Logo De Belofte

OOSTERHOUT - De verhoudingen tussen tientallen bewoners van chaletpark Tergouw in Oosterhout bij Nijmegen en de parkdirectie zijn totaal verziekt. Tachtig bewoners weigeren al geruime tijd te betalen voor kosten die de directie in rekening brengt. Het gaat in totaal om 240.000 euro. Een confrontatie woensdag eindigde in een kopstoot van een bewoner aan de eigenaresse. Vandaag staan de partijen voor de rechter.

Wat is er aan de hand? Een grote groep bewoners vindt dat ze veel te veel moeten betalen voor het gebruik van gas, water en licht. Bovendien zouden ze worden gedwongen een nieuw contract te ondertekenen, doordat de gemeente Overbetuwe permanente bewoning toestaat op het park dat ooit begon als vakantiepark. Wie dat contract niet tekent, wordt gedreigd met een boete van 50.000 euro. 

Henri Geerts is voorzitter van de bewonersvereniging. 'Het conflict duurt al tien jaar', zegt hij.

De tekst gaat verder onder de video.

Een van de bewoners zegt: 'Ik woon hier sinds 2008, de laatste 6 jaar word ik geïntimideerd met aanslagen en betalingen die ik moet verrichten. Mij wordt het leven zuur gemaakt, er worden vuilnisbakken omgegooid. Ik krijg aanmaningen, maar ik betaal gas, licht, water, sleutelgeld. De zaak is onder de rechter, de eigenaars van het park mogen niet op eigen houtje handelen.'

We zijn geen bank of financiële instelling
Eigenaar Jim Greveling

De parkdirectie op haar beurt wil 'gewoon dat achterstallige rekeningen worden betaald'. De wanbetalers mogen, zolang ze niet betalen, met hun auto het park niet op. Voor hen blijft de slagboom naar beneden. Voor velen van hen betekent dat, dat ze honderden meters moeten lopen naar hun woning. 

Stoppen slaan door

Woensdag voerden bewoners actie tegen de directie. Ze blokkeerden de ingang van het park en eisten dat de slagboom voor hen omhoog ging. Toen de eigenaresse met haar auto wel het park op kon, sloeg bij een van parkbewoners de stoppen door. Dit gebeurde voor de camera van Omroep Gelderland.

Zie ook: VIDEO: Boze bewoner chaletpark tergouw deelt kopstoot uit

Parkdirecteur Jim Greveling veroordeelt de actie van de boze bewoner (tegen zijn moeder) en het blokkeren van de ingang. 'Het gaat om openstaande posten die betaald moeten worden. We zijn geen bank of financiële instelling. Wij geven gas, water en licht door aan de huizen hier. Als wij niet zouden betalen, worden we ook afgesloten.'

Dan: 'De intimidatie van mijn moeder, de verhoudingen zijn totaal verziekt. Wat niet iedereen beseft: het is óns park waar zij mogen wonen.'

Donderdag dient een kort geding tussen de kwade bewoners en de leiding van het chaletpark. Greveling is vol vertrouwen, zegt hij.

Zie ook: Slagboom chaletpark blijft dicht voor 40 bewoners

Het laatste nieuws uit Nijmegen

 • Terrassen nemen meer ruimte in beslag, mensen kunnen elders parkeren

  02 juni 2020
  NIJMEGEN - Vanaf dinsdag 2 juni mogen centrumbewoners met een parkeervergunning hun auto tijdelijk parkeren op het parkeerdak van de Molenpoortpassage in het centrum van Nijmegen. Dit omdat er op dit moment 25 tot 30 minder parkeerplekken minder op straat zijn voor auto’s. Dat komt door terrassen die nu vanwege de coronamaatregelen meer ruimte innemen.
 • Initiatiefnemer gedenktekens ‘Stolpersteine’ teleurgesteld over ‘passieve’ houding Nijmeegs college

  02 juni 2020
  NIJMEGEN - Het Nijmeegse college ziet, tot teleurstelling van mede-initiatiefnemer VoorNijmegen.NU, geen actieve rol voor zichzelf weggelegd in de realisatie van ‘Stolpersteine’, gedenkplaatjes in het trottoir die huizen markeren waar vanuit Nijmeegse Joden gedeporteerd werden. Het college wil dat het als een particulier initiatief opgepakt wordt. VoorNijmegen.NU wil alsnog proberen een meerderheid te vinden voor een directe uitvoering van het voorstel.
 • 'De hand moet nu niet op de knip', zegt gemeente

  02 juni 2020
  NIJMEGEN - Nijmegen moet juist in deze moeilijke tijd van corona blijven investeren in plaats van de hand op de knip te houden. Dat is de centrale boodschap van het zogenoemde Koersdocument 2021, waarin een vooruitblik staat op 2021 en verder. In dat Koersdocument beschrijft het college waar de stad stond voor de coronacrisis, welke impact die crisis heeft en hoe het stadsbestuur kan vasthouden aan de koers of bijsturen waar dat nodig is.
 • Nijmeegse poppodium Merleyn weg uit centrum

  02 juni 2020
  NIJMEGEN - Het Nijmeegse poppodium Merleyn verhuist van het centrum naar een voormalig pomphuisje nabij het politiebureau. Op de huidige locatie voldoet het muziekcentrum niet aan de wettelijke normen vanwege geluidsisolatieproblemen.
 • Nijmeegse raad niet overtuigd van nieuwe marktregels

  27 mei 2020
  NIJMEGEN - De Nijmeegse gemeenteraad is nog niet overtuigd van de nieuwe regels voor marktkooplui en standplaatshouders. Vooral het systeem van loting en de termijn van slechts tien jaar is veel raadsleden een doorn in het oog. Dat er tijdens concerten in het Goffertpark buiten de hekken geen plek meer is voor lokale ondernemers, vinden de raadsleden helemaal onbegrijpelijk.

Het laatste nieuws uit Overbetuwe

Overig verkiezingsnieuws

 • 'Essentiële' therapie voor Roos misschien wegbezuinigd

  04 juni 2020
  ARNHEM - 'Haar wereld is niet als die van anderen', vertelt de moeder van Roos over haar dochter aan de Arnhemse gemeenteraad. 'Het is een wereld vol demonen. Soms kletst en knuffelt ze. Maar als alles donker wordt, is er boosheid, angst en wanhoop.'
 • Barneveld staat open voor herindeling met Scherpenzeel 'maar alleen als zij ook willen'

  04 juni 2020
  BARNEVELD - Uit goed nabuurschap wil Barneveld met Scherpenzeel om tafel om over een gezamenlijke toekomst te praten. Barneveld vindt het belangrijk dat er in beide gemeenten draagvlak is voor een herindeling en dat er snel duidelijkheid komt. Het college van Scherpenzeel wil zelfstandig blijven.
 • Veiligheid onvoldoende in zwembaden, blijkt uit onderzoek na zedenincident

  04 juni 2020
  ARNHEM - Niet alle medewerkers en vrijwilligers van Arnhemse zwemverenigingen zijn verplicht om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) af te geven. En op het gebied van veiligheid heeft iedereen zo zijn eigen richtlijnen en afspraken. Dat blijkt uit onderzoek naar de veiligheid en kwaliteit van zwemlessen in Arnhem naar aanleiding van het zedenincident in zwembad De Grote Koppel begin vorig jaar.
 • Zorgen om 'levensgevaarlijke' rotonde: 'Welke ui heeft dit verzonnen?'

  04 juni 2020
  HUISSEN - Het is wachten op ongelukken volgens de mensen die regelmatig over de heringerichte rotonde bij het riviertje de Linge in Huissen komen. Degenen die zich zorgen maken hebben het maar al te vaak maar net goed zien gaan. De aanpassingen hebben de rotonde onoverzichtelijk gemaakt vinden ze. En levensgevaarlijk.
 • Brummenaren vrezen voor nieuwe belastingverhoging

  04 juni 2020
  BRUMMEN - De financiële positie van de gemeente Brummen is opnieuw verslechterd, blijkt uit de jaarrekening van 2019. Inwoners en ondernemers zijn dan ook bang dat de belastingen opnieuw omhoog gaan. 'Natuurlijk zijn er ontwikkelingen die niet te voorzien zijn, zoals de coronacrisis, maar wij vrezen nu al voor de gemeentelijke aanslagen van begin 2021', laat de dorpsraad weten.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend