Logo De Belofte

APELDOORN - Mogen mensen met Downsyndroom of een verstandelijke beperking ook stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen? Ja, dat mogen ze. En om ze goed voor te bereiden op de stembusgang van 21 maart, werd dinsdagavond in Apeldoorn een informatieavond georganiseerd op het stadhuis.

Thijs van Gennip is een van die mensen met een verstandelijke beperking. 'Ik vind het wel moeilijk om te stemmen. En dan vooral om de juiste keuze te maken.'

'We vinden het als gemeente ontzettend belangrijk dat ook deze mensen in Apeldoorn gewoon mee kunnen doen', vertelt Ben Bloem. Hij is wethouder van de gemeente Apeldoorn en lijsttrekker van de ChristenUnie. Op de extra informatieavond vertellen de lijsttrekkers in eenvoudige taal waar hun partij voor staat. 

'Het gaat echt om duizenden mensen', laat Wilma Hartman van De Klup (een clubhuis voor mensen met een verstandelijke beperking) weten. 'Met name omdat we hier heel veel zorginstellingen in Apeldoorn hebben waar mensen onder begeleiding wonen.'

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het laatste nieuws uit Apeldoorn

 • LEESTIP | Wie bepaalt wie er mag meepraten over Zwarte Piet?

  08 november 2019
  APELDOORN - De kleur van Zwarte Piet afdwingen via de rechter, dat wordt 'm niet. Ook een petitie vóór Zwarte Piet, die donderdagavond werd aangeboden aan de burgemeester van Apeldoorn, zal niets veranderen aan de vorm van de intocht. De overhandiging van duizenden handtekeningen legde wel een interessant vraagstuk bloot: wie bepaalt wie wel en niet mag meepraten?
 • Apeldoorn voor rechter gedaagd om roetveegpiet

  05 november 2019
  APELDOORN - De gemeente Apeldoorn is door een bezwaarmaker voor de rechter gedaagd vanwege de intocht van Sinterklaas. Hij of zij is het niet eens met de inzet van roetveegpieten bij die intocht. Of de bezwaarmaker uit Apeldoorn komt, is onduidelijk.
 • Ton Heerts nieuwe burgemeester van Apeldoorn

  04 november 2019
  APELDOORN - Ton Heerts is maandagavond voorgesteld als nieuwe burgemeester van de gemeente Apeldoorn. Hij volgt daarmee Petra van Wingerden op. Zij sprak bij de bekendmaking van Heerts over een 'bevlogen en daadkrachtige' man met een 'sterke visie op het openbaar bestuur'.
 • Karten en lasergamen, op kosten van de gemeente Apeldoorn?

  31 oktober 2019
  APELDOORN - Zero55: een plek waar je kunt lasergamen, karten en bowlen in Apeldoorn en Enschede. Het is opgezet door een bedrijf dat verbonden is aan de gemeente Apeldoorn: Accres, een zogenoemd gemeentebedrijf. De Apeldoornse en Enschedese politiek willen weten of dit wel door de beugel kan.
 • Geplaagde wethouder Apeldoorn stopt na miljoenendebacle

  29 oktober 2019
  APELDOORN - Wethouder Mark Sandmann van Apeldoorn legt zijn taken neer. Hij besloot dit, omdat de raad pas volgend jaar keuzes wil maken over 'hoe verder' met het Plein van de Stad. Sandmann is verantwoordelijk voor het plan hiervoor, dat financieel enorm uit de hand liep.

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend