Logo De Belofte

OOSTERHOUT - De verhoudingen tussen tientallen bewoners van chaletpark Tergouw in Oosterhout bij Nijmegen en de parkdirectie zijn totaal verziekt. Tachtig bewoners weigeren al geruime tijd te betalen voor kosten die de directie in rekening brengt. Het gaat in totaal om 240.000 euro. Een confrontatie woensdag eindigde in een kopstoot van een bewoner aan de eigenaresse. Vandaag staan de partijen voor de rechter.

Wat is er aan de hand? Een grote groep bewoners vindt dat ze veel te veel moeten betalen voor het gebruik van gas, water en licht. Bovendien zouden ze worden gedwongen een nieuw contract te ondertekenen, doordat de gemeente Overbetuwe permanente bewoning toestaat op het park dat ooit begon als vakantiepark. Wie dat contract niet tekent, wordt gedreigd met een boete van 50.000 euro. 

Henri Geerts is voorzitter van de bewonersvereniging. 'Het conflict duurt al tien jaar', zegt hij.

De tekst gaat verder onder de video.

Een van de bewoners zegt: 'Ik woon hier sinds 2008, de laatste 6 jaar word ik geïntimideerd met aanslagen en betalingen die ik moet verrichten. Mij wordt het leven zuur gemaakt, er worden vuilnisbakken omgegooid. Ik krijg aanmaningen, maar ik betaal gas, licht, water, sleutelgeld. De zaak is onder de rechter, de eigenaars van het park mogen niet op eigen houtje handelen.'

We zijn geen bank of financiële instelling
Eigenaar Jim Greveling

De parkdirectie op haar beurt wil 'gewoon dat achterstallige rekeningen worden betaald'. De wanbetalers mogen, zolang ze niet betalen, met hun auto het park niet op. Voor hen blijft de slagboom naar beneden. Voor velen van hen betekent dat, dat ze honderden meters moeten lopen naar hun woning. 

Stoppen slaan door

Woensdag voerden bewoners actie tegen de directie. Ze blokkeerden de ingang van het park en eisten dat de slagboom voor hen omhoog ging. Toen de eigenaresse met haar auto wel het park op kon, sloeg bij een van parkbewoners de stoppen door. Dit gebeurde voor de camera van Omroep Gelderland.

Zie ook: VIDEO: Boze bewoner chaletpark tergouw deelt kopstoot uit

Parkdirecteur Jim Greveling veroordeelt de actie van de boze bewoner (tegen zijn moeder) en het blokkeren van de ingang. 'Het gaat om openstaande posten die betaald moeten worden. We zijn geen bank of financiële instelling. Wij geven gas, water en licht door aan de huizen hier. Als wij niet zouden betalen, worden we ook afgesloten.'

Dan: 'De intimidatie van mijn moeder, de verhoudingen zijn totaal verziekt. Wat niet iedereen beseft: het is óns park waar zij mogen wonen.'

Donderdag dient een kort geding tussen de kwade bewoners en de leiding van het chaletpark. Greveling is vol vertrouwen, zegt hij.

Zie ook: Slagboom chaletpark blijft dicht voor 40 bewoners

Het laatste nieuws uit Nijmegen

 • Wethouder: 'We willen Kronenburger Forum weer terug als overlegorgaan voor Nijmegen-West'

  13 januari 2021
  NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen wil het Kronenburger Forum een nieuw leven in blazen, zegt wethouder Harriët Tiemens (GroenLinks). Dat is een overleggremium van gemeenten, ondernemers, milieugroeperingen en wijkbewoners dat zich eerder richtte op de ontwikkelingen in Nijmegen-West die van invloed zijn op de leefomgeving. De voornaamste aanleiding hiervoor is de onrust onder bewoners van het stadsdeel over de luchtkwaliteit in hun woonomgeving.
 • College: gebied station Nijmegen-Goffert 'sterk verdichten' met woningbouw, smart industry en commerciële functies

  17 november 2020
  NIJMEGEN - Het Nijmeegse college wil ruimte maken om in de omgeving van station Nijmegen-Goffert 987 woningen en 114 short stay-woningen voor de huisvesting voor onder andere werknemers van bedrijven op Winkelsteeg die tijdelijk in Nederland verblijven. Ook moet er ruimte komen voor uitbreidingsmogelijkheden van de Novio Tech Campus en commerciële functies zoals een koffiebar en een sportschool. Om dit te kunnen realiseren moeten wel de Neerbosscheweg en Graafseweg deels verlegd worden.
 • Noodkreet om asfaltcentrale: 'Maak einde aan kankerverwekkende situatie'

  17 november 2020
  NIJMEGEN - Inwoners van Nijmegen-West doen een dringend beroep op wethouder Harriët Tiemens om hen te behoeden voor de gevolgen van het kankerverwekkende benzeen dat over hun hoofden uit een schoorsteen waait. Die schoorsteen is van de asfaltcentrale APN vlak bij hen in de buurt. Voor een school tegenover de centrale is het zelfs reden om te verhuizen.
 • Leerlingen in kankerverwekkende rook, school vertrekt

  05 november 2020
  NIJMEGEN - Groenschool Helicon aan de Energieweg in Nijmegen gaat daar weg omdat er grote zorgen zijn over de gezondheid van leerlingen en docenten. Aanleiding is de tijdelijke toename van 500 procent uitstoot door de asfaltcentrale aan de overkant van de straat. De rook bevat kankerverwekkend benzeen.
 • Nieuw afwegingskader moet verdeling voetbalvelden Nijmegen objectiever en transparanter maken

  03 november 2020
  NIJMEGEN - Het Nijmeegse college komt met een nieuw afwegingskader voor de verdeling van voetbalvelden in de stad. Met behulp van bepaalde criteria kan nu voor iedere voetbalvereniging op dezelfde manier bepaald worden of uitbreiding nodig en mogelijk is, of dat er juist sprake is overcapaciteit en gebrek aan ‘vitaliteit’. De verdeling van velden moet hierdoor transparanter en objectiever worden.

Het laatste nieuws uit Overbetuwe

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend