes en oversteken; 

-      Duurzame, smart-verlichting langs doorgaande fietsroutes; 

-      Oplaadpunten voor E-bikes in de openbare ruimte; 

-      Fietsend naar school de nieuwe norm maken.

 

 

 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het laatste nieuws uit Wijchen

Overig verkiezingsnieuws

 • Arnhemse raad spreekt ongenoegen over college uit, excuses wethouder

  10 juli 2020
  ARNHEM - De Arnhemse gemeenteraad sprak donderdagavond in grote meerderheid haar ongenoegen uit over het handelen van het college. Er zou sprake zijn van gebrekkige ondersteuning en informatievoorziening en te weinig transparantie.
 • Fractie DENK verlaat uit protest Arnhemse raadszaal

  10 juli 2020
  ARNHEM - De fractie van DENK Verenigd Arnhem heeft donderdagavond uit protest de Arnhemse raadszaal verlaten. In hun ogen werd het hen niet gegund om een voorstel kort toe te lichten, omdat ze door hun spreektijd heen waren. Later op de avond werd wel aan alle fracties extra tijd toegekend. "Zo ga je niet met elkaar om", zegt fractievoorzitter Yildirim Usta, nadat hij boos de zaal uitliep.
 • Lagere huur en een aardgasvrije woning, bewoners hoeven alleen maar 'ja' te zeggen

  10 juli 2020
  NIJMEGEN - De 220 nieuwe huurwoningen in de Nijmeegse volkswijk Jerusalem kunnen toch aardgasvrij gebouwd worden. Woningcorporatie Talis, de gemeente Nijmegen en de provincie Gelderland hebben de handen ineen geslagen.
 • Scherpenzeel wil zelfstandig blijven: acht stemmen voor, vijf tegen

  10 juli 2020
  SCHERPENZEEL - De gemeente Scherpenzeel wil zelfstandig blijven. Dat werd donderdagavond duidelijk in een beslissende raadsvergadering. De gemeenteraad nam de Kadernota aan, waarin staat hoe het dorp zelfstandig wil blijven opereren, met acht stemmen voor en vijf stemmen tegen.
 • Achterkamertjespolitiek in Ede, besluit over zonnepark uitgesteld

  10 juli 2020
  EDE - Er zou donderdagavond definitief duidelijkheid komen over zonnepark Nergena in Bennekom. Maar dat kwam er niet. De gemeenteraad besloot - na bijna drie uur overleg in Edese achterkamertjes - de cruciale stemming uit te stellen. Er komt eerst een integriteitsonderzoek naar raadslid Bram van der Beek (ChristenUnie).
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend